Dotka* napisał(a):Z uwagi na małe dzieci priorytet do łagodne zejście na plażę i do wody, sama plaża myślę że nie musi być piaszczysta czy z drobnego żwirku.
Czy możecie jakoś pomóc?
Dotka* napisał(a):Dlatego musimy znaleźć coś bliżej, ale tak samo urokliwego jak riwiera makarska i z tak ciepłymi nocami i dniami jak tam. Czytałam że dopiero na tunelem Sveti Rok kilmat robi się typowo śródziemnomorski, ale może gdzieś bliżej jest równie ciepło i pogoda jest zagwarantowana.
Z uwagi na małe dzieci priorytet do łagodne zejście na plażę i do wody, sama plaża myślę że nie musi być piaszczysta czy z drobnego żwirku.
Czy możecie jakoś pomóc?
astra001 napisał(a):Witam,
planuję wybrać się do Chorwacji. Będzie to mój pierwszy wyjazd w te strony więc proszę o kilka rad i wskazówek. Zależy mi żeby pojechać gdzieś blisko, jedziemy samochodem ale tylko ja jestem mobilna nie chcę być bardzo zmęczona jadąc np w okolice Makarskiej. Szukam czystej, ładnej wody i ładnych plaż (nie lubię żwiru chociaż wiem że tak to raczej jest normalne). Chciałabym żeby były również jakieś wieczorne atrakcji np. bary
proszę o pomoc bo wiszę już od miesiąca na stronach i nie wiem co mam wybrać
Margo87 napisał(a):Ja się podpinam pod temat jesteśmy małżeństwem 27l + 32l + roczna córeczka, w Chorwacji nigdy nie byliśmy i tak właśnie w tym roku planujemy - prawdopodobnie Wrzesień studiuję to forum od ponad miesiaca i z każdym dniem głupnę coraz bardziej, Fakt najładniejsze okolice Makarskiej, ale to już kapkę dalej a i kapkę drożej, szukam miejscowości w której będzie przede wszystkim łagodne zejście do plaży (z uwagi na wózek) plaża może być żwirowa lub drobne kamyczki. Fajnie jakby to była miejscowość w której w promieniu do 10 KM bedzie jakiś większy Lidl itp. i max do 100KM jakieś miejsca, miasta do pozwiedzania na miarę naszej małej córeczki. Będe również wdzięczna za namiary na apartamenty 2+1 do plaży max 400m.
astra001 napisał(a):Jadę w sierpniu na wyspę Pag :) Jeżeli ktoś był i i może polecić jakieś niedrogie apartamenty to będę bardzo wdzięczna. Zastanawiam się jak pojechać żeby było najszybciej. Bardzo by mi się przydały wszelkie uwagi i porady
Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne