Witam serdecznie.
Zawitałem tutaj na forum, ponieważ zamierzamy wyjechać na wakacje do Chorwacji po raz pierwszy. I stąd zwracam się do Was z prośbą aby doradzić Nam co wybrać na pierwszy raz
Decyzja w sumie o Chorwacji została dzisiaj podjęta i tak od rana przeglądam tematy odnośnie różnych lokalizacji.
Wybierzemy się w 4 osoby dorosłe oraz jedno dziecko w wieku 11 lat. Termin mamy jedyny możliwy ze względu na pracę tj. od 5 sierpnia do 10. Wiem, że mało dni ale no nie ma innej możliwości.
W głównej mierze zależy nam na spokojniej wiosce, gdzie wieczorem można wyjść na piwo i podziwać morze, gdzie także jest dużo restauracji i co najważniejsze piękne "nieprzeludnione" plaże z błękitną wodą. Zwiedzać dużo raczej nie będziemy. Co najwyżej tylko to co jest w bliskiej odległości.
Wytypowałem dzisiaj 3 lokalizacje, które z informacji zawartych w internecie powinny nam odpowiadać - ale jeżeli się mylę to mnie poprawcie oczywiście liczę także na inne propozycje.
Co wybrać?
1. Wyspa HVAR - okolice np. miasteczka Zavala lub Jelsa?
2. Wyspa PAG - odnośnie tej wyspy przeglądałem temat kogoś kto mieszkał w mieście PAG tak więc może tam?
3. Wyspa RAB - a może okolice Loparu? Podobno jest tam piękna plaża Paradise Island.
4. Wyspa DUGI OTOK - przeglądałem temat jednego z użytkowników odnośnie jego pobytu w Sali. Bardzo nam się też spodobało i bierzemy to pod uwagę.
Proszę o pomoc Także ważne będą dla mnie uwagi odnośnie szukania noclegów - prawdopodobnie chcemy apartament jakiś i tak się zastanawiam czy szukać na booking? Budżet jaki byśmy chcieli przeznaczyć za te 5 nocy za wszystkich to max 800-1000e za przyzwoite warunki a nie "melinkę"
A może ktoś ma namiary na sprawdzone apartamenty w dobrej cenie?
Pozdrawiam