Pipi napisał(a):Witam,
jak dziś wyjazd - to szerokiej drogi życzę.
Rzeczywiście - problem winiet i opłat za autostardy był juz poruszany wielokrotnie. My też planujemy jechać podobną trasą - Czechy, Austria, Słowenia, Chorwacja. W Czechach i w Austrii kupujemy winietki, w Słowenii płatny odncinek omijamy (przy okazji dziękuję wszystkim Forumowiczom - bo to dzięki nim wiem, jak obiedziemy ten 15-kilometrowy płatny "tylko 35 E" odcinek!!). W Horwacji nie ma winietek - płacisz za przejechane odcinki autostrady.
My też jedziemy w ciemno - już 9.08!!
Pozdrawiam
kecif napisał(a):Czy może ktoś dokładniej napisać którędy najlepiej jechać z Katowic.
dzięki
kecif napisał(a):Yaro Pipi ja też z rodziną się wybieram na początku sierpnia.
Czy może ktoś dokładniej napisać którędy najlepiej jechać z Katowic.
dzięki
SWIFER napisał(a):Witam wszystkich. Dzisiaj wyjeżdżam z moją rodzinką pierwszy raz do Chorwacji. Mam pytanie (pewnie dużo razy już było zadawane). Chodzi o winiety >prosze was które kraje ich wymagają ( chemy jechać przez Czechy-tam wiem że trzeba kupić, jak również w Austrii,Słowenia ponoć wprowadziła od 01.07 tego roku za odcinek 50 km) i jak z Chorwacją czy tam trzeba mieć winietę ?????? A jeszcze mamy zarezerwowane studio ale bez tarasu (nie robilismy przedpłaty kobieta się nie ogłasza na necie), przy okazji będziemy szukac czegoś lepszego czy warto i czy nie ma z tym problemu tzn w ciemno.
asik NS napisał(a):SWIFER napisał(a):Witam wszystkich. Dzisiaj wyjeżdżam z moją rodzinką pierwszy raz do Chorwacji. Mam pytanie (pewnie dużo razy już było zadawane). Chodzi o winiety >prosze was które kraje ich wymagają ( chemy jechać przez Czechy-tam wiem że trzeba kupić, jak również w Austrii,Słowenia ponoć wprowadziła od 01.07 tego roku za odcinek 50 km) i jak z Chorwacją czy tam trzeba mieć winietę ?????? A jeszcze mamy zarezerwowane studio ale bez tarasu (nie robilismy przedpłaty kobieta się nie ogłasza na necie), przy okazji będziemy szukac czegoś lepszego czy warto i czy nie ma z tym problemu tzn w ciemno.
Jeśli zarezerwowałaś już pobyt a masz zamiar szukać czegoś innego to bądź tak mił(y)a i poinformuj o tym swoich gospodarzy - może znajdą kogoś innego na wasze miejsce- pamiętajcie Ci ludzie w większości przypadków żyjąc cały rok z pieniędzy zarobionych z turystyki a sezon trwa raptem kilka miesięcy- chcemy być traktowani uczciwie -sami bądźmy uczciwi!
Pozdrawiam
Lubuszanin napisał(a):Pipi napisał(a):Jeju jakie błędy - i to błędy popełniane przez byłą studentkę kroatystyki.
Oczywiście w CHORWACJI
Popraw go szybko i nikt nie zauwazy .Do tego sluzy zakladka zmien obok cytuj .
A dlaczego kiedy cytuje tekst nie jest on w ramce? Kto mi podpowie, bo nie mam pomyslu.