Witam,
Od 1 do 11 września wybieramy się w 3-4 osoby do Chorwacji autem. Będzie to nasza pierwsza wyprawa do tego pięknego kraju.
Wyruszamy z Siedlec i wybraliśmy trasę autostradami przez Słowację-Węgry.
Rozplanowałem miejsca docelowe(baza wypadowa) oraz miejsca warte zobaczenie podczas 1-go wypadu.
Oto mapka z oznaczonymi miejscami:
https://mapsengine.google.com/map/edit? ... iFERUjrKb8
Punkt E czyli Brela miałby być bazą docelową/wypadową do okolicznych atrakcji.
I teraz pytania:
1. Dość duzo miejsc do zobaczenia jak na 10 dni pobytu. Zapewne będziemy musieli z części zrezygnować żeby nie robić urlopu na "bieganego". Macie jakieś propozycje, które moglibyście usunąć z mojej listy "must watch"? Ja wstępnie myslę o odpuszczeniu Zadar/Paklenica i Krka. Do wszystkich tych miejsc trzeba niestety po drodze dość mocno zbaczać. A Krka po Plitwickich może już nie robić takiego wrażenia...
2. Ile trzeba zarezerwować czasu na jeziora Plitwickie? Czy jest tam jakieś ciekawe miejsce do spoczynku? Chcielibyśmy ogarnąć Jeziora na trasie do miejsca docelowego.
3. Miejsce docelowe...właśnie. Makarska, Brela czy może coś innego w okolicy na Riwierze? Jedziemy w ciemno(początek września, przełom sezonu) więc chyba nie powinno być problemu z noclegiem? Jest duża szansa w tych okolicach na nocleg z własnym parkingiem?
4. Ile orientacyjnie trzeba liczyć za nocleg/na osobę na początku września? Zakładam apartament/pokój na 3-4 osoby.
5. Czy początek września jest już "luźniejszy" turystycznie czy w dalszym ciągu mega tłok?:)
Przeczytałem kilka interesujących wątków na forum ale jednoznacznych odpowiedzi na moje pytania nie otrzymałem:)
Pozdrawiam i z góry dzieki za porady,
Michał