Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

pierwszy raz do Cro z dziećmi czerwiec może jakieś rady?

Dla miłośników namiotów, przyczep i biwakowania. Standardy, ceny, ciekawe miejsca do zwiedzenia przez trampingowców.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Kamika
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kamika » 23.05.2010 10:54

Witam w tym roku w czerwcu po raz pierwszy wybieramy się z naszymi córkami (3 i 7 lat) do Chorwacji.Jedziemy z naszą przyczepą campingową na pole Solaris koło Szybenika (tak już postanowiliśmy czytając forum).Ale pytam stałych bywalców Chorwacji co jeszcze może nam się przydać w podróży prócz tych standartowych wiadomych każdemu rzeczy?Może jakiś mądre rady ktoś ma?Interesuje mnie np.na jaką pogodę możemy liczyć w czerwcu (12-26czerwiec)?Czy mam zabrać dla siebie i dzieci tylko letnie rzeczy czy te cieplejsze w stylu np.kurtki też się przydadzą?No i wogóle chętnie poczytam wasze rady których mi udzielicie.pozdrawiam
Katarzyna Głydziak Bojić
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Katarzyna Głydziak Bojić » 23.05.2010 11:53

Rysio
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Rysio » 23.05.2010 12:02

Kamika napisał(a):np.na jaką pogodę możemy liczyć w czerwcu (12-26czerwiec)?

2 lata temu 28 maja kąpałem się wraz z dzieciarnią w basenie na ogródku, a wczoraj paliłem w piecu.
O ile się nie mylę to w 2007 na początku września w Dubrowniku wieczorem odnotowałem 10stC po to by po 2 dniach termometry znów wskazywały 30 i ponad. Dalej chcesz opierać się przy pakowaniu na opiniach ludzi mając do dyspozycji przyczepę kempingową :?: :lol:
Katarzyna Głydziak Bojić
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Katarzyna Głydziak Bojić » 23.05.2010 12:22

PORADŹCIE cieple swetry do Chorwacji???

Naturalnie ciepłe rzeczy zawsze trzeba mieć... nigdy nic nie wiadomo. Zresztą, jeśli nie przydarzą się na miejscu, to z całą pewnościa w drodze.. na przykład podczas postoju w nocy czy nad ranem...
Pozdrawiam
CinnamonGirl
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) CinnamonGirl » 23.05.2010 16:02

W tamtym roku byłam w takim terminie w Chorwacji. Było ciepło, często upalnie ale i trafiło sie załamanie pogody i przydał mi sie w jeden dzień polarek oraz długie spodnie.
Kamika
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kamika » 24.05.2010 11:44

No w sumie macie rację a zwłaszcza patrząc na pogodę w tym roku to można się wszystkiego spodziewać,myślę że nie zawadzi te kilka sweterków czy kurteczka,choć tak bardzo chciałabym by się dzieciaki mogły pokąpać
Katarzyna Głydziak Bojić
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Katarzyna Głydziak Bojić » 24.05.2010 11:49

I się pokąpią... gwarantuję, że będziesz mieć problem, by Pociechy z wody wyciągnąć...
Pozdrawiam
Kamika
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kamika » 24.05.2010 17:41

w to nie wątpię bo co roku mam ten problem,jedna ma 7lat a druga 3 a woda to ich żywioł.Acha jeszcze jedno bardzo ważne pytanie nad którym się z mężem zastanawiamy:mianowicie czy mamy wziąść walutę tylko w euro czy jednak lepiej opłaca się kupić kuny i płacić w kunach czy może jest to bez znaczenia?Bo w sumie to wiem że bez problemu zapłacę w euro ale może być tak że mają różny swój przelicznik lub lekko zawyżają kwoty przeliczając na euro?Jaką walutę wy zawsze zabieracie i co radzicie w tej sprawie?
Katarzyna Głydziak Bojić
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Katarzyna Głydziak Bojić » 24.05.2010 17:58

Moim zdaniem najlepiej zabrać euro na drogę i na apartament, a reszta PLN (bo bez problemu je tu wymienisz) lub karta...
ten temat i ten temat i ten temat i ten temat
i ten temat i ten temat
Pozdrawiam
Ostatnio edytowano 24.05.2010 18:05 przez Katarzyna Głydziak Bojić, łącznie edytowano 1 raz
pawelli
Mistrz Świata FIFA

Nieprzeczytany postnapisał(a) pawelli » 24.05.2010 18:02

CinnamonGirl napisał(a): i trafiło sie załamanie pogody i przydał mi sie w jeden dzień polarek oraz długie spodnie.

Na południu takie rzeczy się podobno nie zdarzają :lol:
Kamika
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kamika » 24.05.2010 20:49

Katarzyna Głydziak Bojić napisał(a):Moim zdaniem najlepiej zabrać euro na drogę i na apartament, a reszta PLN (bo bez problemu je tu wymienisz) lub karta...
ten temat i ten temat i ten temat i ten temat
i ten temat i ten temat
Pozdrawiam
Kasiu dziękuję jesteś bardzo pomocna w wynajdywaniu potrzebnych rzeczy zwłaszcza gdy ktoś jest początkujący..

Powrót do Kempingi

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone