Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

pierwszy raz któredy lepiej

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
omen L
Autostopowicz
pierwszy raz któredy lepiej

Nieprzeczytany postnapisał(a) omen L » 03.02.2011 07:41

witam jedzie ktoś do Chorwacji 29.08 2011 ,to zapraszam do wspólnej podróży my jedziemy do OMIS pozdrawiam i może ktoś podpowie którędy lepiej PRZEZ WĘGRY CZY AUSTRIA bo jadę pierwszy raz pozdrawiam
Vjetar
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vjetar » 03.02.2011 07:51

Tu są różne warianty tras i inne przydatne linki.
Tu możesz poczytać/sprawdzić kto jedzie (i skąd) w Twoim terminie.

Omiś
Ostatnio edytowano 03.02.2011 08:08 przez Vjetar, łącznie edytowano 2 razy
fasi
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) fasi » 03.02.2011 08:05

Ja jechałem w ubiegłym roku z Olsztyna i jechaliśmy przez Czechy, a później Austrię na jeden raz.
Mieliśmy 4 driverów więc się zmienialiśmy i taką trasę polecałbym Ci w przypadku podróży w składzie umożliwiającym zmiany za kółkiem.
A jeśli planujesz nocować po drodze to spokojnie możesz pocisnąć przez Węgry i tam zrobicie stop na nocleg, który niewątpliwie będzie tańszy niż w Austrii.
Przyjmując wariant węgierski z noclegiem możesz jechać sobie turystycznie i np. odpuścić sobie podróż po płatnych autostradach węgierskich.

W obu przypadkach polecałbym Ci wyjechać z Wawy około północy, żeby w nocy przejechać przez nasz piękny kraj.
marcinozzy
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) marcinozzy » 03.02.2011 11:57

W zeszłym roku po raz pierwszy jechałem z północnej Polski do Splitu a póżniej Postira przez Czechy, Austrię i Słowenię( omijając słoweńską autostradę). Jeżeli ktoś potrzebuje pomocy to chętnie pomogę ( w mailu). Pozdrawiam
pawelh
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) pawelh » 03.02.2011 15:20

omen L napisał(a):witam jedzie ktoś do Chorwacji 29.08 2011 ,to zapraszam do wspólnej podróży my jedziemy do OMIS pozdrawiam i może ktoś podpowie którędy lepiej PRZEZ WĘGRY CZY AUSTRIA bo jadę pierwszy raz pozdrawiam
Ja mieszkam blisko Rzeszowa więc bez wyboru jadę na Barwinek....itd no i oczywiście przez Węgry.Jadę zawsze w nocy więc mogę podziwiać Budapeszt nawet nie próbuję jechać obwodnicą bo w takich godzinach jest to nieuzasadnione a pozbawia widoków na jedną z najpiękniejszych stolic.Pozdrawiam i polecam :wink:
tommur3
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) tommur3 » 03.02.2011 23:21

Ja też trenowałem wariant przez Barwinek, a później Słowacja, Węgry i Chorwacja.
Znajomi, którzy jeździli przez Czechy, Austrię i Słowenię dwa lata temu spróbowali wariant przez Węgry i stwierdzili, że jednak ten wariant jest lepszy od Słowenii i rok temu jechali przez Budapeszt.

--------
http://wypoczynkowo.blogspot.com/
noyle
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) noyle » 05.02.2011 20:45

fasi napisał(a):
Przyjmując wariant węgierski z noclegiem możesz jechać sobie turystycznie i np. odpuścić sobie podróż po płatnych autostradach węgierskich.
.

4 dniowa winieta kosztuje tyle ile przejazd 65 km na trasie KRK-KTW w Polsce, a turystycznie tez można przez Austrię przeciez przejechać.

Osobiście jeżdżę via Węgry, z tego względu że mam bliżej, szybciej, taniej i sympatyczniej no i z dobrym jedzeniem na popasie.
pawelh
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) pawelh » 07.02.2011 18:28

Wczoraj wróciłem z Egeru(baseny termalne to taki sposób na doczekanie lata)no i na trasie SZOK!!!!!! Od Barwinka z małymi przerwami do Preszova droga przypomina tor z przeszkodami,miejscami ograniczenia do 20km/h.Wygląda,że coś mają z tym zamiar robić,ale na dzień dzisiejszy kto nie musi niech omija ten odcinek :twisted:
czekor68
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) czekor68 » 07.02.2011 18:56

Najtańsza opcja to Słowacja- Węgry droga"86"-Słowenia-Chorwacja nocą pustki na drodze.

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone