zinc napisał(a):Czesc wszystkim, jako ze pierwszy raz jade z PL do chorwacji na urlop pare pytan:
1. Dwojka doroslych i dwojka dzieci 2 i 5 lat -na co zwrocic uwage?
2. Dosc oczywiste GDZIE?? Jest tego tak duzo ze glowa mala... Marza nam sie domki jakies kolo plazy i jakies atrakcje typu jakis basen ze zjezdzalnia itd aby dzieciaki mogly tez oprocz moze skorzystac z czegos ( np gdy mlodsze spi, "mama" robi obiad a "tata i starsze" ida na zjezdzalnie...
3. Dosc ciekawe ale niestety brak miejsc jest : bi village w miejscowosci fasana, (nie moge wstawiac linkow a chetnie bym pokazal czego szukam) oczywiscie nie musi byc az taki wypas ale fajnie by bylo cos takiego znalezc.. Oczywiscie moze byc kazda forma zakwaterowania poza typowym namiotem na polu namiotowym oraz nie intersuje mnie na miejscu wynajmowanie campera itd...
Termin 7-18 sierpnia(tak mam urlop... tak wyjechac moge w nd a wracac musze w czwartek aby na piatek juz byc w domu)-jesli ktos juz cos fajnego upatrzyl i akurat w tym terminie jedzie mozemy sie podlaczyc. Chcemy spedzic okolo 7 dni w chorwacji mozliwie tanio, wygodnie i z atrakcjami
Trasa itd sie nie martwie-kierowca zawodowy Jedynie troche boje sie jechac w ciemno bo nawet nie wiem jaka miejscowosc obrac za cel aby znalezc cos jak z linka wyzej podalem. Nie chce z "musu" ( bo dzieci maja dosc, bo zona juz mowi ze wszystko jest ok itd itp) wyladowac w domku 2km od plazy w dodatku w miejscu gdzie nie ma nic z atrakcji dla dzieci.
Przepraszam, pewnie tego typu pytan jest duzo ale znalesc cos przez wyszuiwarke jak sie nie wie co jest co... Ps hotele niezbyt nas interesuja-najchetniej wlasnei takie "camingi" jak z linka. Dzieki za wszelkie sugestie, moj mail gdyby cos adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl
Jak moderator tu wpadnie to będzie kilka pouczeń...
Na tyle pytań nikt na raz nie odpowie. Polecam głębszą lekturę forum począwszy od FAQ
Ale żeby nie było, że forumowicze nieprzyjaźni to jeśli jedziecie z dziećmi to nie zapomnijcie o "smarowidłach" na słońce (faktor co najmniej 30 i wzwyż) i parasolach na plażę. Dalmacja Północna posiada dużo plaż z łagodnym zejściem do morza - jak lat temu trochę miałem dzieci w takim wieku brałem to pod uwagę. Na "wypasy" typu aquaparki czy zjeżdżalnie nie liczcie. Jest tego w Chorwacji bardzo mało i jeśli już to przy hotelach - np:Zadar czy Szybenik. A piszesz, że hotele to nie.
Udanych poszukiwań.