Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Pierwszy raz

Miejsce na najczęstsze pytania i rady dla osób początkujących i zapoznających sie z realiami wyjazdu do HR. Jeśli jedziesz pierwszy raz, nie wiesz co zabrać, jaką trasę wybrać ... to tutaj szukaj pomocy.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
przekula
Autostopowicz
Pierwszy raz

Nieprzeczytany postnapisał(a) przekula » 30.03.2007 10:29

Witam wszystkich.
Całkiem przypadkiem trafiłam na to forum szukając informacji o Chorwacji. Chcielibysmy z mężem tam pojechać we wrzesniu korzystając z biura podróży do jakiegoś hotelu, ale nie mam pojęcia w które miejsce i jaki hotel.Czy możecie coś zaproponować, czy wrzesień nie jest juz za zimny na Chorwację?? Z góry dziękuję za rady.
Edyta z Łodzi
Buber
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Buber » 30.03.2007 10:57

Polecam hotel Borak w Bolu na Bracu forum/viewtopic.php?t=13813&postdays=0&postorder=asc&start=30 na samym dole stronki jest parę słów o hotelu, byłem we wrześniu - ciepło, ładnie, póki co najfajniejszy urlop w życiu. Jest wtedy dość tanio.
W tym roku jadę tu: forum/viewtopic.php?t=13576&highlight=hotel+neptun i jeszcze tu http://www.tui.pl/strony/52266.php?pokaz[ceny]=1&w_form_termin=2007-7.
Jadę z tui, bo się na nich nie zawiodłem (w przeciwieństwie do innych znanych operatorów). Niestety drogo, ale w sezonie, po i przed nie jest źle. A i jeszcze nie jest zła Arkada W Starim Gradzie na Hvarze: forum/viewtopic.php?t=14156&highlight=hotel+arkada
Pozdrawiam
W.
Katarzyna Głydziak Bojić
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Katarzyna Głydziak Bojić » 30.03.2007 12:34

Cześć, nie mogłam sobie odmówić, żeby Cię nie przywitać, bo ja też jestem Łodzianką...
"Chorwacja to mały kraj na wielkie wakacje" , więc pięknych miejsc na odpoczynek jest tu całe mnóstwo.
Oczywiście wszystko zależy od tego, co lubicie; jaki typ odpoczynku preferujecie? Czy chcecie uciec od zgiełku i zaszyć się w miejcu, gdzie spokój, cisza, dzikie plaże i przyroda w niezmienionym przez czlowieka kształcie? Czy też może odpowiedniejsze dla Was będzie miesce, które jest dobrą bazą wypadową do wycieczek po bliższej i dalszej okolicy (czy nawet całym regionie)? Łatwiej bedzie nam doradzać, kiedy poznamy Wasze oczekiwania.
Pozdrawiam szczególnie serdecznie :D
przekula
Autostopowicz
cześć

Nieprzeczytany postnapisał(a) przekula » 30.03.2007 12:42

Nie lubimy totalnego spokoju i hoteli oddalonych kilkanaście km od centrum. Chcemy oczywiście poleniuchować na plaży ale też chcielibyśmy coś zwiedzić.
Edyta
assia i norbert
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) assia i norbert » 30.03.2007 12:49

Buber napisał(a):W tym roku jadę tu: forum/viewtopic.php?t=13576&highlight=hotel+neptun i jeszcze tu http://www.tui.pl/strony/52266.php?pokaz[ceny]=1&w_form_termin=2007-7.
Jadę z tui, bo się na nich nie zawiodłem (w przeciwieństwie do innych znanych operatorów)

Również polecam Arkadę w Starim Gradzie - byłam więc wiem jak jest.

Buber jedziemy do tego samego hotelu, co prawda w innym terminie, ale w sumie to nie o to mi chodzi. Czy coś więcej słyszaleś na temat tego hotelu? Chodzi mi o Hotel Bellevue w Orebiczu.
Tu też zadałam ci pytanie ale chyba nie zajrzałeś jeszcze.
forum/viewtopic.php?t=13739&start=15
Pozdrawiam asia
Katarzyna Głydziak Bojić
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Katarzyna Głydziak Bojić » 30.03.2007 13:05

W takim razie jednak baza wypadowa. Moje typy to głównie Dalmacja: okolice Zadaru, Šibenika, półwysep Pelješac. Oczywiście nie byłabym sobą, gdyby nie wspomniała o pięknym Hvarze. Choć oddalony od lądu o 90 min rejsu, ma wiele do zaoferowania tym, którzy jednak zdecydują się go odwiedzieć.
Pozdrawiam :D
darek1
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) darek1 » 30.03.2007 13:37

Oto i baza wypadowa - sprawdzona

http://www.trogir-online.com/matijas/pl/offer.htm
forum/viewtopic.php?t=12791&highlight=poljica

A to wyniki mojej rekomendacji. Cena apartamentu nie jest stala
miejski
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) miejski » 30.03.2007 22:51

Zaciekawiła mnie Darku ta oferta w Poljica. Możesz troche więcej o tym miejscu i kwaterze napisać - tak po znajomości (ja również z Polish AF :D ) na adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl
Wybieram się do CRO w wakacje... Na razie nie mogę rezerwować, bo nie znam dokładnego terminu wyjazdu (czekam na powrót kumpla z Iraq w lipcu, bo wybieramy się we 2 rodziny z dziećmi).

Pozdrawiam

P.S. Gdzie stacjonujesz?
darek1
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) darek1 » 01.04.2007 13:00

Pozdrawiam. Jak znajde więcej czasu odpowiem na email, chociaż na internecie nie prowadzę rozmów czysto zawodowych ze zrozumiałych wzgledów. W każdym badż razie polecam Poljice. Narazie poczytaj odezwę sie.
miejski
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) miejski » 02.04.2007 20:05

darek1 napisał(a):Jak znajde więcej czasu odpowiem na email, chociaż na internecie nie prowadzę rozmów czysto zawodowych ze zrozumiałych wzgledów.

Eee tam od razu - zawodowych, o Chorwacji chciałem pogadać i o tą kwaterę popytać :D
Segovia
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Segovia » 23.04.2007 10:06

Katarzyna Głydziak Bojić napisał(a):Cześć, nie mogłam sobie odmówić, żeby Cię nie przywitać, bo ja też jestem Łodzianką...
"Chorwacja to mały kraj na wielkie wakacje" , więc pięknych miejsc na odpoczynek jest tu całe mnóstwo.
Oczywiście wszystko zależy od tego, co lubicie; jaki typ odpoczynku preferujecie? Czy chcecie uciec od zgiełku i zaszyć się w miejcu, gdzie spokój, cisza, dzikie plaże i przyroda w niezmienionym przez czlowieka kształcie? Czy też może odpowiedniejsze dla Was będzie miesce, które jest dobrą bazą wypadową do wycieczek po bliższej i dalszej okolicy (czy nawet całym regionie)? Łatwiej bedzie nam doradzać, kiedy poznamy Wasze oczekiwania.
Pozdrawiam szczególnie serdecznie :D

Witam,
tego roku wybieram się z rodzinką (2+6i13 lat) do Cro pierwszy raz.Mamy już upatrzone apartamenty w Makarskiej - ale dochodzimy do wniosku, że będzie tam zdecydowanie za tłoczno dla nas...Cenimy sobie spokojne miejsca, bez tłumu turystów...Ze względu na dzici zalezy nam na ładnej plaży, niekoniecznie piaszczysztej...Przyzwoitych warunkach w app. (czysto i schludnie); jakaś niedroga knajpka w poblizu - czyli myślę, że minimum ;-) Czy możecie coś doradzić, polecić? Pozdr.
velo_12
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) velo_12 » 23.04.2007 13:29

Segovia napisał(a):Witam,
tego roku wybieram się z rodzinką (2+6i13 lat) do Cro pierwszy raz.Mamy już upatrzone apartamenty w Makarskiej - ale dochodzimy do wniosku, że będzie tam zdecydowanie za tłoczno dla nas...Cenimy sobie spokojne miejsca, bez tłumu turystów...Ze względu na dzici zalezy nam na ładnej plaży, niekoniecznie piaszczysztej...Przyzwoitych warunkach w app. (czysto i schludnie); jakaś niedroga knajpka w poblizu - czyli myślę, że minimum ;-) Czy możecie coś doradzić, polecić? Pozdr.

Tucepi + opcja "szukaj" = :D :coool: :hut:
Segovia
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Segovia » 23.04.2007 13:31

saturn_18 napisał(a):
Segovia napisał(a):Witam,

Tucepi + opcja "szukaj" = :D :coool: :hut:

Dziękuję za sugestię ) Mam nadzieję, że trafię na coś...że nie jest zbyt późno!? :-)

Powrót do Chorwackie ABC

Pierwszy raz
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone