napisał(a) Kraha » 22.02.2017 19:03
Witam wszystkich,
Jestem tutaj nowy więc jeśli źle trafiłem, to z góry Was przepraszam.
Jako że wraz ze znajomymi (4 osoby) planujemy urlop w Chorwacji postanowiłem, aby skonsultować się z Wami - wyjadaczami co do spraw związanych z "cro" i mam kilka pytań związanych z naszym wyjazdem.
Nasz wyjazd planujemy na 11-12 sierpnia na 6 nocy, czyli powrót 17tego-18tego. Planujemy wybrać się do miejscowości Trogir, ale myśleliśmy również o Splicie... i tutaj mamy kilka pytań.
1) Która z miejscowości według Was jest przyjemniejsza pod względem celu wyjazdu? Chcemy spokojnie spędzać całe dnie na "plażingu" i korzystaniu z urlopu, zaś na zwiedzanie zostawiamy mniejszą część naszego wyjazdu. Jako że "im więcej czytam, tym mniej wiem" postanowiłem się skierować do Was z tym pytaniem. Sami planowaliśmy zakotwiczyć w Trogirze, a Split odwiedzić jednego dnia (podobnie z PN Krka).
2) Czy w Trogirze (bo w Splicie domyślam się, że nie ma z tym problemu) jest co robić wieczorem/nocą? Chodzi mi o dostępność barów, kawiarni, czy klubów które są otwarte do wczesnych godzin porannych?
3) Czy bookowanie noclegu przez booking.com czy tez airbnb jest bezpieczne według Was? i czy macie jakieś miejsca godne polecenia?
Z góry dziękuję za odpowiedź i pomoc.
P.S.
Może też polecicie inne miejscowości na pobyt?
jesteśmy otwarci na propozycje, z racji tego że jest to nasz pierwszy wypad i jesteśmy samą myślą mega nakręceni. (jednakże celujemy w Dalmację)