Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Pierwszy raz Pod Masliną

Dla miłośników namiotów, przyczep i biwakowania. Standardy, ceny, ciekawe miejsca do zwiedzenia przez trampingowców.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
pa
Autostopowicz
Pierwszy raz Pod Masliną

Nieprzeczytany postnapisał(a) pa » 22.06.2006 07:42

Decyzja zapadła. Jadę po raz 3 do CRO, ale po raz 1 na słynny camp Pod Masliną (ok. 1-15 sierpnia)
W związku z tym mam kilka pytań do starych wyjadaczy:

1. Czy ktoś zna ceny 2006, bo na www.orasac.com wisi cennik 2005?
2. Czy muszę rezerwować, czy bez problemu znajdę miejsce bez rezerwacji w w/w terminie ?
3. Czy oddali do użytku jakiś fragment autostrady w kierunku Dubrownika, czy nadal na wysokości Splitu koniec, a dalej droga przez mękę ?
4.Czy na campie mają lodówki i na jakich warunkach można z nich korzystać?
5.Czy w okolicy campu są jakieś niedrogie knajpki-obiadowe ( czytałem, że jest knajpa na plaży, ale co można tam zjeść i za ile)?
6. Gdzie najbliżej kantor, w którym wymieniają PLN na HRK ?
7. Gdzie w okolicy nabiję butlę z gazem ?

Pozdrawiam
Piotrek
arecki007
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) arecki007 » 20.07.2006 11:18

2. Byłem 20.08 i bez kłopotu były miejsca.
3. W 2005 roku było po staremu
4.Mają lodówki i o ile pamietam drobna opłata lub nic.
5. Jest na plaży kameralna tawerna-nic nie jadłem.

Na resztę pytań nie znam odpowiedzi

pozdr
arecki
Jola L-G
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Jola L-G » 21.07.2006 22:01

pa napisał(a):Decyzja zapadła. Jadę po raz 3 do CRO, ale po raz 1 na słynny camp Pod Masliną (ok. 1-15 sierpnia)
W związku z tym mam kilka pytań do starych wyjadaczy:

1. Czy ktoś zna ceny 2006, bo na www.orasac.com wisi cennik 2005?
2. Czy muszę rezerwować, czy bez problemu znajdę miejsce bez rezerwacji w w/w terminie ?
3. Czy oddali do użytku jakiś fragment autostrady w kierunku Dubrownika, czy nadal na wysokości Splitu koniec, a dalej droga przez mękę ?
4.Czy na campie mają lodówki i na jakich warunkach można z nich korzystać?
5.Czy w okolicy campu są jakieś niedrogie knajpki-obiadowe ( czytałem, że jest knajpa na plaży, ale co można tam zjeść i za ile)?
6. Gdzie najbliżej kantor, w którym wymieniają PLN na HRK ?

7. Gdzie w okolicy nabiję butlę z gazem
Pozdrawiam
Piotrek

ad 1. ceny ponoc sie nie zmieniły
ad 2. miejsce zawsze znajdziesz, a na drugi dzień gdy będą inne wolne to dla Ciebie w pierwszej kolejności będą dostępne o ile będziesz chciał się przenieść
ad3. jeszcze nie wiem
ad.4 lodówki są ogólnodostępne i są gratis
ad.5 ceny w tej knajpce nie są zbyt wygórowane, a na forum jest nawet cennik, ale musisz wejść na kamp pod Maslinom. Jest inna knajpka w Orasacu koło sklepu, ale dosyć uboga
Ad.6 zawsze wymieniałam w Dubrowniku, ale u Bożo zasięgniesz rady i na pewno odpowie Ci że "nie ma problema" i ten problem rozwiąże
ad,7 to też w razie potrzeby rozwiąże Ci Bożo

Zyczę miłego pobytu, a taki na pewno będzie!!!!
aga79
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) aga79 » 27.07.2006 08:02

Zamiast gnieść się na Pod Maslinom polecam kamp u Peca jest jakies 20m dalej na południe po lewej stronie magistrali.
Plusy:
cena: 60 kuna za 2 os, namiot i samochód (prąd dodatkowe 18kuna)
mało ludzi (my byliśmy tam tydzień - wróciliśmy wczoraj) na kampie były średnio 3 namioty
brak kolejek pod prysznice (maxymalnie czyste)
całość kampu zacieniona (nie ma możliwości by twój namiot był rozbity w słońcu)
lodóweczka i zamrażarka gratis!!!
przemiły właściciel (świetnie mówi po angielsku)

naprawde polecam, byłam tam już 3 razy i napewno jeszcze wrócę
Pod Maslinom byłam rok temu przez jakies 3 noce i naprawde nie wiem czym tu się zachwycać, masa ludzi, zbyt mało sanitariatów, zapchane lodówki.
przy duuzej ilości osób, a tak było w ubiegłym tygodniu, samochód trzeba było zostawić poza kampem:(

zajrzyj na kamp Peca naprawde warto!!!!

http://www.peca.hr

Powrót do Kempingi

Pierwszy raz Pod Masliną
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone