Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Pierwszy raz w Chorwacji - Pakostane

Nasze relacje z wyjazdów do Chorwacji. Chcesz poczytać, jak inni spędzili urlop w Chorwacji? Zaglądnij tutaj!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
fota
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) fota » 13.07.2009 06:54

xxlgreg napisał(a):elach bardzo fajna relacja :)
Ja bardzo dobrze wspominam Pakostane, mała ale spokojna i przytulna miejscowość. Mam bardzo miłe wspomnienia stamtąd. Zwłaszcza że przywiozłem sobie z Pakostane córkę :D .
PS. Polecam na wieczorny wypad również jeziorko + grill - bezcenne

Znaczy się: wieczór+jeziorko+grill=... córka?;)

Przepraszam, nie mogłem się powstrzymać, mam nadzieję, że Cię nie uraziłem tym żarcikiem ?:)
elach
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) elach » 13.07.2009 07:49

Fota tą mniej zatłoczoną plażę zaznaczyłam większą plamką. Dla orientacji czasowej moje miejsce zamieszkania mniejszą.

Obrazek

Na zdjęciu wydaje się to bardzo daleko ale zapewniam, iż droga mija szybko i przyjemnie. Jak pisałam, nam z wózkiem zajmowała około 15 minut.

I zazdroszczę Ci ogromnie tego wyjazdu :!:
elach
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) elach » 13.07.2009 07:57

xxlgreg fajnie mieć taką pamiątkę z wakacji :D My też mieliśmy takie plany, ale nieco musieliśmy je zmienić. Przyznaję jednak, że miejsce jest sprzyjające :lol: Nasz gospodarz sugerował nam, że jedno dziecko to stanowczo za mało. Pewnego wieczoru przyniósł nam flaszkę wina i namawiał na miły wieczór (jak już dziecko zaśnie) przy lampce winka. Fajnie tam było...
fota
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) fota » 13.07.2009 08:02

Elu, jeszcze raz ślicznie dziękuję ;)

Nasz apartament leży na prawo od kościoła, więc będziemy mieli troszczeczkę dalej... ale w końcu ruch to zdrowie :)
JoannaG
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) JoannaG » 13.07.2009 08:19

Witam Częstochowiankę :lol:

Czekam na ciąg dalszy i przede wszystkim więcej zdjęć :D
xxlgreg
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) xxlgreg » 13.07.2009 21:52

fota napisał(a):
xxlgreg napisał(a):elach bardzo fajna relacja :)
Ja bardzo dobrze wspominam Pakostane, mała ale spokojna i przytulna miejscowość. Mam bardzo miłe wspomnienia stamtąd. Zwłaszcza że przywiozłem sobie z Pakostane córkę :D .
PS. Polecam na wieczorny wypad również jeziorko + grill - bezcenne

Znaczy się: wieczór+jeziorko+grill=... córka?;)

Przepraszam, nie mogłem się powstrzymać, mam nadzieję, że Cię nie uraziłem tym żarcikiem ?:)

Nie uraziłeś :) Akurat dwa wieczory nad jeziorkiem spędziliśmy przy grilu z parą z Łodzi właśnie poznaną w Pakostane.

Kiedy jechaliśmy 6 lat temu moim założeniem było odwiedzenie jak najwięcej miejscowości typu Makarska z dużą ilością dyskotek itd.
Pakostane było miastem zastępczym zamiast Biogradu (tam ze względu na to że palnowaliśmy zostać tylko dwa dni miejscowi postawili niebotyczne kwoty za pokój więc obraziłem się i postanowiłem pojechać dalej. I powiem szczerze że nie żałuje. Pakostane to kompletnie odwrotność Makarskiej a chyba najmilej wspominam tą miejscowość. Wszystko było idealnie, tanie ale bardzo przyjemne kwatery, bardzo bardzo miła gospodyni która racząc nas rakiją opowiadała nam ciekawe historie, super towarzystwo z Polski poznane na miejscu.
Naprawdę polecam po całodniowym wylegiwaniu się na plaży wieczorny spacer nad jeziorko (niekoniecznie w celu przywiezienia sobie pamiątki) + ew. wypożyczenie małej łodzi z motorem i popływanie najbliższych mini wysepek połączone ze snoorkingiem.
fota
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) fota » 14.07.2009 06:13

Coraz bardziej mi się to Pakostane zaczyna podobać ;)
wojtek51
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) wojtek51 » 14.07.2009 21:08

elach: jeśli możesz to prześlij adres tego apartamentu na maila: adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl Z góry dziękuję.
ag_now
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) ag_now » 15.07.2009 06:47

elach super że opisałaś swoje wrażenia!
Zaglądam na forum dopiero od kilku dni, jestem pod wrażeniem.
elach
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) elach » 15.07.2009 07:31

wojtek wysłałam. Mam nadzieję, że doszło.

Coś nie mogę zebrać się i zakończyć tej mojej mini opowieści. Codzienność mnie wchłonęła :D
fota
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) fota » 15.07.2009 08:19

elach napisał(a):[b]
Coś nie mogę zebrać się i zakończyć tej mojej mini opowieści. Codzienność mnie wchłonęła :D

Czekamy, czekamy, byleby coś do soboty... bo później to już sam zobaczę :D
malwii
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) malwii » 15.07.2009 08:54

"Plaża przy centrum miasta, już trochę wyludniona"

No bomba - jak w Okrug Gornij... Kto potrafi wypoczywać i na Marszałkowskiej w Warszawie, będzie pewnie zadowolony...
filip122 vel Darek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) filip122 vel Darek » 15.07.2009 16:48

fota napisał(a):Elu, PIĘKNIE ! :)

Czekałem na "świeżą" relację z Pakostane, jak spragniony wody na pustyni :D Tak to jest jak człowiek zarezerwuje coś w ciemno, i nie do końca wie jak jest na miejscu. Utwierdziłaś mnie, że wybrałem w tym roku dobre miejsce na wypoczynek.
Podpowiedz mi, która z tych plaż to ta mniej zatłoczona ;)

Pozdrawiam serdecznie :papa:

Ostatni poniedziałek w pracy ;)

My wlasnie tez jestesmy w Pakostane jak chcesz mozesz czytac nasza relacje
http://cro.pl/forum/viewtopic.php?t=243 ... sc&start=0

z tego co czytam autorka tego watku juz wrociła do polski n ie mielismy okazji niestety sie spotkac , a szkoda , chodzilismy na te sama plaze, Przechodziliście co dziennie kolo naszego Kampingu . Pozdrawiamy z upalnej Chorwacji dzis 37 stopni

:P :P :P :P :P :P :P :P
elach
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) elach » 15.07.2009 17:16

filip122 vel Darek napisał(a):

z tego co czytam autorka tego watku juz wrociła do polski n ie mielismy okazji niestety sie spotkac , a szkoda , chodzilismy na te sama plaze, Przechodziliście co dziennie kolo naszego Kampingu . Pozdrawiamy z upalnej Chorwacji dzis 37 stopni

:P :P :P :P :P :P :P :P

Spotkać to się spotkaliśmy nie raz :D Skojarzyłam Was ze zdjęcia. Nawet plażowaliśmy obok siebie :D Możecie poznać ewentualnie naszą córę na zdjęciu, bo swojej foty to ja nie wstawię.
Zazdroszczę tak długich wakacji. My chcieliśmy uniknąć właśnie tych wyższych temperatur, dlatego tak wcześnie zaplanowaliśmy urlop.

Życzę dalszych słonecznych dni i czekam również na Waszą dalszą relację, którą czytam po cichu.
Pozdrawiamy!!!
elach
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) elach » 15.07.2009 17:32

Kilka zdjęć z plaży przy centrum Pakostane:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Dzieciaki mogły tu znaleźć do zabawy piasek zamiast kamyków.

Obrazek

Obrazek
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Nasze relacje z podróży

Pierwszy raz w Chorwacji - Pakostane - strona 2
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone