napisał(a) trufelka » 19.06.2017 23:13
Cześć jeszcze raz, wracam z moim tematem naszego wyjazdu i dziękuję za dotychczasowe odpowiedzi. Jedziemy za tydzień a nie wybrałam jeszcze celu podróży (tylko na mnie spoczywa to zadanie) Wklejam i edytuję jeszcze raz nasze priorytety
cel : leżenie, pływanie, zabawa na plaży, może jakieś 1-2 wycieczki.
- 3 dorosłych 2 dzieci ponad 2,5 roku, uwielbiają wodę, wiecej atrakcji nie trzeba tylko płytko przy brzegu i kamyczki, ciepła czysta woda.
-Wybór noclegów na miejscu w poniedziałek 26/06
-Brak tych okropnych betonów na plaży. Krajobraz bardzo ważny, widziałam Riwierę Makarską na żywo więc chciałabym, żeby widoki mnie nie zawiodły:)
-Drzewka na plaży
-Liczy się dystans z Katowic, i tu edit : Wyspa Krk (chyba Stara Baska), Crikvenica, Tribunj, Srima lub Murter - nie wiem co wybrać.
-Brak tłumów na plaży ale też nie kompletne odludzie (miasteczko trochę mniej popularne niz Baska Voda byłoby ok, ale tam byliśmy 30/08-10/09 i było w miarę luźno, wiec nie wiem czy to dobre porównanie)
-Lepiej ląd lub wyspa połączona z lądem
- Prysznice na plaży, plac zabaw w miasteczku, możliwość kupienia lokalnych przysmaków (serów, wina, świeżych ryb:), palmy, to juz udogodnienia dodatkowe.
Gdzie spośród wymienionych miejsc będzie Waszym zdaniem najlepsze dla nas? Gdzie nie zawiodą nas widoki i gdzie będzie wyższa temperatura wody. Doświadczeni CRO-maniacy, pomozecie, zagłosujecie?