Re: Pierwszy raz do Chorwacji, nie wiem gdzie jechać
napisał(a) Stefa1966 » 04.05.2014 14:48
Właściwie to nie będzie mój pierwszy raz w Chorwacji...ale pierwszy post na forum
więc witam wszystkich bardzo serdecznie
przed ubiegłorocznym pierwszym wyjazdem do Cro sporo czasu spędziłam na forum w poszukiwaniu miejsca i tak trafiliśmy do Baski na Krk i ...szału nie było...
pogoda ok, apartament ok...sama Baska piękna ale...jak dla nas za duża i za gwarna
na plaży szaleństwo
tłok niemiłosierny, na deptaku wszyscy depczą sobie po pietach, w sklepach kolejki, w knajpach czekanie na stolik (wieczór)....myślałam, że prześmiewcze zdjęcia które można znaleźć w internecie są przesadzone ale po urlopie uznałam, że na bank były robione w Baśce
uznaliśmy, że w tym roku jedziemy ponownie ale szukamy czegoś zdecydowanie mniejszego i mniej tłocznego no i dalej w kierunku Makarskiej...
nie pytam o kwaterę bo mam świadomość, że bez problemu znajdę dla 4 osób w szczycie sezonu
interesuje mnie jedynie miejsce - bez tłumów, dyskotek, deptaka na którym spacerowicze depczą jeden po drugim, z plażą raczej żwirkową niż skałami (na piasek nie liczę), na którą nie będę musiała gnać o 8 rano aby się położyć i miejscem żeby coś zjeść bez czekania godzinami na stolik
dzieci nie są małe, więc przy okazji chcielibyśmy coś zobaczyć, miejsce nie musi być z kwaterami wprost na plaży ale widok z balkonu mysi być oszałamiający, raczej ląd niż wyspy
podstawowym kryterium jest spokój i cisza ...czy wymagam za dużo ?
czy Żivogosce lub Zaostrov (jeśli nie przekręciłam) będą dobrym wyborem ? a może macie lepsze pomysły ?