Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Pierwszy raz na kamping do Chorwacji

Dla miłośników namiotów, przyczep i biwakowania. Standardy, ceny, ciekawe miejsca do zwiedzenia przez trampingowców.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
mmagaa
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) mmagaa » 08.07.2014 09:02

Witam. Jestem nową "przeglądarką" tego serwisu. Naczytałam się naczytałam, ale nadal jestem zielona.
Jadę do Chorwacji pierwszy raz. I ciągle potrzebuje jakiś informacji - więc liczę na WAS. Ten wyjazd musi nam się udać bo od tego zależ nasz dalsze podróżowanie.
1. Jadę przyczepką Niewiadów (wiem że jest malutka, ale ma wiele zalet, jest mała, lekka i przytulna) Jedziemy 2 osoby dorosłe i 2 małych dzieci (6,10) Nasz termin to ok 27 lipiec.
2. Jeszcze nie wiemy jaka trasą mamy jechać, jedziemy z Łodzi - tu właśnie liczę na WAS. Wiemy że autostradami (płatnymi) jest lepiej ale wolelibyśmy nie płacić (oszczędzając, mamy kasę na następne wyjazdy :lol: ).
3. Chcielibyśmy by kemping był niedrogi, cichy spokojny z fajna plażą - może i tu mogę na Was liczyć.
4. Co zabrać. Naczytałam się, że jedzenie jest tam dość drogie, więc już zapomnieliśmy o noclegu w pokojach, ponieważ przyczepką więcej zabierzemy (jedzenie itp.) - co zabrać? co będzie się najbardziej opłacało? Wiemy że skorzystamy z pysznego jedzonka regionalnego, bo przecież jedziemy na wakacje, ale oszczędzanie nikomu jeszcze nie zaszkodziło więc czemu nie :D
5. Ile będzie kosztowało zakwaterowanie? - orientacyjnie
6. Gdzie wymienić walutę? Jaką zabrać? I ile? (wiem że to ostatnie to zależy od upodobań ale tak orientacyjnie może ktoś się pokusi i podpowie :)
6. Liczę na WAS, że jeszcze podpowiecie coś w temacie wyjazdu.
maniust
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) maniust » 08.07.2014 09:28

mmagaa napisał(a):1. Jadę przyczepką Niewiadów (wiem że jest malutka, ale ma wiele zalet, jest mała, lekka i przytulna) Jedziemy 2 osoby dorosłe i 2 małych dzieci (6,10) Nasz termin to ok 27 lipiec.

Fajna sprawa i lekka , da się nawet maluchem.
mmagaa napisał(a):2. Jeszcze nie wiemy jaka trasą mamy jechać, jedziemy z Łodzi - tu właśnie liczę na WAS. Wiemy że autostradami (płatnymi) jest lepiej ale wolelibyśmy nie płacić (oszczędzając, mamy kasę na następne wyjazdy :lol: ).

Co do trasy to zależy dokąd , Istria , Dalmacja , itd...... ?
Jazda po zadupiach z przyczepką bez sensu i nie warto na tym oszczędzać.
Koszty podróży i trasę możesz sobie wyliczyć dokładnie tu policz-zanim-pojedziesz-t36745.html
3. Chcielibyśmy by kemping był niedrogi, cichy spokojny z fajna plażą - może i tu mogę na Was liczyć.
Tu http://www.avtokampi.si/ masz stronę campów w Cro .
Campy polecane kempingi-ktore-warto-polecic-t26052.html
Lista campów lista-kempingow-w-cro-t4954.html
4. Co zabrać. Naczytałam się, że jedzenie jest tam dość drogie, więc już zapomnieliśmy o noclegu w pokojach, ponieważ przyczepką więcej zabierzemy (jedzenie itp.) - co zabrać? co będzie się najbardziej opłacało? Wiemy że skorzystamy z pysznego jedzonka regionalnego, bo przecież jedziemy na wakacje, ale oszczędzanie nikomu jeszcze nie zaszkodziło więc czemu nie :D

czy-warto-zabierac-jedzenie-do-chorwacji-t18971.html
5. Ile będzie kosztowało zakwaterowanie? - orientacyjnie

Ceny campów http://www.avtokampi.si/
6. Gdzie wymienić walutę? Jaką zabrać? I ile? (wiem że to ostatnie to zależy od upodobań ale tak orientacyjnie może ktoś się pokusi i podpowie :

gdzie-najlepiej-wymienic-walute-i-na-jaka-t20680.html?hilit=jak%C4%85%20walut%C4%99
kasiek_123
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) kasiek_123 » 09.07.2014 07:10

Witam podkleje sie do tego tematu bo tez jade pierwszy raz do cro i tez zglupialam czytajac i czytajac. W koncu moj wybor padl na dwa kamp i prosze o pomoc w wyborze jednego z nich u mnie tez udany urlop zawazy na nastepnych latach. Zalezy mi na plazy piaszczystej i zwirkowj (dziecko 4 lata). Chcialabym tez cos zwiedzic wiec zeby bylo co zwiedzac, jade z duzym namiotem wiec nie chce miec problemu z jego rozlozeniem no i fajnie gdyby byla szansa na miejsce zacienione. Boje sie dzikich tlumow na plazy i chcialabym moc grillowac. Wybieramy miedzy baska na krk i slanica na murter. Proszeo pomoc boje sie jechac w ciemno i juz mi niewiele brakuje zeby zupelnie zrezygnowac z cro
maniust
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) maniust » 09.07.2014 07:13

A w jakim terminie Kasia jedzie?
kasiek_123
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) kasiek_123 » 09.07.2014 16:28

kasia jedzie 22,23 lipca do 1,2 sierpnia
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 09.07.2014 17:44

kasiek_123 napisał(a):i chcialabym moc grillowac.

Grillowanie na otwartym ogniu zabronione :idea:
demi-duox
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) demi-duox » 09.07.2014 17:57

Janusz Bajcer napisał(a):
kasiek_123 napisał(a):i chcialabym moc grillowac.

Grillowanie na otwartym ogniu zabronione :idea:

A jak potraktować coś takiego :?:

"ZA VASU SIGURNOST
• zabranjeno lożenje otvorene vatre
• odmaknite rostilje i kuhala najmanje 1 m od
susjednog πatora"

reszta tu: http://www.camping-adriatic.com/upload/ ... litudo.pdf
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 09.07.2014 18:18

Można grillować na rożnie elektrycznym.
kasiek_123
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) kasiek_123 » 09.07.2014 21:07

No tak, chowackiego nie znam ale te obrazki wszystko mowia a szkoda tak sie nie moge doczekac na karkoweczke z grilka. A co z reszta moich pytan i watpliwosci, pomoze ktos?
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 09.07.2014 21:12

kasiek_123 napisał(a):No tak, chowackiego nie znam ale te obrazki wszystko mowia a szkoda tak sie nie moge doczekac na karkoweczke z grilka. A co z reszta moich pytan i watpliwosci, pomoze ktos?

Z polskim tez coś słabo :wink:
Nazwy krajów, miast piszesz małymi literami, brak polskich znaków :smo:
maniust
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) maniust » 09.07.2014 21:24

kasiek_123 napisał(a):No tak, chowackiego nie znam ale te obrazki wszystko mowia a szkoda tak sie nie moge doczekac na karkoweczke z grilka. A co z reszta moich pytan i watpliwosci, pomoze ktos?

Mecz jest cierpliwości. :)
zufila
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) zufila » 10.07.2014 09:02

Jeżeli nie chcesz czytać informacji które już są (wcześniej linkowane) to proszę moje zdanie:

mmagaa napisał(a):1. Jadę przyczepką Niewiadów (wiem że jest malutka, ale ma wiele zalet, jest mała, lekka i przytulna) Jedziemy 2 osoby dorosłe i 2 małych dzieci (6,10) Nasz termin to ok 27 lipiec.
będzie ciasno, Niewiadówek jest dobry dla 2 osób, ewentualnie plus jedno małe dziecko, ale chyba nie jedziecie pierwszy raz więc wiecie jak to jest w przyczepie
mmagaa napisał(a):2. Jeszcze nie wiemy jaka trasą mamy jechać, jedziemy z Łodzi - tu właśnie liczę na WAS. Wiemy że autostradami (płatnymi) jest lepiej ale wolelibyśmy nie płacić (oszczędzając, mamy kasę na następne wyjazdy :lol: ).
ja nie polecam, nawet bez przyczepy, ale ja z tych co nawet na słoweńską autostradę kupują winietę (nie dlatego, że mam nadmiar pieniędzy)
mmagaa napisał(a):3. Chcielibyśmy by kemping był niedrogi, cichy spokojny z fajna plażą - może i tu mogę na Was liczyć.
jak niedrogi to wchodzą w grę małe campy, które trzeba znaleźć po drodze, tzn trzeba wybrać docelową okolicę kilku miejscowości i po prostu jeździć w nadziei na wolne miejsce
mmagaa napisał(a):4. Co zabrać. Naczytałam się, że jedzenie jest tam dość drogie, więc już zapomnieliśmy o noclegu w pokojach, ponieważ przyczepką więcej zabierzemy (jedzenie itp.) - co zabrać? co będzie się najbardziej opłacało? Wiemy że skorzystamy z pysznego jedzonka regionalnego, bo przecież jedziemy na wakacje, ale oszczędzanie nikomu jeszcze nie zaszkodziło więc czemu nie :D
zabrać podstawowe produkty śniadaniowo-kolacyjne
mmagaa napisał(a):5. Ile będzie kosztowało zakwaterowanie? - orientacyjnie
orientacyjnie zakres jest ogromny, więc nic nie obrazuje, ale wg mnie 20-50 eur za dobę
mmagaa napisał(a):6. Gdzie wymienić walutę? Jaką zabrać? I ile? (wiem że to ostatnie to zależy od upodobań ale tak orientacyjnie może ktoś się pokusi i podpowie :)
mam konto w banku oraz środki na nim i mam też kartę bankomatową i kredytową, jadę do cywilizacji gdzie można płacić kartą oraz można łatwo znaleźć nie jeden bankomat, więc nie bawię się w kantory, zresztą po przelicznikach Mastercard i nawet podwójnym przewalutowaniu oraz nawet prowizji za to, wychodzi na mniej więcej to samo, a o te grosze nie będę się bić
kasiek_123
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) kasiek_123 » 10.07.2014 10:35

No to juz teraz wybor miedzy: baska-zablace, slanica-murter, strasko lub sumini-novalija. Kryteria: piasek+zwirek, czysto, w miarek plasko na kempingu, nie za tloczno, blisko cos do zwiedzenia i do porobienia. Wyjazd 22.07 Odpowiedzcie jakis konkret....przeciez
po meczu juz
zufila
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) zufila » 10.07.2014 16:37

Straško i Šimuni - tam raczej będzie tłoczno i z miejscem może być problem
kasiek_123
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) kasiek_123 » 11.07.2014 15:34

Doszla jeszcze jure w breli tylko niewiele info na temat tego kamp, napisalam do nich meila z prosba o wyslanie cennika bo nie maja na stronie. Moze ktos tam byl i moze cos powiedziec
Następna strona

Powrót do Kempingi

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone