Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Pierwszy raz z Przyczepa

Dla miłośników namiotów, przyczep i biwakowania. Standardy, ceny, ciekawe miejsca do zwiedzenia przez trampingowców.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Koczis
Plażowicz
Pierwszy raz z Przyczepa

Nieprzeczytany postnapisał(a) Koczis » 10.07.2008 09:55

Witam wszystkich , pierwszy raz wybieramy sie do Chorwacji z przyczepa , 2 osoby dorosłe, 2 dzieci (10 i 13 lat). Bardzo proszę o pomoc w wyszukaniu pola campingowego , Pozdrawiam.
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 10.07.2008 10:23

Pola kempingowego nie zmam :wink: :lol:

Obrazek

W jaki region Chorwacji chcesz jechać z tą przyczepą i na jaki kemping - duży czy mały, droższy czy tańszy. :?: :?: :?:
Leszek Skupin
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Leszek Skupin » 10.07.2008 10:38

Janusz widzę że nie wytrzymałeś :D :lol:
Zastąpię Cię troszkię ;)

W dziale FAQ jest temat prowadzony przez Janusza Bajcera ;), a praktycznie na każdym AUTOCAMPIE, bo tak się nazywają :lol:, możesz zainstalować się z przyczepą campingową, camperem, czy zwykłym namiotem.

Jedne są większe inne mniejsze, ale nie spotkałem autocampu, na którym nie można by było postawić przyczepy.

Pozdrav :papa:
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 10.07.2008 11:37

Leszek Skupin napisał(a):
Jedne są większe inne mniejsze, ale nie spotkałem autocampu, na którym nie można by było postawić przyczepy.

Kilka takich kempingów, gdzie trudno postawić przyczepę można by znaleźć.

Lesiu -wytrzymałem :lol: :wink: i chcę "nowemu' pomóc - dlatego o szczegóły zapytałem.
Leszek Skupin
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Leszek Skupin » 10.07.2008 12:09

Janusz Bajcer napisał(a):Kilka takich kempingów, gdzie trudno postawić przyczepę można by znaleźć.

Lesiu -wytrzymałem :lol: :wink: i chcę "nowemu' pomóc - dlatego o szczegóły zapytałem.

Powiem tak... skłamałem, bo osobiście wjechałem raz na camping (dopiero teraz sobie przypomniałem - sorki), na który wjechanie z przyczepą graniczyłoby z szaleństwem. Cholerycznie stromy wjazd na camping - w dół, wyjzad - pod górę).
To był mały przydomowy camping, a właściciel nas poprostu wygonił 8O (może czekał na Niemców :lol:) i nie dziwię, się że miał pusto na placu... :lol:, ale to podejrzewam wyjątek potwierdzający regułę ;)

Koczis
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) Koczis » 10.07.2008 22:52

Widze ze lapiecie za slowka , OK !
Jesli chodzi o AUTOCAM , to szukam czegoś niedużego i spokajnego , i aby była możliwość postawienia przyczepy w cieniu . Bezposrednio nad wodą i tak aby dzieciaki sie mogly kapac . Jesli chodzi o cene to wydaje mi sie ze niekiedy warto dołożyć troszkę aby byc zadowolony z urlopu i miec wspaniale wspomnienia .

Pozdrawiam
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 10.07.2008 23:40

W pełni sezonu zarówno na małym i dużym kempingu przyczepy nad samym morzem nie postawisz, chyba że będziesz miał szczęście , jak ktoś takie miejsce zwolni.
Miejsca nad samym morzem są przeważnie zajęte przez przyczepy na stałe albo dużo wcześniej zarezerwowane.

To na razie tyle - napisz w jaki region Chorwacji chcesz jechać, bo wybrzeże chorwackie ma długość 1778 km a włączając wyspy 4012 km

Dużych, średnich małych kempingów jest grubo ponad setka i stale przybywa nowych. Jest też dużo całkiem małych kempingów tzw,przydomowych na 4-10 namiotów lub przyczep.
Koczis
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) Koczis » 11.07.2008 00:17

Praktycznie w tej chwili musze czegos szukac aby dostac miejsce , jade w ciemno bez rezerwacji , a w jakie rejony to sam jestem ciekaw gdzie poprostu niewiem , ale nie zadaleko a ladnie . Tegoroczy urlop planowalismy spedzic nad naszym Baltykiem , ale z powodu zlej pogody powstal pomysl wyjazdu na Chorwacje . I dlatego zwrucilem sie tutaj o pomoc . chcemy jechac teraz w Poniedzialek
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 11.07.2008 07:21

Jak pojedziesz nad morze do Chorwacji, dzieciaki będą mogły wszędzie się kapać. Jeśli będzie to większy kemping, to oprócz morza noga na kempingu być baseny.

Najbliżej jest Istria , więc proponuję tam jechać na początek.

Kempingów jest tam dużo (link podał Leszek Skupin) - zapinaj przyczepę , pakuj Rodzinkę i ruszajcie w drogę.
Kemping na pobyt wybierzecie sobie na miejscu, taki jaki Wam się spodoba.

Ja polecam kemping VALKANELA bo ten znam najlepiej.

Kemping nie jest tani i jest duży, ale na tym kempingu Twoje dzieci nie będą miały czasu na nudę.
jakrzy
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) jakrzy » 17.07.2008 07:54

W zeszlym roku, wracajac z czarnogory, trafilismy na dosc fajny kemping Sibulijna.
Spokojnie zanlezlismy miejsce w drugim rzedzie od morza (polowa lipca).
Na drugi dzien, a byl to piatek, kilka kamperow zwinelo sie z pierwszej lini od morza, wiec popedzilem do recepcji, widzac ze miejsce sie robi, z zapytaniem, czy nie ma rezerwacji na te miejsca i niebylo :)

Kemping znajduje sie 10km na polnoc od starigradu, zalesiony, duzo cienia, obok kempingu znajduje sie 1 sklepik spozywczy, i czasami przyplywa kuter ze swiezymi rybami.
Ceny kampu przyzwoite, nie ma ma podzialu na parcele, wiec te same ceny obowiazuja przy morzu jak i dalej.

Obrazek

Obrazek

W tym roku tez tam zawitam :)

Jesli moge ci doradzic, to nie szukaj miejsca na kempingu w sobote i niedziele, chyba ze masz rezerwacje.
Najlepiej jest wjechac na kemping w czwartek, gdyz czesc osob z przyczepami czy kamperami, zwija sie w piatek rano i sobote (turnusy wekend-wekend), wiec spokojnie mozna znalezc fajna miejscowke blisko morza bez rezerwacji.
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 17.07.2008 08:09

Witam.
Parę ostatnich wyjazdów jeżdżę z namiotem - przyczepą tylko bez rezerwacji.Kempingów w Chorwacji jest tyle że zawsze znajdziesz miejsce.Mój patent na " bliskość " morza ,to zabierać ze sobą rowery ,co stanowi wspaniałe uzupełnienie wyjazdu. :lol:
darek1
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) darek1 » 18.07.2008 17:05

Janusz Bajcer napisał(a):Pola kempingowego nie zmam :wink: :lol:

Obrazek

W jaki region Chorwacji chcesz jechać z tą przyczepą i na jaki kemping - duży czy mały, droższy czy tańszy. :?: :?: :?:

No proszę ledwo Kolega Koczis zadał pytanie, a tu Moderator-Opiekun Działu czyli władza pokazuje kto tu Rządzi, oczywiście Kolega Janusz od Bellony, Czy tak ma wyglądać powitanie nowego członka forum, który grzecznie pyta, kolego Januszu.

P.S. Coś kolego Januszu za szybko zrobiliście karierę na forum. Czy czasem nie za ryby :D
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 18.07.2008 17:35

Kolega Koczis odpowiedź dostał , coś wybiórczo czytasz posty Kolego Darku1 :wink: :lol:

Powrót do Kempingi

Pierwszy raz z Przyczepa
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone