Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Pierwszy raz do Chorwacji, nie wiem dokąd jechać

W Chorwacji jest mnóstwo wartych zobaczenia miejsc. Zwiedzanie lub wypoczynek, albo i jedno, i drugie? Byłeś gdzieś lub chcesz się dowiedzieć czegoś od innych? To właśnie tutaj możesz to zrobić.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
sneer
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) sneer » 27.02.2017 23:09

Kraha napisał(a):Pytalem już raz tutaj o jakas rade, nikt zbytnio mi nie doradzil i tak sie zebrało na split. My glownie chcemy odpoczywac, plazowac, ale wieczorami chcemy miec gdzie sie wybrac, bary, kawiarnie czy kluby. Ciezko bylo tutaj o rade bo w sumie chcemy wiele od jednego miejsca.

Na poczatku myslelismy o dubrowniku, ale to chyba podobnie jak do splitu plus chyba jest tam drozej

A Baska Voda? Jak będzie Wam za spokojnie w nocy (choć jak dla mnie to tam jest i tak niezły kocioł) to uderzycie do pobliskiej Makarskiej. A jak będzie w dzień za tłoczno na plaży to odwiedzicie np. spokojny sąsiedni Bratuš ;) Do tego wszędzie czysta woda i zrywające dupsko góry w tle ;)
Kraha
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kraha » 28.02.2017 05:41

Tez bralismy pod uwage makarsa riwiere, jednakze szukajac co nieco w sieci to ludzie pisali, ze jest przeludniona. No mamy maly dylemat z racji tego ze to nasz pierwszy raz to nie chcemy go zle wspominac. Pewnie za dużo oczujemy od jednego miejsca.
figusek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) figusek » 28.02.2017 08:46

Kraha napisał(a):Tez bralismy pod uwage makarsa riwiere, jednakze szukajac co nieco w sieci to ludzie pisali, ze jest przeludniona. No mamy maly dylemat z racji tego ze to nasz pierwszy raz to nie chcemy go zle wspominac. Pewnie za dużo oczujemy od jednego miejsca.

Poszukajcie dokładniej, bo Riwiera nie ogranicza się do Makarskiej, jest wiele małych mieścinek, z których można dojechać kilka kilometrów do większej miejscowości, w której są kluby ☺
sneer
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) sneer » 28.02.2017 09:09

figusek napisał(a):
Kraha napisał(a):Tez bralismy pod uwage makarsa riwiere, jednakze szukajac co nieco w sieci to ludzie pisali, ze jest przeludniona. No mamy maly dylemat z racji tego ze to nasz pierwszy raz to nie chcemy go zle wspominac. Pewnie za dużo oczujemy od jednego miejsca.

Poszukajcie dokładniej, bo Riwiera nie ogranicza się do Makarskiej, jest wiele małych mieścinek, z których można dojechać kilka kilometrów do większej miejscowości, w której są kluby ☺

Otóz to. Moim zdaniem wybór Riwiery Makarskiej (ale niekoniecznie samego miasta Makarska) na swój pierwszy pobyt w Chorwacji to jeden z najlepszych możliwych wyborów. Tak jak pisałem wyżej i tak jak pisze figusek, na Riwierze Makarskiej można mieszkać w jakimś mega spokojniejszym "zadupiu" (Bratus, Brist), nieco większym, ale nadal dośc spokojnym (Igrane, Promajna, Drasnice), bardziej gwarnym (Brela, Podgora) lub najbardziej imprezowym (Makarska, Baska Voda). Możliwości jest sporo (można np. znaleźć miejscówkę gdzieś w najbliższej okolicy Baski Vody itd.). Na pewno będzie to lepszy wybór niż Split, szczególnie, jeśli jednym z Waszych priorytetów, jest plażowanie i czysta woda. A co do tłumów, myślę, że w sezonie w Splicie będzie ich równie dużo, jak w Makarskiej.
Kraha
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kraha » 28.02.2017 16:53

Czyli Trogiru i Primostenu nie brać pod uwagę, a tym bardziej Splitu, jako celu podróży, zaś Riwierę Makarską. Ale jakie w takim razie miasto najlepiej według Was? Które miasto jest najbardziej urokliwe? :)
kasia.2377
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) kasia.2377 » 28.02.2017 18:52

Kraha napisał(a):Czyli Trogiru i Primostenu nie brać pod uwagę, a tym bardziej Splitu, jako celu podróży, zaś Riwierę Makarską. Ale jakie w takim razie miasto najlepiej według Was? Które miasto jest najbardziej urokliwe? :)

Ja osobiście jestem zakochana w Breli :)
Vjetar
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vjetar » 28.02.2017 19:04

Janusz Bajcer napisał(a):Byłeś, masz zdjecia :?: :?:

Tak, byłem, mam zdjęcia. :D

Dokładnie tak, to ta plaża

Mikromir napisał(a):
Vjetar napisał(a): Piękna plaża jest czy Marjanie, taki mały Bol. :wink:

Chodzi Ci o te czy którąś z okolicznych?
http://www.beachrex.com/en/croatia/dalm ... ch-jezinac
http://www.beachrex.com/en/croatia/dalm ... ch-kasjuni

Pzdr
Kraha
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kraha » 28.02.2017 21:09

kasia.2377 napisał(a):
Kraha napisał(a):Czyli Trogiru i Primostenu nie brać pod uwagę, a tym bardziej Splitu, jako celu podróży, zaś Riwierę Makarską. Ale jakie w takim razie miasto najlepiej według Was? Które miasto jest najbardziej urokliwe? :)

Ja osobiście jestem zakochana w Breli :)

no ja też patrze na brele miedzy innymi
sneer
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) sneer » 28.02.2017 22:59

Primosten też nadal brał bym pod uwagę, Trogir już mniej, chyba, że w duecie z dobrą miejscówką na Ciovo. Na Riwierze Makarskiej rzuć okiem na Podgore, Baske Vode i Brele.
majeczka
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) majeczka » 28.02.2017 23:13

:D zdecydowanie polecam Brelę, ewentualnie wyspy...
sneer
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) sneer » 28.02.2017 23:17

majeczka napisał(a)::D zdecydowanie polecam Brelę, ewentualnie wyspy...

Zgadza się, z tym, że w Breli trochę się chłopaki mogą rozczarować oczekując imprez do białego rana ;) Brela idzie w sumie dość szybko spać.
Kraha
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kraha » 01.03.2017 05:35

sneer napisał(a):

Primosten też nadal brał bym pod uwagę, Trogir już mniej, chyba, że w duecie z dobrą miejscówką na Ciovo. Na Riwierze Makarskiej rzuć okiem na Podgore, Baske Vode i Brele.

Jezeli chodzi o Trogir, to bralismy pod uwage nocowanie w Okrug Gornj, niedaleko jakiejs malej plazy, no i wedrowki do Trogiru, jednakze, czy bedzie co robić w Trogirze noca? Czy sa tam ladne plaze w tym rejonie?

Jeżeli zas chodzi o Riwiere Makarska to bralismy pod uwage Brele , Baska Voda i Tucepi. W sumie pierwsze dwie sa blisko siebie wiec zawsze jest jakas alternatywa na wieczor.

Primosten mnie intryguje jednakze ja to tam wyglada z plazami i zyciem nocnym?
Vjetar
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vjetar » 01.03.2017 18:11

dids76 napisał(a):
Kraha napisał(a):@mikromir jak to dlaczego split? zostalem przeglosowany w wyborze miejsca docelowego :) bylem za trogirem :) jedziemy pierwszy raz i mysle ze wszystko bedzie dla nas i tak dosc urokliwe. nie mielismy jakos pomyslu gdzie dokladnie jechac i dlaczego nie do splitu

My z Danką mamy trochę inny pomysł na wypoczynek :oczko_usmiech: :mrgreen:
Dlaczego Split? To mniej więcej tak jakbyś chciał wczasy w Gdańsku spędzić. Trogir już o wiele lepszy, chociaż i tak na wczasy bym tam nie pojechał, już raczej jego okolice :wink:

???
Nie widzę w tym nic złego, w Gdańsku znaczy się.
Świetna baza noclegowa, zabytki, historia, muzea, kultura etc. a plaż w pobliżu do koloru i do wyboru.
Przecież dokładnie tak samo jest w Cro kiedy bierzemy jakiś apartman w mieście.
Kraha
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kraha » 01.03.2017 20:16

To co, że w Splicie warto spędzić cały urlop? :O Tak myślałem, że co człowiek, to inna opinia...

Ogółem bierzemy głównie pod uwagę, Trogir - a mianowicie nocleg gdzieś na wyspie Ciovo lub Brela/Baska Voda - miejscowości blisko położone siebie, więc można kursować między obiema. Głównie zależy nam żeby mieć "rzut beretem" do plaży, a po południu czy wieczorem możemy sobie zrobić spacer na dojście do barów, kawiarni itp. fajnie jakby na miejscu były również jakieś kluby nocne, przypuszczam, że w/w miejscowościach na takie natrafimy?

Cały czas ciekawi Nas ten Split, tylko nie wiemy czy ograniczyć się do jednodniowego wypadu czy wpaść tam na cały urlop.

Jestem trochę rozdarty bo nie chce żebyśmy później żałowali że "pojechaliśmy tam, a nie tam" :D
słoma79
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) słoma79 » 01.03.2017 20:34

jedźcie na jeden dzień zobaczyć, pozwiedzać...resztę urlopu poświęćcie na odpoczynek lub dalsze zwiedzanie...lubicie balować, ale nie chcecie tłoku, bierzcie coś w pobliżu Makarskiej jak większość radzi, na riwierze znajdziecie wszystko czego szukacie, a nawet kompletne zadupia z ciszą i spokojem...a Split czy Trogir czy inne miasto na jeden dzień do pozwiedzania :mrgreen:
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne

Pierwszy raz do Chorwacji, nie wiem dokąd jechać - strona 28
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone