napisał(a) xxlgreg » 13.07.2009 21:52
fota napisał(a):xxlgreg napisał(a):elach bardzo fajna relacja
Ja bardzo dobrze wspominam Pakostane, mała ale spokojna i przytulna miejscowość. Mam bardzo miłe wspomnienia stamtąd. Zwłaszcza że przywiozłem sobie z Pakostane córkę
.
PS. Polecam na wieczorny wypad również jeziorko + grill - bezcenne
Znaczy się: wieczór+jeziorko+grill=... córka?;)
Przepraszam, nie mogłem się powstrzymać, mam nadzieję, że Cię nie uraziłem tym żarcikiem ?:)
Nie uraziłeś
Akurat dwa wieczory nad jeziorkiem spędziliśmy przy grilu z parą z Łodzi właśnie poznaną w Pakostane.
Kiedy jechaliśmy 6 lat temu moim założeniem było odwiedzenie jak najwięcej miejscowości typu Makarska z dużą ilością dyskotek itd.
Pakostane było miastem zastępczym zamiast Biogradu (tam ze względu na to że palnowaliśmy zostać tylko dwa dni miejscowi postawili niebotyczne kwoty za pokój więc obraziłem się i postanowiłem pojechać dalej. I powiem szczerze że nie żałuje. Pakostane to kompletnie odwrotność Makarskiej a chyba najmilej wspominam tą miejscowość. Wszystko było idealnie, tanie ale bardzo przyjemne kwatery, bardzo bardzo miła gospodyni która racząc nas rakiją opowiadała nam ciekawe historie, super towarzystwo z Polski poznane na miejscu.
Naprawdę polecam po całodniowym wylegiwaniu się na plaży wieczorny spacer nad jeziorko (niekoniecznie w celu przywiezienia sobie pamiątki) + ew. wypożyczenie małej łodzi z motorem i popływanie najbliższych mini wysepek połączone ze snoorkingiem.