Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Pierwszy raz w Chorwacji

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
olciap6
Croentuzjasta
Pierwszy raz w Chorwacji

Nieprzeczytany postnapisał(a) olciap6 » 18.12.2011 22:39

Witam, w czerwcu wybieram się grupką 7-osobową (w tym jedno dziecko 9 lat) do Makarskiej. Jedziemy do Chorwacji pierwszy raz, prosze o informacje o czym warto wiedzieć jadąc pierwszy raz? na co zwrócić uwagę? Co warto ze sobą zabrać?
I jeszcze jedna sprawa, zarezerwowaliśmy mailowo aprtament http://www.makarska24.net/index.php
Czy powinnam poprosic o jakąś umowę? Czy wystarczy korespondencja mailowa oraz wplata zaliczki? co radzicie?
Przepraszam, jesli powtarzam temat, ale nie znalazłam odpowiedzi na moje pytanka tak na szybko, jesli znajde je tu w jakims innym temacie poprosze o wksazówke w jakim.
Z góry dziekuje wszystkim za pomoc.
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 18.12.2011 22:44

forum/viewforum.php?f=27
Tu nie znalazłaś?
olciap6
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) olciap6 » 18.12.2011 22:49

Bardziej chodzi mi o jakieś szczegóły na które warto zwrócić uwagę-tam jest milion tematów, tysiące stron-żeby to przeczytać nie starczy nam czasu do wakacji ;) poza tym chciałam uzyskać radę jak najlepiej mieć pewność z rezerwacją, a może ktoś ma przykładową umowę? Bede wdzieczna za wszelką pomoc, jezdzilismy juz sporo po swiecie, ale na Chorwacje wybieramy sie pierwszy raz....
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 18.12.2011 22:54

Do Chorwacji :) Milion tematów to by tam było gdyby każdej takiej osobie odpowiadać na jej prośby. A tak to tematów jest tylko z tysiąc :) Nigdy żadnej umowy nie podpisywałem, jeśli chcesz wydrukuj sobie mejla, chyba, że przez jakąś agencje wynajmujesz. Ja zaliczkę wysyłałem w kopercie jako list i zawsze dochodziła, teraz już nie wysyłam bo nie muszę albo akurat nie chcą :)
Na resztę pytań zapewne dostaniesz odpowiedź po lekturze.
Pozdrav.
olciap6
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) olciap6 » 18.12.2011 22:56

dziekuje za szybką informacje :) mimo wszystko licze na jakies porady innych uzytkownikow, ktorzy bedac pierwszy raz na cos sie natkneli, o czyms nie wiedzieli, czegoś nie wzieli :) Pozdrawiam
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 18.12.2011 23:06

w czerwcu to w ciemno jedzcie, będzie bez zaliczek i umów:) a dlaczego akurat Makarska?jeśli można
olciap6
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) olciap6 » 18.12.2011 23:12

Makarska... w sumie przez przypadek :) a apartamenty mamy juz zarezerwowane. Nie chcielismy w ciemno, gdyz "część" naszej grupy nie jest nastawiona na spontaniczne działania :) zwłaszcza, że mają dziecko-może dlatego... Do tej pory jezdzilismy po swiecie przez BP, teraz pierwszy raz na własną rękę jedziemy więc mamy małe pojęcie o takim wyjeździe. Dlatego też woleliśmy mieć coś pewnego zarezerwowane. A jedziemy od 23 czerwca do 2 lipca.
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 18.12.2011 23:52

olciap6 napisał(a):Bardziej chodzi mi o jakieś szczegóły na które warto zwrócić uwagę-tam jest milion tematów, tysiące stron-żeby to przeczytać nie starczy nam czasu do wakacji

Troszkę mniej tematów >>> forum/viewtopic.php?t=18622 :wink:
mireks
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) mireks » 19.12.2011 06:23

No właśnie i tacy ludzie najpierw rezerwują a potem szukają opinii i informacji,jadą bez przygotowania,wracają i Chorwacja jest beee.....
W następnym roku lecą do Egiptu.
endriu
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) endriu » 19.12.2011 08:25

mireks napisał(a):W następnym roku lecą do Egiptu.

Nie ma się czym martwić - luźniej będzie w Chorwacji ;)
Rysio
Weteran
Re: Pierwszy raz na Chorwacji

Nieprzeczytany postnapisał(a) Rysio » 19.12.2011 08:30

olciap6 napisał(a):Co warto ze sobą zabrać?

Dobre buty dla całej ekipy a szczególnie dla dzieci, bo do najbliższej plaży macie ponad 600 m :)
biurs
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) biurs » 19.12.2011 08:53

Na pewno nie bierz polskiego internetu mobilnego bo zabulisz rachunek większy niż za pobyt.

A co wziąść: Zależy czy z wyżywieniem czy bez, wtedy zmienia się lista priorytetów.
dids76
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) dids76 » 19.12.2011 09:55

Rysio napisał(a):
olciap6 napisał(a):Co warto ze sobą zabrać?

Dobre buty dla całej ekipy a szczególnie dla dzieci, bo do najbliższej plaży macie ponad 600 m :)

Nie przesadzaj w ofercie pisze że tylko 5min piechotą ;)
http://www.makarska24.net/de/daten.php

Chociaż przyglądając się tej mapce:
http://www.makarska24.net/de/wo.php
To te 5 minut będzie biegiem :? :D
Rysio
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Rysio » 19.12.2011 10:44

dids76 napisał(a):
Nie przesadzaj w ofercie pisze że tylko 5min piechotą ;)

A na płocie pisało "dupa". Jeden chciał pogłaskać i se drzazgę wbił :wink:

Google Earth jest wielkie, więc skoro napisałem że 600m to minimum to przyjmij to jak aksjomat :D :wink:
mireks
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) mireks » 19.12.2011 11:34

endriu napisał(a):
mireks napisał(a):W następnym roku lecą do Egiptu.

Nie ma się czym martwić - luźniej będzie w Chorwacji ;)

Święta prawda.
Następna strona

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone