Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

pierwszy raz

Dla miłośników namiotów, przyczep i biwakowania. Standardy, ceny, ciekawe miejsca do zwiedzenia przez trampingowców.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
szarlotka
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) szarlotka » 23.06.2009 14:32

Ja ma już wypróbowaną trasę fakt ze z centralnej polski to raptem niecale 1300 km ale jedziemy na raz. Wyjazd ok 16 po południu i rano do 10 powinniśmy być na miejscu. Sprawdzone w tym roku tak do Włoch na narty jechaliśmy spoko da rade. Tylko w nocy kilka odpoczynków ewentualnie 2 godzinna drzemka parę kawek i do przodu .
evil
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) evil » 23.06.2009 14:45

scood74 napisał(a):
evil napisał(a):
scood74 napisał(a):Ja też jade w tym roku pierwszy raz tyle ze z nad samego Bałtyku (Ustka, czyli ponad 1800km ) i najbardziej mnie przeraża sam dojazd bo zapowiada się pewnie 24 h w drodze . powiem wam ze się tego boje bardzo bo dzieciaki już mi marudzą jak 2 h jedziemy autem non stop, a jak będzie cala doba w samochodzie to będzie chyba gehenna . dzieciaki SA w wieku 3 i 7 lat i ile razy można zatrzymywać się na siusiu. Zamierzam jechac przez Niemcy i nie widze tam za bardzo miejsca do noclegu w podróży dlatego z żona zamierzamy jechać jednym ciągiem . Jkao miejsce docelowe wybraliśmy kamping Lambadusa na wyspie trier .
Jak myślicie? Jest to realny plan (pod katem przejazdu 1800km za jednym razem )?

Kiedy jedziesz ? Ja też z dziećmi 2 i 6 lat pomykam 20.08. Mam to samo z dziecmi w samochodzie : ))) jadę z noclegiem w Graz ( OEK ) w Austrii .

mój cel to oczywiście Trogir

No to mnie praktycznie przekonaliście, ale , do granicy w Kołbaskowie mam 270km , później jest ok 800km darmowej szybkiej niemieckiej autostrady, i o te autostradę mnie najbardziej chodzi bo będę na niej łykał kilometry 2 razy szybciej niż jadąc z ustki przez Polskę do granicy z pepikami 700km wyprzedzajac tiry ..... z średnioa prędkoscia max 70km/h
Dużo na forum było pisane ze jadąc z polski północno zachodniej bardziej opłaca się jechać przez Niemcy bo jest szybciej mimo ze kilometrów więcej
Nawet planując trasę w kompie to jadąc z ustki przez Polskę Czechy itd. Mam 1540km i czas podróży wyliczony na 24 h, droga przez Niemcy i Austrie 1850km jest obliczona na 18h , wiem z swojego doświadczenia że autostradami niemieckimi jeździ się naprawdę szybciej i darmowo,
Czytałem ostatnio że bardziej czasowo opłaca się jechać ze szczecina do Wrocławia przez Niemcy niż przez Polskę..... wiecie dokloadnie jak sie jezdzi po polsce a dla mnie polowa trasy to własnie polska

A jadę do CRO 18-20 lipca, jeszcze Niewinem dokładnie

Evil a gdzie dokładnie planujesz nocleg? W GRAZ? , tobie z wielkopolski tez może bardziej się opłacać jazda przez Niemcy rozważałeś to?

Nocleg planuje w OEKOTEL Kalsdorf/Graz . Myślałem o tych Niemczech ale jak poczytałem na forum to trochę odpuściłem ; ) Po drugie jak jakoś nie bardzo lubię jeździć autostradami długo trochę to dla mnie monotonne : ))) A gdzie potem z autostrady wypadasz na koncu Niemiec ?
apacz27
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) apacz27 » 23.06.2009 15:21

F-uncia napisał(a):Ja bym się nie skupiała aż tak na tym piasku, bo wybór wtedy masz bardzo ograniczony. Nasza córka w zesżłym roku miała właśnie 2,5 roku i świetnie się bawiła bez piasku. Miała basenik przy namiocie (oprócz tego że się w morzu kąpała) - cieplejsza woda przez to...
Osobiście radziłabym szukać kempingów gdzie są parcele tuż przy plaży, bo to to jest dopiero wybawienie - dziecko nie marudzi od 7 rano , że chce na plażę i nie trzeba na gwałt tych bambetli pakować.
Dla 6 latka fajnie by było, żeby był chyba jakiś basen, place zabaw...

Napisałeś tam o Male Ciste - jesli to ten Male Ciste o którym myślę (na Riwierze Makarskiej), to ja bym odradziła, ze względu na zejście na plażę... Chociaż znajomi byli, ale ich córka była już starsza.. ja bym się bała z 2,5 latkiem.

Acha, nie skupiaj się na jednym kempingu, miej zaplanowane ze 2-3 w okolicy jak by co - bo może się zdarzyć, że na miejscu się rozczarujesz...
Przynajmniej tak my zrobiliśmy - bylismy dość wcześnie w dzień, obejrzeliśmy w okolicach Orebića z 5 kempingów, miała byc Perna ostatecznie zostalismy na Nevio :)

ten piasek to tak w pierwszym momencie był decydujący, a teraz po lekturze forum już wiem, że dzieciaki i w żwirku sobie zabawę zorganizują byle miały na campie rówieśników :wink: o tym na Riwierze Makarskiej myślałem właśnie bo dużo dobrych opinii było...ciekawie wygląda ten kemping "Labadusa" w necie też...ale nie widzę czy jest możliwość przyłączenia prądu na stronce i czy dzieci liczyć jako całą osobę czy pół ...doczytałem prąd jest, ale jak z kosztami?..jak dzieci liczyć? http://www.labadusa.com/hr/onama.htm
scood74
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) scood74 » 23.06.2009 15:32

EVIL
co do trasy przez Niemcy to ty z kosciana masz 250 km dalej ale cały czas darmowa autostrada i najszybsza chyba na świecie :D autostrada i tez jedziesz przez GRAZ jestem przekonany ze będzie szybciej

ja z Niemiec do Austrii przejadę w okolicach PASSAU
zgadzam się że autostrada jest monotonna ale bez porównania szybsza, co przy zaoszczędzonym w ten sposób czasie zdecydowanie rekompensuje tą monotonność.
EVIL masz może GG mój numer 1114857
Odbiegliśmy trochę od tematu wątku dlatego trzeba by przejść na kanał priw, bo nas moderator zaraz słusznie upomni
Ostatnio edytowano 23.06.2009 15:37 przez scood74, łącznie edytowano 1 raz
scood74
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) scood74 » 23.06.2009 15:37

napisałem do camp lambadusa maila z zapytaniem odnośnie tego prądu czy jest przez całą dobe bo były podobno tylko przez częśc dnia w 2007roku jak to ktoś napisał na forum
ale nie odpisami
pisałem po angielsku , moze trzeba w innym języku , którego ja niestety nie znam

a ktos tam może się wybiera ? w tym roku
evil
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) evil » 23.06.2009 16:48

scood74 napisał(a):EVIL
co do trasy przez Niemcy to ty z kosciana masz 250 km dalej ale cały czas darmowa autostrada i najszybsza chyba na świecie :D autostrada i tez jedziesz przez GRAZ jestem przekonany ze będzie szybciej

zgadzam się że autostrada jest monotonna ale bez porównania szybsza, co przy zaoszczędzonym w ten sposób czasie zdecydowanie rekompensuje tą monotonność.
Odbiegliśmy trochę od tematu wątku dlatego trzeba by przejść na kanał priw, bo nas moderator zaraz słusznie upomni

scood74 podaj maila to sie odezwę , mam pare pytań odnośnie tej trasy przez Niemcy : )
evil
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) evil » 23.06.2009 16:49

scood74 napisał(a):EVIL

scood74
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) scood74 » 23.06.2009 18:49

adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl

ten patent z tym noclegiem w OEKOTEL Kalsdorf/Graz to dobry patent
przeliczyłem sobie i rozwiązuje mi sytuacje, dodatkowo przystępna cena 21 euro za rodziców z 2 dzieci za nocke i blisko autostrady , i tak pozostaje 1200km z słupska do Grazu ale to jest realnie patrząc do przejechania „na jeden raz „ tym bardziej że z tego 900km po autostradzie nie oszczędzając auta i paliwa można naprawde szybko pokonać
SVIBANJ
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) SVIBANJ » 23.06.2009 19:00

scood74 napisał(a):scood74@vp.pl

przeliczyłem sobie i rozwiązuje mi sytuacje, dodatkowo przystępna cena 21 euro za rodziców z 2 dzieci za nocke i blisko autostrady , i tak pozostaje 1200km z słupska do Grazu ale to jest realnie patrząc do przejechania „na jeden raz „ tym bardziej że z tego 900km po autostradzie nie oszczędzając auta i paliwa można naprawde szybko pokonać

Janusz , widzisz i nie grzmisz ?!?!
evil
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) evil » 23.06.2009 21:58

SVIBANJ napisał(a):
scood74 napisał(a):scood74@vp.pl

Janusz , widzisz i nie grzmisz ?!?!

Kolego masz korzenie w ZOMO ? :lol:
apacz27
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) apacz27 » 11.07.2009 23:19

no i po małych obawach jutro wyruszam...padło na Rab, przynajmniej na pierwszy tydzień, a potem zobaczymy..gotowość pełna i czas się wyspać :lol:
m_cowboy
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) m_cowboy » 11.07.2009 23:36

Szerokiej drogi! I baw się dobrze. :!:
Poprzednia strona

Powrót do Kempingi

pierwszy raz - strona 2
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone