Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Pierwszy raz

Wszystkie rozmowy na tematy turystyczne nie związane z wcześniejszymi działami mogą trafiać tutaj. Zachowanie się naszych rodaków za granicą, wybór kraju wakacyjnego wyjazdu, czy korzystać z biur podróży.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
platon
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) platon » 19.01.2005 14:30

ZAJEC
Koneser
Pierwszy raz

Nieprzeczytany postnapisał(a) ZAJEC » 20.01.2005 07:43

Witaj Platon,
wczoraj logowałem sie kilka razy ala po wizycie u chirurga szczękowego nic mi sie nie kleiło z pisaniem(pozostałość po wypadku samochodowym)co prawda nie pisze sie zębami ale jak b.boli to człowiek jest cały do kitu, dość narzekania.Wracajac do sprawy dziekuje za podesłane stronki dzięki nim mogłem w środku niby-zimy powrócic na Hvar.Jeśli chodzi o Nautice to z racji mojego zawodu mam nieco metrow w płetwach.Piszesz,że Demeter jest przedstawiana czasem ze skrzydłami mnie ona kojarzy sie raczej z wiankiem z kłosow zboża ,z pochodnią ,owocem granatu czy z kwiatem narcyzu jedyne skrzydła jakich moge sie doszukać w jej otoczeniu to skrzydła smoków zaprzęzonych do wozu jaki podarowała królowi Keleosowi po śmierci jego syna Demofoonta- zreszta była za tę śmierć winna.Jesli chodzi o Amora i Psyche to też nie to.Moze kiedys spotkamy sie n Hvarze i jeżeli bedziesz miałochote to pobuszujemy razem. Pakleni Otoci tą wersje pochodzenia nazwy wysp słyszałem ale w nieznacznie zmienionej wersji -sens ten sam
Pozdraw
platon
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) platon » 27.01.2005 22:42

http://www.mign.org/
to lapidarium,które ma tą rzeżbę nosi jego imię,
pewno juz teraz znajdziesz co to za rzeżba ,zostawiam ci tą przyjemność
ZAJEC
Koneser
Pierwszy raz

Nieprzeczytany postnapisał(a) ZAJEC » 28.01.2005 13:03

Platon serdeczne dzięki za mign .org-jestem pełen uznania dla Twojej woli poznania i wyjaśniania problemów, szkoda ze ja nie mam tyle czasu i nie jestem tak doskonałym internautą W tej dziedzinie naleza sie Tobie najwyzsze słowa uznania.Mam nadzieję że za pomocą tej strony rozwikłam mój problem.
Pozdrawiam Zbyszek

P.S.mój adres adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl
platon
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) platon » 28.01.2005 21:12

Pamietasz wujka Grga z ,,Czarny kot biały kot''?
to był gość :lol:
ZAJEC
Koneser
Pierwszy raz

Nieprzeczytany postnapisał(a) ZAJEC » 28.01.2005 21:43

Hi PLATON,
Ćrna mačka,bieli mačor -Kosturicy
platon
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) platon » 28.01.2005 23:04

ZAJEC napisał(a):Hi PLATON,
Ćrna mačka,bieli mačor -Kosturicy

Ćrna niezawodny ,bieli saturn.W kost....
ZAJEC
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) ZAJEC » 03.03.2005 21:34

Cześć Platonie ,
oto odpowiiedz jaka otrzymałem z Hvaru nt.rzezby
.......mislim da ste kip vidjeli u rusevinama samostana Sv.Marka i da mu je autor jedan domaci kipar,Dujmovic,a da je izveden u dvadesetim godinama.Bio je nekoc izlozen na vanjskom prostoru kao dio jednog javnog spomenika,fontane.
platon
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) platon » 03.03.2005 22:00

ZAJEC napisał(a):Cześć Platonie ,
oto odpowiiedz jaka otrzymałem z Hvaru nt.rzezby
.......mislim da ste kip vidjeli u rusevinama samostana Sv.Marka i da mu je autor jedan domaci kipar,Dujmovic,a da je izveden u dvadesetim godinama.Bio je nekoc izlozen na vanjskom prostoru kao dio jednog javnog spomenika,fontane.

no ,ale kogo przedstawiają postacie? no nawijaj bom ciekawy
ZAJEC
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) ZAJEC » 03.03.2005 22:15

No cóz te postaci nie posiadaja imion sa po prostu tworem wyobrazni kipara Dujmowica wiadomo jedynie ze to rusalka i anioł. Ot takie ładne kamienne fi gury ,ale duzo bym dal zby je mieć na wlasność..Mysle że w kwietniu ponownie będe na Hvarze to jeszcze podraze ten temat.Szkoda ze nie posiadam zdjecia a jedynie nagranie na video .
Poprzednia strona

Powrót do Rozmowy o turystyce i nie tylko

Pierwszy raz - strona 2
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone