Witam serdecznie wszystkich Forumowiczow, to mój pierwszy występ,wreszcie sie zdecydowałem.Mam cicha nadzieję ,że przyjmiecie mnie do Waszego grona.
Pozdraw
ZAJEC napisał(a):hmmm......Dante no coz pisał i to całkiem niezle bo musial z czegoś żyć.Ale nie o niego mi chodzi
ło a o cos co nazywa sie Hvar w tym przypadku o miejscowosc na wyspie o tej samej nazwie.Platonie byłeś blisko bo jezeli Hwar to przecież obok najpiekniejsze piekło Dalmacji -Piekielne Wyspy.to co pytalem to piekna rzezba znajdujaca sie w muzeum archeologicznym ktore zawsze jest zamkniete bylem u jego zamknietych wrot wielokrotnie i zawsze nic.Całe szczescie ze rzezba przedstawiajaca aniola calujacego dziewczyne lub syrenę stoi na wolnym powietrzu i mozna ją dojrzeć z drogi prowadzacej do punktu widokowego ponad muzeum.Probowałem dowiedziec sie na temat tej rzezby od miejscowych ala niestety zero wiadomosci jak rownież o kustuszu lub opiekunie zabytkow.Jezli ktos trafi na Hvar to polecam to miejsce jest naprawde ciekawe a jezeli ktos ma jakies informacje na ten temat to z niecierpliwoscia oczekuje wiadomosci
Pozdrav
ZAJEC napisał(a):Tak Platonie.te pary mozna by wymieniac bez konća bo przeciez Laura i FIlon ,Romeo i Julia ,Adam i Ewa czy Flip i Flap .Ale nic nie stoi na przeszkodzie żeby zobaczyc to na własne oczy .Jezeli jeszcze nie odwiedziłeś Hvaru to goraco namawiam.
Pozdraw
ZAJEC napisał(a):Cześć Platon przynajmniej w obecności na forum jesteś niazawodny bo niestety nie poratowaŁes mnie w temacie .Czy Piekielne od Piekła -moze?.ale na pewno nie od Nieba.Syrena to przeciez tez dziewczyna.Co do Demeter to jesli bogini przyrody byŁa samcem to wszystko O.K.
Powrót do Rozmowy o turystyce i nie tylko