napisał(a) Krzychy » 26.06.2013 23:09
Wczoraj wróciłem ;] Było wspaniale ;]
Może krótka relacja
Wyjechaliśmy z Kujaw 19.06. Na miejscu byliśmy o 7 rano. Pierwszy przystanek to Plitwickie Jeziora. Widoki, wodospady, jeziora naprawdę super, wrażenia nie zapomniane. Spędziliśmy tam 10 godzin i wyruszyliśmy do jakiegoś hotelu. Zajechaliśmy do małej miejscowości 4km od Trogiru i 30km od Splitu i tam znaleźliśmy hotel blisko plaży o nazwie Madena. Załatwiliśmy sobie pokój i od razu na plażę

. Następnego dnia postanowiliśmy zwiedzić Split i Trogir i resztę dnia spędzić na plaży. 22.06 wybraliśmy się do Czarnogóry, gdzie przebywali nasi znajomi. Zwiedziliśmy Budvę i zatrzymaliśmy się w tutejszym hotelu o nazwie Slovenska Plaza (polecam). Nazajutrz zwiedziliśmy Kotor i Dubrownik. Niestety na granicy okazało się, że minęła mi ważność dowodu tymczasowego (mam 17 lat) jednak obyło się bez większych problemów. Wróciliśmy do naszego pierwszego hotelu Madeny. Następnego dnia daliśmy sobie spokój ze zwiedzaniem i całą niedzielę spędziliśmy na plaży i na zakupach w Trogirze. W poniedziałek przyszło nam się żegnać z CRO i na pożegnanie zwiedziliśmy Park Narodowy w Krka. Znaleźliśmy nocleg w Lubjanie i wyjechaliśmy do Polski.
Chorwacja wywarła na mnie olbrzymie wrażenie. Właściwie pojechaliśmy tam na próbę przed tym właściwym sezonem i szkoda, że tylko na nieco ponad tydzień. Zakładaliśmy dłuższy pobyt, lecz wypadło zakończenie roku itp. W sierpniu znów jedziemy tą samą ekipą, lecz bardziej na południe i z nastawieniem na wypoczynek, a nie zwiedzanie

.
Pozdrawiam