napisał(a) karo1102 » 26.11.2012 20:38
A więc...w Pisaku też nie obyło się bez problemów, nikt nas nie witał z otwartymi ramionami, bo wszystkie apartamenty zajęte były przez Czechów
...albo Polaków
(którzy pewnie wczesniej zarezerwowali sobie "wakacje marzeń"). Ogólnie wszyscy byli tak zniecheceni, że gdyby było bliżej do domu pewnie każdy by pojechał w swoją stronę...
Groźbami wymusiłam na Tomaszu ( maż
), żeby znalazl coś... cokolwiek gdzie można się wykąpać, coś zjeść i się przebrać...i zamknąć dzieci w osobnym pokoju...
Po 40 minutowych poszukiwaniach znaleźli....niestety tylko na jedną noc - 2 pokoje z podwójnym łóżkiem i dostawką wspólna łazienka + jadalnia z kuchnią piętro niżej wspólna na 6 pokoi....cena 50 E za pokój...szału nie ma myslę ale cóż, prysznic jest, łóżko jest w końcu o to prosiłam:)
I wreszcie widzę światełko w tunelu...Tomasz ustalił z właścicelką, że od jutra(sobota) u jej szwagierki zwalnia się apartament: 2 pokoje (jeden 3 osobowy - dla znajomych + jeden z aneksem kuchennym + klima- jedyne feler tylko jedno podwójne łóżko, ale naszemu dziecku to nie przeszkadza w końcu będzie mogła spać na podlodze na materacu (jak to określila lepiej niż w domu:)), a drugie jest na tyle małe że może spać z nami:0 cena 90E za dobę no i najważniejsze miejscuwke mamy zaraz przy plaży i mamy 20m2 tarasu.
Pierwsza noc mineła szybko, choć kilka razy obudził nas skwar w pokoju, brak Klimy, a wiatraczek nie działał
Na szczęście następnego dnia wstajemy pełni optymizmu, ja w strój kąpielowy, zabieram dzieci ( 2+1 od znajomych i jazda na plażę) do tego torba z jedzeniem , piciem, coś słodkiego, owoce ( na szczeście kawałek od naszych apartamentów znajduje się mały stragan z owocami), dmuchane kółka 3 szt, materac 2szt, wiaderko, lopatka, konewka, pływaczki, płetwy, maska, ręczniki...uff chyba wszystko cała ekipa pomogła mi z tym zejść poczym poszła nas przeprowadzać a ja z dziećmi do ...czasami dzieci się przydają:)
[/URL][/img]
[/URL][/img]
[/URL][/img]
Ostatnio edytowano 23.12.2012 19:14 przez
karo1102, łącznie edytowano 1 raz