Dzień doberek
Witam wszystkich użytkowników zakochanych w Chorwacji.
W przyszłym roku planujemy z narzeczonym naszą pierwszą podróż do Chorwacji. Wyjazd 22.05.2016 z Poznania, przejazd i nocleg w Czechach a dokładnie w Mikulovie (trzeba tylko znaleźć miejsce noclegowe ale mam nadzieję, że w tym terminie nie będzie to trudne). Następnego dnia rano wyruszamy do Vodic. Na szczęście w tym przypadku miejsce noclegowe mamy już zarezerwowane. Zaliczka wpłacona więc nie pozostało mi nic więcej do roboty jak zaplanować tę wyprawę.
Dzięki waszym relacjom z podróży wybrałam ciekawe wg mnie miejsca do odwiedzenia. Myślimy, by zwiedzić:
- Park Narodowy KRKA
- jeziora Plitwickie
- Dubrownik
- Park Narodowy Paklenica
- Park Przyrody BIOKOVO
- ostatnio przeczytałam o Parku Przyrody Vransko Jezioro i wpadło mi w oko.
Miło by było zwiedzić drogą wodną jakieś wysepki. Czy w okresie naszej eskapady tj. 22-31.05.2016 jest możliwość przepłynięcia promem/statkiem z Vodic bądź z Šibenika? A może jako stali bywalcy tego przepięknego Państwa podrzucicie nam pomysł co by tu jeszcze można zwiedzić? Wiem, że dużo chcemy zobaczyć, a doba się nie rozciągnie, ale mamy zapewnienie ze strony właściciela naszej "miejscówki" w Vodicach, że możemy o kilka dni przedłużyć pobyt.
Będę wdzięczna za wszelkie sugestie i podpowiedzi.
Pozdrawiam świątecznie,
Monika