Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Pierwszy raz do Chorwacji na Hvar

Miejsce na najczęstsze pytania i rady dla osób początkujących i zapoznających sie z realiami wyjazdu do HR. Jeśli jedziesz pierwszy raz, nie wiesz co zabrać, jaką trasę wybrać ... to tutaj szukaj pomocy.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
mia83
Plażowicz
Pierwszy raz do Chorwacji na Hvar

Nieprzeczytany postnapisał(a) mia83 » 01.07.2013 16:05

Witam
Jestem tu nowa gdyz zaczęłam planować wczasy na czerwiec 2014 . Wiem ze to jeszcze rok czasu ale zleci a za pol roku bedziemy rezerwacje noclegu robic dlatego juz zaczynam myslec co i jak. Jadac z 2 dzieci lubie miec wszystko zaplanowane najbardziej jak sie da.
Dlatego proszę o pomoc tych, ktorzy byli juz na wyspie Hvar.
Chodzi mi o najlepszą trase dojazdu Z Katowic na wyspę Hvar do miejscowości Bogomolje.
Mocno zastanawiam się nad przeprawą promowa ze Splitu do Stari Gradu lub Drvenik - Sucuraj, ktory do tego kosztuje 2x mniej
Wg google maps odległosc praktycznie ta sama, a z Sucuraju bliżej mamy do mety. Chcialabym poznać opinie osoby, która zna trase.
Dodam ze planujemy jechac te 1300km na 2 dni
to jest to co na chwile obecna najbardziej nie daje mi spokoju, więc bardzo prosze o pomoc w ogarnięciu tematu
Katarzyna Głydziak Bojić
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Katarzyna Głydziak Bojić » 02.07.2013 13:02

"Hvarskich" tematów na forum od groma i ciu ciut.. Zacznij od klubu miłośników klik
Przeprawiaj się z Drvenika.
rafgrzeg
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) rafgrzeg » 02.07.2013 17:51

mia83 napisał(a):Dodam ze planujemy jechac te 1300km na 2 dni

Warto taki kawał jechać i być tam 2 dni? :D
mia83
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) mia83 » 02.07.2013 22:34

2 dni na przejazd planujemy... to jednak kawał drogi z dziecmi i nie bedziemy jechac 120km/h albo i wiecej byleby zmiescic sie w zalozonym planie. ja jestem z tych co wola jechac dluzej, ale dojechac

Powrót do Chorwackie ABC