Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Pierwszy raz. W jaki dzień tygodnia najlepiej jechać

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
bubbba
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) bubbba » 19.06.2006 07:55

Witam. Pierwszy raz wybieram się do Chorwacji. Jadę z Dolnego Śląska przez Czechy, Austrię, Słowenię, na Makarską. W Słoweni chcę zrobić nocleg. Z Polski wyjeżdżam około godziny 5 rano. W związku z tym że nie jeździłem jeszcze poza granicami kraju samochodem, mam pytanie: w jaki dzień tygodnia się wybrać ? Jadę w ciemno. Chciałem jechać w piątek aby na sobotę być na miejscu i spokojnie poszukać sobie noclegu, ale w przewodniku wyczytałem aby nie jeździć w weekendy bo dużo luda ciągnie na wybrzeże w weekend. Inną opcją jest wyjechać w czwartek aby w piątek być na miejscu. Co radzicie ??
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 19.06.2006 09:09

Witam,jak możesz to jedź w czwartek,piątek to najgorszy dzień na podróż do Cro.Pozdrówka :wink:
chruścik
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) chruścik » 23.06.2006 14:54

w tamtym roku wracalem w sobote i z przerazeniem patrzylem jak ludzie stali na auttostradziew 15-20 km korkach przy kazdym tunelu!
takze jak chcesz nocowac po drodze to sroda
Zibuś
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Zibuś » 24.06.2006 01:35

Witam,jak możesz to jedź w czwartek,piątek to najgorszy dzień na podróż do Cro.

w tamtym roku wracalem w sobote i z przerazeniem patrzylem jak ludzie stali na auttostradziew 15-20 km korkach przy kazdym tunelu!

W zeszłym roku stalem w sobotę dopołudnia w 15-sto kilometrowym koreczku przed Svetim Rokiem.Było zajefajnie.
akamed
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) akamed » 26.06.2006 21:44

W zeszły piątek z Poznania znajomy jechał 24h do Chorwacji przez Czechy ,Auatrię, itd może mi ktoś powie czy lepiej będzie przez Niemcy.Dodam że były straszne korki na granicach. My chcemy wyjechać w czwartek popołudniu ale po pracy więc daleko nie zajedziemy.pozdrawiam Anna
Zibuś
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Zibuś » 26.06.2006 22:57

akamed napisał(a):W zeszły piątek z Poznania znajomy jechał 24h do Chorwacji przez Czechy ,Auatrię, itd może mi ktoś powie czy lepiej będzie przez Niemcy.Dodam że były straszne korki na granicach. My chcemy wyjechać w czwartek popołudniu ale po pracy więc daleko nie zajedziemy.pozdrawiam Anna

Czwartek jest niezłym dniem na wyjazd do cro pod warunkiem ,że w piątek nad ranem będziesz w Chorwacji.Słoweńcy,Austryjacy jadą na weekend do cro własnie w piątki i jesli trafisz na nich w Austri badź Słoweni to pewnikiem stoisz w korku.Ja co roku wyjeżdżałem w piatek ze względu na pracę ale w tym roku mam dość korków i jadę w niedzielę.
Jakos na pewno dacie radę.
POZDRAWIAM :papa: :sm:
corrina
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) corrina » 27.06.2006 10:47

My z W-wy wyjeżdżamy (12 sierpnia) o 5 rano, po poludniu "odpoczynek" w Wiedniu i nocleg tamże. Czy wyjazd w niedzielę rano z Wiednia to już w miarę sensowna opcja ? Chcemy dojechać w okolice Splitu przed wieczorkiem - damy radę ?
malinkaberry
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) malinkaberry » 27.06.2006 17:29

My pierwszy raz jechaliśmy w niedzielę rano (4 rano), wszędzie pięknie oprócz popołudniowego korka w Wiedniu. Dotarliśmy do Zadaru na 22. Wracaliśmy w środę - środa robi wielką różnicę... na niekrzyść. :wink:

Dodam, że z Poznania, przez Czechy, Austrię i Słowenię.
Zibuś
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Zibuś » 28.06.2006 08:40

Czy wyjazd w niedzielę rano z Wiednia to już w miarę sensowna opcja ?

Nie próbowałem takiej opcji ale nie wygląda źle.
Chcemy dojechać w okolice Splitu przed wieczorkiem - damy radę ?

Jadąc autocestą z Zagrzebia do Splitu dacie radę ( ok 8 godz. jazdy z Wiednia) .Polecam autostradę .
Pozdrowienia. :papa: :sm:

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone