napisał(a) walsodar » 16.04.2014 19:10
Witam, odświeżę temat. Nie będę oryginalny pytając Was, co możecie polecić na pierwszy pobyt w Chorwacji. Przeglądam forum od pewnego czasu, ale w sumie nie znalazłem odpowiedzi na nurtujące mnie pytanie - albo zaginęły mi pośród innych
Jednak postaram się nieco sprecyzować moje pytanie. Otóż planujemy się wybrać w 4 osoby (2 pary) na ok. 10 dni, z czego 2 dni dojazd, więc zostaje 8 noclegów. Z pewnością będzie to namiot, ale kwestia kempingu to rzecz na razie drugorzędna. Termin: po 20 sierpnia. Teraz trochę może o nas: osoby w wieku 20-25 lat obu płci. Czego byśmy oczekiwali? Kobitki zdecydowanie wolą plażowanie, opalanie, wieczorne romantyczne spacerowanie. Miasta z pozostałościami antycznymi, żeby pozwiedzać. Nie jesteśmy specjalnie imprezowi, jednak raz czy dwa można pójść na jakąś lokalną potańcówę. Opcje są dwie: cały pobyt w jednym miejscu lub w dwóch, nie chcemy spędzać większości czasu w aucie, jednak pod uwagę brane są jednodniowe wycieczki do kilkunastu km od bazy). Uff, to chyba tyle. No i teraz najważniejsze, gdzie? Czytając relacje raz mam ochotę na Istrię, później znowu na coś bardziej na południu i tak w kółko. Bardzo bym prosił o jakieś małe wskazówki, czy nawet propozycje. Pozdrawiam, walsodar