ahmed napisał(a):Chętnie przeczytam opinie na temat kolejnej wersji trasy prowadzącej do Chorwacji a mianowicie przez przejście graniczne w Barwinku.
ziomek napisał(a):powiem tak jak z Warszawy to polecam mimo wszystko Bielsko-Cieszyn
fajna droga
mieszkam w Bielsku i mam obydwa przejscia przerobione
Zwardoń wleczesz się aż do granicy ok 40 km na godzinę droga Bielsko-Żywiec zakorkowana bardzo często.
Przy granicy budowa tunelu ruch niewielki ale powolny/chyba że chcesz spędzić w Beskidach chwilkę to owszem i polecam od razu niedaleko przejścia granicznego w Zwardoniu fajną knajpkę regionalną OCHODZITA - tanio smacznie i widoki przy słonecznej pogodzie aż po same Tatry/
Jest jeszcze jedno przejście graniczne w tych rejonach Ujsoły Glinka-Novot Namestowo - stąd do Budapesztu ok 300 km /droga przez Słowację nie autostradami ale dobrej jakości drogą
pozdrawiam
paypal napisał(a):<ciach>
odbijam na droge 86 dojezdzam do Słowenii na króciutki odcinek
<ciach>
Kowal38 napisał(a):<ciach>
Dolga Vas-Lendava-Mursko Srediste( odcinek przez Słowenię 20 minut, nie trzeba winiet)
<ciach>
Skrzych napisał(a):Witam serdecznie. Na początku sierpnia wybieramy sie wraz z rodziną (2+3) w okolice Sibenika z całodziennym międzylądowaniem w okolicach Plitvic.
Mam straszna zagwozdkę, jako że nie wiem którą trasę wybrać:
1. przez Budapeszt - z dwu- trzygodzinnym postojem
2. Route 86
Skłaniam się ku drugiemu rozwiązaniu, jako że fanem autostrad nie jestem, kangur jest autem mało wyścigowym, więc wydaje mi się, że droga przez Szombately będzie lepsza.
Mam tylko jedno pytanie - czy kawałeczek drogi Dolga Vas-Lendava-Mursko Sredisce przez Słowenię o którym wspomina paypal:paypal napisał(a):<ciach>
odbijam na droge 86 dojezdzam do Słowenii na króciutki odcinek
<ciach>
jest PŁATNY - w kontekście winiety za 35 ojro od 1 lipca...
Krzysztof
PS Dodam tylko, że NAPRAWDĘ intensywnie przeglądam forum, ale nie znalazłem jednoznaczej odpowiedzi; mapkę http://www.cestnina.si/doc/karta%20-%20 ... %20ang.pdf mozna o kant d..y rozbić....
PS2 Znalazłem jeszcze forum/viewtopic.php?t=14469&postdays=0&postorder=asc&start=40 gdzie napisano:Kowal38 napisał(a):<ciach>
Dolga Vas-Lendava-Mursko Srediste( odcinek przez Słowenię 20 minut, nie trzeba winiet)
<ciach>
ale post jest z zeszłego roku, więc nie mam pewności co do jego aktualności.
Skrzych napisał(a): mapkę http://www.cestnina.si/doc/karta%20-%20 ... %20ang.pdf mozna o kant d..y rozbić....
Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi