napisał(a) Dziadek Maciek » 09.03.2006 11:09
Ja z żoną zaczynaliśmy zwiedzanie Cro od Istrii, od Umagu. Tam pojechaiśmy zaraz po wojnie, cisza, spokój i tanio. Następnego roku znowu Istria, Premantura. Tutaj znależliśmy wielu cudownych, ustronnych miejsc spacerowo-plażowych na płw. Kameniak. Póżniej zjechaliśmy niżej, okolice Zadaru, Ninu. Tak postępujemy każdego roku, niżej i znowu na Istrię. Ostatnio mieszkaliśmy w Vigajn, obok Orebica, super miejsce do zwiedzania, surfingu. W tym roku, jeśli pojedziemy, dylemat, czy wracać na naszą ukochaną Istrię, czy np Czarnogóra, a może jakaś wyspa. Tyle opinii, tyle rad ile osób na forum. Musisz samemu wybrać, pojechać w parę miejsc i zobaczysz co jest najładniejsze dla Ciebie, bardzo trudno jest doradzić jedno, konkretne miejsce, mamy przecież różne wyobrażenia o uroplie, różne wymagania. Wiele osób np poleca Omis, byłem w okolicy i już więcej tam nie pojadę, ale to nie znaczy, ze ktoś ma się mnie słuchać. Na Pagu na urlopie nie byłem, wjechałem w poszukiwaniu apartamentu i szybko wyjechałem, nie podoba mi się, ale znam ludzi zadowolonych z pobytu na tej wyspie. Pzdr