Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Pierwszy raz do Chorwacji-Podgora i może coś jeszcze...

Nasze relacje z wyjazdów do Chorwacji. Chcesz poczytać, jak inni spędzili urlop w Chorwacji? Zaglądnij tutaj!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
aniulek51
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) aniulek51 » 25.06.2014 18:17

Wyjazd do Chorwacji to spełnienie mojego największego marzenia :D . PODGORA- na tą miejscowość się zdecydowaliśmy ostatecznie. Wcześniej miała być Brela może Baśka Voda ale PODGORA (mam nadzieję) spełnia nasze wszystkie kryteria dotyczące udanych wakacji.
Wyjazd 6.lipca z jednodniowym pobytem w Wiedniu. Pojazd powozi tylko mój mąż ,dlatego zdecydowaliśmy się zrobić przystanek mniej więcej w połowie drogi. Ku uciesze dwójki dzieci odwiedzimy Park Rozrywki ,,PRATER" w Wiedniu ,odpoczniemy i ruszymy w drugą część drogi.
W oczekiwaniu na Owy dzień załatwiamy wszelkie formalności i niezbędne zakupy: winiety kupione,plażowe badziewia też, karty EKUZ wyrobione, dodatkowe prywatne ubezpieczenia, przegląd samochodu ,ksero dokumentów...itd.
Wyjeżdżamy na 3 tygodnie z czego kwaterę mamy na 12 dni zamówioną . Zostaje jeszcze 9 dni ale nie znając Chorwacji pomyśleliśmy że jak dana miejscowość nam się spodoba to tam zostaniemy... :hut:
aniulek51
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) aniulek51 » 25.06.2014 18:32

...dodam jeszcze że wyjeżdżamy z podwarszawskiej miejscowości...
loverosa
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) loverosa » 25.06.2014 18:55

Witam Aniu:)

Jestem ciekawa Twoich wrażeń z pobytu w Chorwacji:)
weldon
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) weldon » 25.06.2014 18:55

Zanudzicie się tyle czasu w jednym miejscu :)

Jak będziecie zwiedzać, to zróbcie sobie wycieczkę do Trogiru, tylko wyjedźcie godzinkę wcześniej i podjedźcie do Rogoznicy i Primostenu. To trochę inne miejscowości niż te na Rivierze Makarskiej, więc mielibyście jakąś odmianę.
Jak wam się tam spodoba - ewentualnie może coś po drodze zwróci waszą uwagę: Omiś, Kastele, Marina, tylko musicie jechać Jadranką, a nie autostradą - to poszukajcie czegoś na zaś i zabukujcie.
Mz lepiej poszukać czegoś bardziej na północ, bo zawsze to będzie bliżej do domu :)

aniulek51 napisał(a):...dodam jeszcze że wyjeżdżamy z podwarszawskiej miejscowości...

Znaczy w wymaganiach próg wyżej, czy jak? 8)

Rozpatrzcie powrót na raty: jednego dnia wyjazd do Plitvic, zwiedzanie i nocleg, drugiego Budapeszt, zwiedzanie i nocleg, a na trzeci na spokojnie autostradami do Warszawy.
aniulek51
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) aniulek51 » 25.06.2014 19:01

Uff :smo: jednak ktoś czyta. Witam ...wszystkich i mam nadzieje że ten post będzie pomocny dla kogoś tak jak dla mnie były pomocne relacje innych.
Aneta.K
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Aneta.K » 25.06.2014 19:03

Super , będzie relacja live :D
aniulek51
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) aniulek51 » 25.06.2014 19:07

Weldon ... Też tak myślałam że się zanudzimy dlatego pozostałe 9 dni gdzieś indziej ale już w ciemno,właśnie okolice Trogiru są na tapecie.
..to że z podwarszawskiej miejscowości miało oznaczać tylko tyle że może ktoś też startuje z tych okolic
aniulek51
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) aniulek51 » 25.06.2014 19:15

Aneta.K napisał(a):Super , będzie relacja live :D

Anetko mam nadzieję że będzie live ale nie obiecuję bo wiesz,dzieci i pan mąż powiedzą-są wakacje a ty przy lapku wieczorami będziesz siedzieć :?:
weldon
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) weldon » 25.06.2014 19:18

aniulek51 napisał(a):..to że z podwarszawskiej miejscowości miało oznaczać tylko tyle że może ktoś też startuje z tych okolic
11 procent :)
aniulek51
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) aniulek51 » 25.06.2014 19:21

weldon napisał(a):
aniulek51 napisał(a):..to że z podwarszawskiej miejscowości miało oznaczać tylko tyle że może ktoś też startuje z tych okolic
11 procent :)

Hehe ok dzięki...to już wszystko wiem :wink:
piekara114
Opiekun działu

Nieprzeczytany postnapisał(a) piekara114 » 25.06.2014 19:24

To nasza zeszłoroczna miejscówka i też 12 dni i ani dzień się nie nudziliśmy. Świetne miejsce do zwiedzania, a moje wycieczki masz tu, może coś Cię natchnie :D
aniulek51
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) aniulek51 » 25.06.2014 19:28

piekara114 napisał(a):To nasza zeszłoroczna miejscówka i też 12 dni i ani dzień się nie nudziliśmy. Świetne miejsce do zwiedzania, a moje wycieczki masz tu, może coś Cię natchnie :D

Witam...oczywiście ,,przeczytałam Cię'' od deski do deski tak jak Cinamongirl
mervik
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) mervik » 25.06.2014 20:28

Po drodze koniecznie trzeba odwiedzić ,przynajmniej jedno z nich :wink:
plitwickie-czy-krka-t44130.html
aniulek51
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) aniulek51 » 25.06.2014 20:43

mervik napisał(a):Po drodze koniecznie trzeba odwiedzić ,przynajmniej jedno z nich :wink:

Myślę że bardziej wodospady KRKA gdyż moja córka(3l.) jest zbyt ruchliwa i na tych mostkach musiałabym jej bardzo pilnować...
mervik
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) mervik » 25.06.2014 20:57

aniulek51 napisał(a):
mervik napisał(a):Po drodze koniecznie trzeba odwiedzić ,przynajmniej jedno z nich :wink:

Myślę że bardziej wodospady KRKA gdyż moja córka(3l.) jest zbyt ruchliwa i na tych mostkach musiałabym jej bardzo pilnować...

Widziałem rodziców z maluchami ,fajnym pomysłem były szelki specjalne ,które były założone pod pachami a rodzic trzymał w ręku . 8O :lol:
....nawet jak maluch niechcąco by upadał, to te szelki nie pozwoliły mu na to :D
Następna strona

Powrót do Nasze relacje z podróży

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone