Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Pierwszy raz w Chorwacji !

Miejsce na najczęstsze pytania i rady dla osób początkujących i zapoznających sie z realiami wyjazdu do HR. Jeśli jedziesz pierwszy raz, nie wiesz co zabrać, jaką trasę wybrać ... to tutaj szukaj pomocy.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
lojes
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) lojes » 31.07.2013 10:26

Witam wszystkich!
Jestem nowicjuszem na forum, choć przyznam, że od dłuższego czasu śledze portal czytając ciekawe wypowiedzi użytkowników na temat HRV:)
Tak więc przyszedł czas na mój pierwszy post i liczę na waszą pomoc:)
Wraz z dziewczyną jej siostrą i jej chłopakiem wybieramy się w podróż do Chorwacji, jesteśmy z Białegostoku:) chcielibyśmy zobaczyć coś nowego stąd pomysł na Chorwację:) do hrv mamy jakieś 1400 km:) do dyspozycji mamy oszczędnego diesla mercedes w124:)
mamy zamiar dojechać w jedną stronę na opale:D by ciąć koszty:) tak więc koszt samego paliwa w jedną stronę wynosi po rozbiciu na naszą czwórkę jakieś 60 zł kalkulując że auto pali średnio 7l oleju, koszt opału jakieś 3.20 zł. czyli na jednym baku planujemy dojechać w jedną stronę:) teraz kwestia noclegu i samego miejsca pobytu. Nie chcielibyśmy się plątać nocując od domu do domu, chcielibyśmy wypocząć nad wodą korzystając z pięknej okolicy:) więc teraz pytanie które chyba każdy nowicjusz zadaje. Gdzie jechać by być zdala od miasta a mieć niedaleko plażę przy czym nie wykosztować się na nocleg? Jedzenie zabieramy swoje tak więc stołować się raczej nie będziemy w restauracjach pomijając alkohol który można kupić tanio w marketach.
Gdzie polecilibyście nasz pierwszy wyjazd by móc zauroczyć się danym państwem i nie wypłukać portfela ?

Pozdrawiam !!
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 31.07.2013 10:34

Powiem ci tak, subiektywnie od siebie. Chuj..wo zacząłeś i pomijam fakt, że jesteś w sezonie tysięcznym userem który zadaje takie samo pytanie. Może jestem przewrażliwiony ale pisanie o tym, że jedziesz na opale to szczyt badziewia, nie mówiąc o samym fakcie jeżdżenia na opale, co jest gorszym przewinieniem. Po drugie nie ma czegoś takiego jak HRV chyba, że chodzi ci o język chorwacki albo o Hondę. Może być też Hrvatski Radio Vukovar.
Pytanie pod tytułem "gdzie jechać" jest najgorszym z możliwych. Znajdź coś co was interesuje i pytaj konkretnie o to.
fiordek
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) fiordek » 31.07.2013 10:49

Bocian napisał(a):Powiem ci tak, subiektywnie od siebie. Chuj..wo zacząłeś i pomijam fakt, że jesteś w sezonie tysięcznym userem który zadaje takie samo pytanie. Może jestem przewrażliwiony ale pisanie o tym, że jedziesz na opale to szczyt badziewia, nie mówiąc o samym fakcie jeżdżenia na opale, co jest gorszym przewinieniem. Po drugie nie ma czegoś takiego jak HRV chyba, że chodzi ci o język chorwacki albo o Hondę. Może być też Hrvatski Radio Vukovar.
Pytanie pod tytułem "gdzie jechać" jest najgorszym z możliwych. Znajdź coś co was interesuje i pytaj konkretnie o to.

o super powiedziane
warto byłoby zacząć w końcu poczytać bogaty materiał tu na forum
czytaj.gif

reszta gadaniny jest już wnerwiająca
jacipokaze.gif

chciałoby się czasem komuś
baseball.gif

a co tam żyje się dalej i dalej będzie armia takich co warto
lanie.gif

pozdrawiam :mrgreen:
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 31.07.2013 10:54

lojes napisał(a):Witam wszystkich!
Jestem nowicjuszem na forum, choć przyznam, że od dłuższego czasu śledze portal czytając ciekawe wypowiedzi użytkowników na temat HRV:)
Wraz z dziewczyną jej siostrą i jej chłopakiem wybieramy się w podróż do Chorwacji, jesteśmy z Białegostoku:) chcielibyśmy zobaczyć coś nowego stąd pomysł na Chorwację:) do hrv mamy jakieś 1400 km:) do dyspozycji mamy oszczędnego diesla mercedes w124:)
mamy zamiar dojechać w jedną stronę na opale:D by ciąć koszty:) tak więc koszt samego paliwa w jedną stronę wynosi po rozbiciu na naszą czwórkę jakieś 60 zł kalkulując że auto pali średnio 7l oleju, koszt opału jakieś 3.20 zł. czyli na jednym baku planujemy dojechać w jedną stronę:) teraz kwestia noclegu i samego miejsca pobytu. Nie chcielibyśmy się plątać nocując od domu do domu, chcielibyśmy wypocząć nad wodą korzystając z pięknej okolicy:) więc teraz pytanie które chyba każdy nowicjusz zadaje. Gdzie jechać by być zdala od miasta a mieć niedaleko plażę przy czym nie wykosztować się na nocleg? Jedzenie zabieramy swoje tak więc stołować się raczej nie będziemy w restauracjach pomijając alkohol który można kupić tanio w marketach.
Gdzie polecilibyście nasz pierwszy wyjazd by móc zauroczyć się danym państwem i nie wypłukać portfela ?

Pozdrawiam !!

Nie boisz się skarbówki :?: Mogą inwigilować internet pod kątem oszustw podatkowych :roll:

Albo służby celnej :?:

Obrazek
http://bialystok.gazeta.pl/bialystok/51 ... 7.html?i=3

A policajty w Austrii bardzo lubią kontrolować stare auta z Polski, serio,
a śmierdzący olej opałowy zamiast normalnej ropy w baku to dla nich będzie hit, dla was mało zabawny :roll:
Zacznie się dochodzenie, skąd go macie, czy aby nie od jakiegoś Helmuta, który wam go sprzedał, żeby oszukać Finanzamt. Zanim to wyjaśnią, wezmą na dołek w komisariacie :?
A jak wyjąśnią, to macie prze... po powrocie do kraju ze skarbówką :roll:
Same oszczędności :cry:
Ostatnio edytowano 31.07.2013 22:52 przez Użytkownik usunięty, łącznie edytowano 3 razy
cooleczka
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) cooleczka » 31.07.2013 11:01

Pozdrawiam !!

błagam, zapytaj jeszcze o objazd Słowenii!! :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
lojes
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) lojes » 31.07.2013 11:09

heheh dobra widzę że niepotrzebnie trudziłem się prosząc o pomoc:)
Mimo wszystko pozdrawiam i nie liczę już na żadną pomoc:) Bye
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 31.07.2013 11:11

Z aresztu koło Graz lub Wiednia nikt nie będzie cię wyciągał :roll:
lojes
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) lojes » 31.07.2013 11:13

heheh no fakt:D i szczerze o tym nie pomyślałem:D
bidek
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) bidek » 31.07.2013 11:24

cooleczka napisał(a):

Pozdrawiam !!

błagam, zapytaj jeszcze o objazd Słowenii!! :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Dla didsa to nie problem !!
No i zgasiliście nowego cromaniaka i nie będzie dymił opałem na autostradzie . 8O
Fatamorgana
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Fatamorgana » 31.07.2013 11:25

cooleczka napisał(a):błagam, zapytaj jeszcze o objazd Słowenii!! :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Eeeee tam... tu bywają ciekawsze pytania. :)
Np. gdzie się po drodze wysikać i gdzie zaparkować na parkingu, żeby cień był. :lol: :wink:

Moim zdaniem powinni szukać plaż, gdzie można spać na dziko jak kiedyś hipisi i gdzie za takie czyny nie dzwonią po policję. :) :wink:

Nie ma co dramatyzować. W tym roku na Mljecie widziałem studentów z Graz, którzy spali co noc na najfajniejszej plaży za darmo i kompletnie nikogo to nie ruszało. :)
Przyjechali prawie 20- letnim Mondeo i co rano leżeli zawinięci w ręczniki na piasku. Super tanie wakacje! A my gupi bulimy po 40 czy więcej EUR za nocleg bez szumu morza i orzeźwiającego powietrza. :lol: :wink:
marcinbb
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) marcinbb » 31.07.2013 11:27

lojes napisał(a):heheh no fakt:D i szczerze o tym nie pomyślałem:D

Jak jazda po kosztach na opale ( ktoś Ci się do du*y powinien dobrać ) a po co będziecie się ograniczać?
Jedzenie ukraść w pobliskim supermarkecie, paliwo na przydrożnych parkingach prosto z Tir`ów, po drodze wstąpcie po winietę na stacji benzynowej oczywiście nie płacąc za nią.
Pozostaje jeszcze mieszkanie w Cro... na partyzanta na polu namiotowym to było by zbyt proste proponuje wieczorami przyglądać się w których oknach nie pali się światło i po balkonach w górę okno i tak otwarte i nocleg za frajer.
Na koniec przydała by się jeszcze jakaś kradziona Visa Gold...
lojes
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) lojes » 31.07.2013 11:28

i o to w tym wszystkim chodzi:)
szczerze te negatywne komentarze spłynęły po mnie pozostawiając uśmiech na twarzy:) przynajmniej mam z czego pośmiać się teraz w pracy:)

Pozdrawiam napinaczy!!:D
lojes
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) lojes » 31.07.2013 11:36

marcinbb napisał(a):
lojes napisał(a):heheh no fakt:D i szczerze o tym nie pomyślałem:D

Jak jazda po kosztach na opale ( ktoś Ci się do du*y powinien dobrać ) a po co będziecie się ograniczać?
Jedzenie ukraść w pobliskim supermarkecie, paliwo na przydrożnych parkingach prosto z Tir`ów, po drodze wstąpcie po winietę na stacji benzynowej oczywiście nie płacąc za nią.
Pozostaje jeszcze mieszkanie w Cro... na partyzanta na polu namiotowym to było by zbyt proste proponuje wieczorami przyglądać się w których oknach nie pali się światło i po balkonach w górę okno i tak otwarte i nocleg za frajer.
Na koniec przydała by się jeszcze jakaś kradziona Visa Gold...

widzę masz ciekawe nawyki:)
Jedzenia nie kradnę bo stać mnie na nie:)
Paliwa nie kradnę bo po co?
winietę opłacę bo to nie są duże koszty:)

a odnośnie mieszkania w cro na polu namiotowym uważałbym za niezłą przygodę:)
hmm sądzę że niezle zarabiam jak na swój wiek i swoje potrzeby więc śmiało mogę korzystać ze swojej karty płatniczej:))

a do dupy spinaczu chyba nikt się Tobie nie dobrał:)
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 31.07.2013 11:44

No, ale z tymi policajtami to jest prawda :(
Następna strona

Powrót do Chorwackie ABC

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone