Witajcie .
Właśnie planuję Swój tzn rodzinny pierwszy wyjazd do Chorwacji . Mam do was kilka pytań .
1. Jedziemy swoim autem - zabytek na żółtych rejestracjach a co za tym idzie w dowodzie mamy bezterminowy przegląd , dodatkowo auto ma pewne "rzeczy" bez europejskiej homologacji - w USA są dopuszczone a z racji zabytku w PL również .
Czy ktoś ma doświadczenie w tym temacie ?
2 . Hotel mamy już za bookowany w Orebić ( Hotel Orsan - jakieś opinie ? ) , jedziemy z Południa polski - Tarnów ( między Krakowem a Rzeszowem ) i kierujemy się na Czechy - Austrię i w Słowenii ominę autostradę . W Chorwacji chcę zaliczyć przejazd Magistralą Adriatycką i tu rodzi się moje największe pytanie . Chciałbym zacząć od Senj - tam znaleźć ( wcześniej ) nocleg tak żeby rano móc wyruszyć w drogę . Następnie dojechać jak najbliżej Ploce żeby w kolejny dzień przepłynąć promem i dotrzeć już do hotelu .
Czy Snji będzie dobrym miejscem żeby zacząć przygodę z Magistralą ? czy możecie polecić gdzie indziej start ?
3 . Park narodowy KRKA - planuję zahaczyć w drodze powrotnej - Znaleźć nie daleko nocleg . Czy warto z 4 letnim dzieciakiem tam się wybrać ? Bo jeziora Plitvickie wiem że muszę odpuścić z racji syna .
Drogę powrotną planuję już pokonać autostradami .
Trochę się rozpisałem , ale mam nadzieję że mi pomożecie .
Pozdrawiam Piotr