Bocian napisał(a):Lednice napisał(a):Nasiadówy wieczorem w
knajpach z dwulatkiem
A co w tym takiego dziwnego?
No, raczej są rzadko spotykane
Bocian napisał(a):Lednice napisał(a):Nasiadówy wieczorem w
knajpach z dwulatkiem
Lednice napisał(a):Bocian napisał(a):Lednice napisał(a):Nasiadówy wieczorem w
knajpach z dwulatkiem
mariqa napisał(a):Witam,
Na wakacje wybieramy się dopiero w sierpniu kiedy jest najlepszy czas na rezerwację ? Jaki jest koszt takiego domu ?
mszkudlarek36 napisał(a):Witam.
To mój pierwszy post na forum. W tym roku wybieram się po raz pierwszy do Chorwacji. Odkryłem to forum w poszukiwaniu potencjalnych celów mojej wyprawy. No i od tego czasu zaczęły się problemy, mam totalny mętlik w głowie. Ilość ciekawych miejsc, miasteczek, wysp jest przytłaczająca
W tym roku planujemy wybrać się na Chorwację po raz pierwszy. W związku z tym mam parę pytań. Wciąż buszuję tu po forum czytam Wasze wypowiedzi, podpowiedzi. Mimo to postanowiłam zadać pytanie.
mszkudlarek36 napisał(a):Tak więc na pierwszy rzut idą Jeziora Plitwickie, następnie myślałem o wodospadach w Parku Narodowym Krka, po czym dwa miasteczka: Szybenik i Trogir.
Bocian napisał(a):Lednice napisał(a):Bocian napisał(a):Lednice napisał(a):Nasiadówy wieczorem w
knajpach z dwulatkiem
Byłem w Cro ze znajomymi którzy mieli i mniejsze i większe dzieciaki. Nie przeszkadzało im to w pobytach w konobach Dzieciaki spały w wózkach albo biegały po knajpie
W tym roku planujemy wybrać się na Chorwację po raz pierwszy. W związku z tym mam parę pytań. Wciąż buszuję tu po forum czytam Wasze wypowiedzi, podpowiedzi. Mimo to postanowiłam zadać pytanie.
Po dłuższej analizie, zdecydowaliśmy się na pobyt na riwierze Makarskiej, odnośnie miasta Makarska, Baška Voda, Brela i Tučepi jeszcze nie zdecydowaliśmy i tu proszę Was o opinię. Co polecacie ? jakie miasto wybrać ? Lubimy przesiadywać w knajpach i restauracjach, dlatego zależy nam by wieczorami posiedzieć w przyjemnych knajpach. (nie koniecznie dyskotekach). Lubimy dość aktywne wypoczywanie, nie tylko leżenie na plaży plackiem.
Drugie pytanie dotyczy noclegów, wybieramy się z dzieckiem wiec, zależy nam bardziej na wynajęciu małego domku, możecie coś polecić ? Macie jakieś sprawdzone kwatery ? Na wakacje wybieramy się dopiero w sierpniu kiedy jest najlepszy czas na rezerwację ? Jaki jest koszt takiego domu ?
Jest to mój pierwszy wyjazd na Chorwację, więc za wszystkie porady byłabym bardzo wdzięczna.
Jeśli mój wątek się powtarza, z góry przepraszam.
ołowiany napisał(a):
Własnego małego dziecka nie brałbym na wieczorne "posiadówki" w chorwackich konobach. Może ze względu na to, że tam można palić.
Bocian napisał(a):ołowiany napisał(a):
Własnego małego dziecka nie brałbym na wieczorne "posiadówki" w chorwackich konobach. Może ze względu na to, że tam można palić.
Z tego co kojarzę w Cro zabronione jest palenie w restauracjach większych niż 50m2. Dopuszczone jest palenie na otwartych tarasach. Czy to konoba czy restauracja (różnica jest tylko w nazwie i miejscu położenia) latem najczęściej udostępnia otwartą przestrzeń pod chmurką. Tam dym nie szkodzi aż tak bardzo. Nie widzę problemu aby dzieciaki tam przebywały.
Bocian napisał(a):Lednice napisał(a):Bocian napisał(a):Lednice napisał(a):Nasiadówy wieczorem w
knajpach z dwulatkiem
Byłem w Cro ze znajomymi którzy mieli i mniejsze i większe dzieciaki. Nie przeszkadzało im to w pobytach w konobach Dzieciaki spały w wózkach albo biegały po knajpie
Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne