Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Pierwszy raz samochodem w sobotę do Breli

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
ati7
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) ati7 » 19.05.2013 09:10

około 8:30-9 wyjechaliśmy z hotelu przy autostradzie przed Karlovacem, korek był aż do rozjazdu autostrady w Bosiliewie ale powrót był jeszcze gorszy
wyjechaliśmy z Pagu około 8 rano i wjeżdżając na autostradę widziałem jakie korki były na zjeżdzie z autostrady oraz na parkingach , następnie godzinny postój na bramkach w Zagrzebiu i znowu godzinę straty na granicy węgierskiej (16.07)
więc naprawdę nie polecam wyjazdów w sobotę
Dariusz2617
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Dariusz2617 » 19.05.2013 10:15

ati7 napisał(a):około 8:30-9 wyjechaliśmy z hotelu przy autostradzie przed Karlovacem, korek był aż do rozjazdu autostrady w Bosiliewie ale powrót był jeszcze gorszy
wyjechaliśmy z Pagu około 8 rano i wjeżdżając na autostradę widziałem jakie korki były na zjeżdzie z autostrady oraz na parkingach , następnie godzinny postój na bramkach w Zagrzebiu i znowu godzinę straty na granicy węgierskiej (16.07)

dzięki

my jeżdżąc z piątku na sobotę i będąc na granicy CHR w nad ranem (4-5) nie mieliśmy problemów.
arek71
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) arek71 » 20.05.2013 12:28

ati7 napisał(a):około 8:30-9 wyjechaliśmy z hotelu przy autostradzie przed Karlovacem, korek był aż do rozjazdu autostrady w Bosiliewie ale powrót był jeszcze gorszy

Wyjazd do Cro sobota godz.13.00 zero korków przez całą drogę.
Autostrada w Chorwacji pusta(godzina 24.00-05.00)
Pozdrawiam :lol: :lol: :lol: :lol:
W tym roku powtórka :lol:
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 21.05.2013 09:01

Jeśli masz pobyt od soboty do soboty to w drogę powrotna startuj nie później niż o 6 rano.Omijasz wszyskie korki.Wyjazd o 8 czy 9 z Breli, Makarskiej czy Baski to koszmar.
krzywar
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) krzywar » 23.05.2013 10:41

Ja startuję z Łodzi do Omiśia wiec dystans podobny. Zamierzam wyruszyć w piątek 5.lipca około południa. Nie wiem czy to dobry pomysł ale zaryzykuję. Zdania odnośnie korków jak jak czytam są podzielone wiec nie pozostaje nic innego jak przekonać się na własnej skórze.
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 23.05.2013 13:34

krzywar napisał(a):Ja startuję z Łodzi do Omiśia wiec dystans podobny. Zamierzam wyruszyć w piątek 5.lipca około południa. Nie wiem czy to dobry pomysł ale zaryzykuję. Zdania odnośnie korków jak jak czytam są podzielone wiec nie pozostaje nic innego jak przekonać się na własnej skórze.

Jaka jedziesz tarsa?
krzywar
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) krzywar » 23.05.2013 13:54

Trasa polecona przez kolegę z pracy: Łódź-Cieszyn-Źilina-Bratysława-u madziarów trasa 86-Lendava-Ćakovec-zagrzeb-A1 do zjazdu Dugopolije-Omiś
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 23.05.2013 14:07

krzywar napisał(a):Trasa polecona przez kolegę z pracy: Łódź-Cieszyn-Źilina-Bratysława-u madziarów trasa 86-Lendava-Ćakovec-zagrzeb-A1 do zjazdu Dugopolije-Omiś

Nie lepiej na Ostrawa, Brno, Wiedeń?
r00x
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) r00x » 23.05.2013 14:14

Nie lepiej na Ostrawa, Brno, Wiedeń?

Pewnie że lepiej. Prawie cały czas autostrada.
arek71
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) arek71 » 23.05.2013 14:23

krzywar napisał(a):Trasa polecona przez kolegę z pracy: Łódź-Cieszyn-Źilina-Bratysława-u madziarów trasa 86-Lendava-Ćakovec-zagrzeb-A1 do zjazdu Dugopolije-Omiś

Jechałem , będę jechał , polecam :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Można zamiast Cieszyna -Zwardoń .
Ja zdecyduję w trakcie jazdy ( popytam na SB.)
Pozdrawiam :lol: :lol: :lol:
Autostrady są super ale zbyt długa jazda autostradą męczy bardziej niż drogami lokalnymi .
krzywar
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) krzywar » 23.05.2013 14:34

Może i lepsza,nie kwestionuję, ale ta powyższą już tak dokładnie przeanalizowałem co,gdzie,jak... Poza tym jeśli chodzi o czas przejazdu kilometraż i ekonomie (paliwo winiety) to według kalkulatora przejazdu http://iggy.mypage.pl/ trasa przez Słowację i Węgry wydaje się być dla mnie lepsza. Ale dzięki za sugestię.
krzywar
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) krzywar » 23.05.2013 14:40

Autostrady są super ale zbyt długa jazda autostradą męczy bardziej niż drogami lokalnymi .

Zgadzam się , będę już na urlopie to aż tak mi się nie spieszy a przejazd autostradą non stop wydaje się bardziej męczący.
arek71
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) arek71 » 23.05.2013 19:39

krzywar napisał(a):

Zgadzam się , będę już na urlopie to aż tak mi się nie spieszy a przejazd autostradą non stop wydaje się bardziej męczący.

Wczasy zaczynają się od 'momentu 'wyjazdu z domu.Kilka kilometrów czy kilkadziesiąt minut ....czy to takie ważne .
LUDZIE luz ,luz luz ,w najgorszym wypadku zajedziecie dwie godziny póżniej.
ati7
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) ati7 » 24.05.2013 12:59

arek71 napisał(a):

Wyjazd do Cro sobota godz.13.00 zero korków przez całą drogę.
Autostrada w Chorwacji pusta(godzina 24.00-05.00)
Pozdrawiam :lol: :lol: :lol: :lol:
W tym roku powtórka :lol:

ale jak zaczynasz pobyt od soboty to wyjazd o 13 w sobotę to trochę nie bardzo:)
troszkę się pobyt skraca nie uważasz?
a mój pobyt zaczynał się od soboty do Pagu miałem 1300km
areq
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) areq » 05.06.2013 23:14

Witaj

też jedziemy do Cro w okolice z Trogiru. Jestem z okolic Bydgoszczy i też urlop zaczynamy od 20.07.
Wyjeżdzamy w piątek ok 16.00 i planujemy być na miejscu w sobotę ok 14-16.00
Mamy dwóch kierowców i dziecko lat 5. Do Cro jedziemy pierwszy raz i szczerze mówiąc ciągle zastanawiam się jaką trasę wybrać.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

Pierwszy raz samochodem w sobotę do Breli - strona 3
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone