Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Pierwszy raz ... same dylematy ....

Dla miłośników namiotów, przyczep i biwakowania. Standardy, ceny, ciekawe miejsca do zwiedzenia przez trampingowców.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 30.03.2011 23:14

nimm2 napisał(a):kurde... moja zona miala racje kiedys okreslajac polakow jako najbardziej czepliwy narod w europie... nie jest polka wiec mozna uznac ze zrobila to w sposob bardzo obiektywny...

OK czyli brak ogonków mamy wyjaśniony, ale czemu brak dużych liter :?:

Właśnie po to zaistniała akcja BYKOM STOP w internecie :D

Co do off- topów, to są ponieważ autor nie ma już dylematów :wink:
nimm2
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) nimm2 » 30.03.2011 23:42

to juz naprawde jest glupie czepianie sie z Twojej strony... akcja bykom stop ma temu sluzyc? czy moze wierzysz w to ze ta akcja zbawi swiat? europe? polske? mnie? akcja bykom stop jest obowiazkowa i przymusowa dla kazdego? kazdy MUSI sie jej podporzadkowac? zacznij czepiac sie kogos z razacymi bledami ortograficznymi... smutne jest tylko to ze podsycasz dyskusje, ktora po pierwsze nie jest na temat... nie wiem czemu ma sluzyc... utwierdza w przekonaniu ze moja zona faktycznie miala racje...
mam wrazenie ze rozmawiam z milicjantem, ktoremu cholernie sie nudzi i zaczyna zwracac uwage przechodniom ze ida po lewej stronie chodnika...
Vjetar
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vjetar » 31.03.2011 06:49

Janusz Bajcer napisał(a): żona mi się "zbiesiła" i nie chciała już w namiocie. :cry:

To jest argument.

:wink:
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 31.03.2011 06:52

nimm2 napisał(a):to juz naprawde jest glupie czepianie sie z Twojej strony... akcja bykom stop ma temu sluzyc? czy moze wierzysz w to ze ta akcja zbawi swiat? europe? polske? mnie? akcja bykom stop jest obowiazkowa i

W sprawie pobytu na kempingach rozumiemy się, w sprawie poprawnej polszczyzny nie, akcja BYKOM STOP nie zbawi Świata, Polski, Ciebie i nie jest obowiązkowa, ale zgodnie z nią nie czepiam się lecz zwracam grzecznie uwagę, więc nie rozumiem Twojej nerwowości.

Cytat z BYKOM STOP

Cel akcji

Od razu zaznaczę, że celem akcji nie jest tępienie każdej możliwej literówki. Kilka takich byków zostało znalezionych nawet na tej stronie "Errare humanum est" (łac. "mylić się jest rzeczą ludzką"). Celem akcji jest ograniczenie masowego zalewu postów z niezliczoną ilością błędów, które znajdziemy na każdym forum dyskusyjnym. Czym innym jest kilka literówek w dłuższym tekście, a czym innym 10 lub więcej błędów w zaledwie kilkulinijkowych postach....

Świata nie zbawimy, ale namawiając i przekonując użytkowników na naszych stronach, blogach czy forach dyskusyjnych, może uda się nawrócić chociaż kilka osób. Dla ratowania ojczystego języka, dla uświadamiania młodzieży.... Jeśli nie macie takich wielkich ambicji, to pomyślcie choćby o naszych oczach, aby nie były kaleczone milionami błędów ....
Dudek2222
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Dudek2222 » 31.03.2011 07:03

Mój skromny głos w dyskusji - padło stwierdzenie, że nie ma czegoś takiego, jak polska klawiatura ( a właściwie klawiatura z polskimi znakami ).
Otóż jest.
Właśnie jej używam.
Odnośnie pisowni - Janusz nie jest jedyną osobą, której przeszkadza takie pisanie.
Mnie również razi, jakby tego nie nazwać, niechlujstwo.
maniust
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) maniust » 31.03.2011 07:06

nimm2 napisał(a):zacznij czepiac sie kogos z razacymi bledami ortograficznymi...

nimm2 napisał(a):mam wrazenie ze rozmawiam z milicjantem, ktoremu cholernie sie nudzi i zaczyna zwracac uwage przechodniom ze ida po lewej stronie chodnika...

Wrzuć na luz , bo tą nerwówką sympatii tu sobie nie zaskarbisz , ani też na kilkudziesięciu forach gdzie ponoć się udzielasz.
Tu nie chodzi o twoją ortografię tylko o stylistykę pisania , która jest rażąca.
W szkole tak cię uczyli , że zdanie zaczynamy z małej litery , nazwy Państw piszemy z małej i piszemy "sie" i "ida" itd........?

Dla mnie to jest lenistwo i niechlujstwo !

Skoro masz czas na poświęcenie udzielania się na kilkudziesięciu forach , to może warto i było poświęcić jak to określiłeś czas na "modlitwę" nad każdym wyrazem !
nimm2
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) nimm2 » 31.03.2011 15:02

maniust... a w ktorym ja momencie napisalem kilkudziesieciu forach?... czytanie bez zrozumienia? sklonnosci do nadinterpretacji? czy pisane przez Ciebie "cie" "twoja" jest poprawnie napisane? czy to moze brak szacunku? a moze to Ciebie w szkole tak uczyli ze zwroty grzecznosciowe piszemy z malej litery?
jesli juz tak bardzo kluje Cie w oczy czyjas ortografia to pomysl o swojej wlasnej...

poza tym taki mam styl pisania... mnie raza inne rzeczy i jakos potrafie to uszanowac... pisze wszystko z malej litery oprocz wyrazow Ty, Ciebie, Tobie i tym podobnych z czystego szacunku... nazwy panstw, miast etc. w moim stylu pisania sa pisane z malej litery i takimi pisane pozostana... zgodnie z regulaminem i moim sumieniem... nazywaj to sobie jak chcesz... lenistwo... niechlujstwo... nie interesuje mnie to... taki jest styl i tyle... ortografie znam... wiem co pisze sie z duzej litery, a co z malej... z ortografia nie mialem problemow nigdy... tak po prostu pisze na forach internetowych... przyjmij to moze za "moj znak rozpoznawczy" zgodny z regulaminem... taki jest internet i nie koniecznie musi sie on rzadzic prawami normalnej polskiej ortografii... chyba nawet gdzies bylo kilka artykulow na ten temat...
acha... naduzywam wielokropka... to tez taki styl...
Ostatnio edytowano 31.03.2011 15:11 przez nimm2, łącznie edytowano 2 razy
Vjetar
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vjetar » 31.03.2011 15:03

...po prostu łakocie i witaminy.
nimm2
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) nimm2 » 31.03.2011 15:13

Jacek S napisał(a):...po prostu łakocie i witaminy.

dopisalbym jeszcze "sama slodycz" :twisted:
nimm2
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) nimm2 » 31.03.2011 15:18

Dudek2222 napisał(a):Mój skromny głos w dyskusji - padło stwierdzenie, że nie ma czegoś takiego, jak polska klawiatura ( a właściwie klawiatura z polskimi znakami ).
Otóż jest.
Właśnie jej używam.
Odnośnie pisowni - Janusz nie jest jedyną osobą, której przeszkadza takie pisanie.
Mnie również razi, jakby tego nie nazwać, niechlujstwo.

polska klawiatura? w laptopie?
tak jak pisalem ja w swoim nie mam nawet zainstalowanej polskiej czcionki...
Bea.ta
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bea.ta » 31.03.2011 15:23

nimm2 napisał(a):polska klawiatura? w laptopie?
tak jak pisalem ja w swoim nie mam nawet zainstalowanej polskiej czcionki...

proszę Cię..........
weldon
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) weldon » 31.03.2011 16:05

nimm2 napisał(a):... ja w swoim nie mam nawet zainstalowanej polskiej czcionki...

Nikt nie ma ... :?

Trochę niepraktyczne by to było :wink:
maniust
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) maniust » 31.03.2011 20:41

nimm2 napisał(a):jesli juz tak bardzo kluje Cie w oczy czyjas ortografia to pomysl o swojej wlasnej...

Jakoś nie sądzę żebym musiał.
Zwroty grzecznościowe na forum ?
Równie dobrze powinno się pisać post do kogoś , kierując się zwrotem "Pan" , "Pani". Prawda?
nimm2 napisał(a):przyjmij to moze za "moj znak rozpoznawczy" zgodny z regulaminem... taki jest internet i nie koniecznie musi sie on rzadzic prawami normalnej polskiej ortografii...

Dla mnie możesz sobie pisać jak chcesz , od zamiatania syfu na forum są modzi , tylko uszanuj to skoro sam piszesz o szacunku , że ktoś ci grzecznie zwraca uwagę i nie naskakuj od razu na niego , że ktoś się czepia.
Tyle z mojej strony.
Dudek2222
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Dudek2222 » 01.04.2011 04:44

Amen
jacek1965
Odkrywca
wracając do meritum

Nieprzeczytany postnapisał(a) jacek1965 » 01.04.2011 16:42

Prawie po każdym sezonie wakacyjnym mam dylemat jak rozmawiać o turystyce pod namiotem z moimi znajomymi, którzy "chcą tak jak my". Nie chcę mieszkać na kwaterach gdyż namiot jest dla mnie odskocznią od normalności. Cieszę się, że moja żona podziela moją opinię na ten temat. Jednak nigdy nie namawiam innych do takiej turystyki. Osoby, które muszą spać w łóżku, potrzebują lodówki, telewizora, normalnego stołu i kuchni oraz własnej łazienki nie będą szczęśliwe podczas wakacji pod namiotem. Dlatego raczej studzę zapał takich osób, szczególnie wtedy, gdy zakup sprzętu, który ja kolekcjonowałem przez lata, czyni jednorazowy wyjazd pod namiot nieopłacalnym. Nie uważam, że moje wakacje są lepsze lub gorsze. Złe wakacje są wtedy gdy nie ocenimy właściwie naszych preferencji. Dlatego nie przekonujmy się wzajemnie o wyższości Świąt Bożego Narodzenia nad Świętami Wielkanocnymi. Wydaje mi się, że pierwszy wyjazd pod namiot w życiu z dziećmi, przez osobę nie przygotowaną do takich wakacji, szukającą małego kempingu z basenem (moim zdaniem to jedna z wielu definicji zbioru pustego), grozi rozczarowaniem. Uda się przy dużej dawce doskonałego humoru i dobrej pogodzie czego życzę autorowi jeżeli tą formę wypoczynku wybierze. Pozdrawiam Jacek
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Kempingi

Pierwszy raz ... same dylematy .... - strona 4
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone