napisał(a) olciap6 » 20.12.2011 12:13
auganov- a ja już myślałam, że jako jedyna zarezerwowałam apartamenty tak daleko od morza
Jadę z podobnym nastawieniem jak napisałeś wyżej-mam nadzieję, że Makarska mnie zachwyci, tak jak sama Chorwacja. Zresztą nie jedziemy tam leżeć tylko na plaży. Mamy zamiar odwiedzić okoliczne miejscowości, Split, Dubrovnik, wodowpady Krka i Plitvickie Jeziora (wodospady po drodze w jedną stronę a plitvickie po drodze w drugą stronę, tak żeby na miejscu być te 8 dni). Cieszę się, że jest jednak ktoś zadowolony z położenia apartamentów w tej części
Jak dla mnie wyglądają zachęcająco, włąściciele chętnie odpowiadają na wszystkie pytania-jesteśmy w stałym kontakcie. A gotować zamierzmay sami, choć oczywiście nie z jakimś przesadyzmem-jak gdzieś pojedziemy w teren,to wiadomo,nie będziemy biegiem na obiad wracać-wszystko zależy od organizacji wypoczynku. Ale tak jak mówię-bierzemy sporo swojego jedzonka
I tu zadam może dość głupie pytanie
Widziałam, że sporo z Was przyrządza sobie owoce morza samemu... jeśli chodzi o mnie i owoce morza, to jedynie z tradycyjnymi rybami robionymi samemu miałam do czynienia...
może polecacie coś konkretnego z owoców morza w tamtych okolicach, co można ewentualnie kupić i przyrządzić samemu? Może jakiś przepis godny polecenia?
Dziekuje wszystkim za pocieszające informacje, troche mnie podbudowaly i znów pełne pozytywne nastawienie wróciło.
a relacja hajduczka, naprawdę bardzo ciekawe i taka... inna niż wszystkie