Witam forumowicze, zaczytuje się w tym forum od miesiąca lub ciut więcej, powodem oczywiście planowany wyjazd do HR w tym roku. Dodam, iż jedziemy pierwszy raz w 4 osobowej ekipie w 2 tygodniu lipca, autkiem w ciemno bez rezerwacji, docelowo będziemy szukać jakiegoś app z dwoma sypialniami.
Trasę mniej więcej już mam obmyśloną - można powiedzieć skopiowaną z tego forum
Wiele rzeczy nadal jest do dopięcia ale zatrzymaliśmy się w pewnym martwym punkcie... odnośnie tego w które dokładnie docelowo miejsce pojechać ?
Wiemy na pewno:
- nie chcemy jechać na wyspy
- nie chcemy zajeżdżać dalej niż za Split
- chcemy znaleźć miejscowość pomiędzy Rijeką a Splitem - czytając te forum przechodzą mi na myśl miejscowości takie jak Zadar, Primosten, Tribunj, Rogoznica, Sibenik lub Trogir.
Niestety ciężko wyfiltrować te jedną jedyną, dlatego może zapytam w tym poście kolegów i koleżanek z większym niż moje zerowe doświadczenie z danych miejscowości.
Chciałbym nadmienić, że raczej nie interesuje mnie bycie w dużym mieście, ze względu iż jadą osoby dorosłe z różnymi upodobaniami to szukamy takiego złotego środka czyli trochę spokoju ale nie totalnego odludzia, trochę urokliwych miasteczek z targami, pubami, kawiarenkami ale też nie musi być ich jedna na drugiej A co najważniejsze dla mnie to chyba urokliwa plaża z lazurową i czyściutką woda w której można troszkę popatrzeć nurkując na ciekawe dno a i plaże preferowane z drobnym żwirkiem ... ciężko mi tak samemu znaleźć, wiem że dalej na Makarskiej coś takiego się znajduje ale tak jak pisałem za Split raczej nie chcemy jechać. Ostatni warunek to chyba nie za wysokie ceny Z góry dziękuje za Wasze propozycje. Pozdrawiam