Pierwszy raz
napisał(a) ZAJEC » 20.01.2005 07:43
Witaj Platon,
wczoraj logowałem sie kilka razy ala po wizycie u chirurga szczękowego nic mi sie nie kleiło z pisaniem(pozostałość po wypadku samochodowym)co prawda nie pisze sie zębami ale jak b.boli to człowiek jest cały do kitu, dość narzekania.Wracajac do sprawy dziekuje za podesłane stronki dzięki nim mogłem w środku niby-zimy powrócic na Hvar.Jeśli chodzi o Nautice to z racji mojego zawodu mam nieco metrow w płetwach.Piszesz,że Demeter jest przedstawiana czasem ze skrzydłami mnie ona kojarzy sie raczej z wiankiem z kłosow zboża ,z pochodnią ,owocem granatu czy z kwiatem narcyzu jedyne skrzydła jakich moge sie doszukać w jej otoczeniu to skrzydła smoków zaprzęzonych do wozu jaki podarowała królowi Keleosowi po śmierci jego syna Demofoonta- zreszta była za tę śmierć winna.Jesli chodzi o Amora i Psyche to też nie to.Moze kiedys spotkamy sie n Hvarze i jeżeli bedziesz miałochote to pobuszujemy razem. Pakleni Otoci tą wersje pochodzenia nazwy wysp słyszałem ale w nieznacznie zmienionej wersji -sens ten sam
Pozdraw