Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Pierwszy raz do Chorwacji, grupa młodych ludzi

W Chorwacji jest mnóstwo wartych zobaczenia miejsc. Zwiedzanie lub wypoczynek, albo i jedno, i drugie? Byłeś gdzieś lub chcesz się dowiedzieć czegoś od innych? To właśnie tutaj możesz to zrobić.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Battu
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) Battu » 22.03.2011 14:27

Chciałbym na wstępie powitać wszystkich na forum, ponieważ to mój pierwszy post :)

Chcemy ze znajomymi wybrać się w tym roku na Chorwację. Jesteśmy zgraną grupką młodych ludzi (maturzyści/studenci), na wyjazd szykowałoby nas się ok 12

Oczywiście pytanie: gdzie polecacie, abyśmy sie wybrali? Na celowniku mam Novalije na wyspie Pag, wyczytałem, że miasteczko pełne młodych ludzi oraz rozrywek skierowanych w ich strone. Chodzi nam właśnie o jakieś miasto imprezowe najlepiej. No ale to też nie jest jedyny wymóg.

Poza tym, jaki termin najlepiej wybrać? Fajnie by było jeżeli udałoby nam sie znaleźć jakiś większy apartament cobyśmy sie wszyscy pomieścili nawet jeżeli z dostawką (lub dwa niedaleko?). Ostatecznie Kemping. Rozumiem, że pewnie w grę wchodzi jedynie wrzesień bo raczej na sierpień już nic nie znajdziemy. jest szansa w ogóle że coś takiego znajdziemy we wrześniu?

To chyba tyle z tych najważniejszych, serdecznie pozdrawiam :)
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 22.03.2011 14:38

Novalja dobry wybór dla młodych ludzi :D
Tylko róbcie najazdu "na Chorwację" :wink: lecz jedźcie do Chorwacji :D :wink:

PS W tytule tematu poprawiłem :idea:
anakin
Legenda_mistrz LM

Nieprzeczytany postnapisał(a) anakin » 22.03.2011 15:05

A po co zawracacie sobie głowę jakąś rezerwacją we wrześniu?
Pakujcie się w samochody i po prostu jedźcie!
Na miejscu zobaczycie jak i co.
Spodoba się Wam jakieś miejsce-zostajecie.
Nie spodoba- jedziecie dalej.

A potem opowiecie jak na tym.................Pag-u jest! :lol:
weldon
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) weldon » 22.03.2011 15:15

W sierpniu jest cieplej ...
Jak nie zwiedzanie, tylko plażowanie i imprezowanie, to też lepiej w sierpniu ...

No i ci maturzyści, to, rozumiem już nie przyszli, tylko po?

To też lepiej się pomału do szkoły szykować, może jakieś praktyki wypadną przed pierwszym semestrem?
Lepiej nie ryzykować. :?
Battu
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) Battu » 22.03.2011 15:47

No tegoroczni, tegoroczni :) Już niewiele nam pozostało do matury niestety :P

Co do tego terminu to myślimy sierpień/pocz września ale jak to w końcu z tym sierpniem? Bo czytałem tu i ówdzie, że jest duży tłok oraz drożej (bo w sumie koszty też sie liczą).

A co do tego przygotowania do semestru to raczej się tym nie martwcie, bo spokojnie wrócimy tak żeby zdążyć się ogarnąć. Praktyk nie zaczniemy przecież przed rozpoczęciem pierwszego semestru :D

Jechanie w ciemno? No w sumie nei myślałem o tym. Warto?
kamil1929
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) kamil1929 » 22.03.2011 15:57

Novalja jest ok.Zycie nocne rozwiniete.Polecam plaze Zrce-rewelacja.Imprezy calonocne.Super Lokal Papaya. :lol:
Battu
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) Battu » 23.03.2011 11:12

A słuchajcie, jak wygląda nocne życie końcówką sierpnia/pocz wrześńia? Coś tam się jeszcze kręci? :D
hszouszcz
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) hszouszcz » 23.03.2011 11:32

Ja mam podobne pytanie więc się podepnę pod temat :) W Cro byłem już razy dwa. Ale z rodziną. Teraz chciałbym zabrać moja druga połówkę i może paru znajomych. Poszukuje miejsca fajnego właśnie młodych ludzi (trzeba odreagować I rok studiów!). Nie chodzi mi koniecznie o jakąś super imprezową okolice. Zabawić się z checią zabawię ale mysle ze lepszym rozwiązaniem było by jakaś ładna okolica(tym "babom" to jakis romantyzm w głowie = \). ja z kolei cenie walory przyrodnicze :)Głownym chyba jednak kryterium byłaby łatwość dojazdu. Nie chce jechać samochodem bo jeszcze nie czuje się na tyle pewnie żeby brać odpowiedzialność za innych na tak długiej trasie więc w grę wchodzą inne środki transportu. Z góry dziękuje za pomoc, z przyjemnością posłucham waszych sugestii :)
mokum1900
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) mokum1900 » 08.03.2013 20:00

a wie ktos jak to wszystko tam wyglada na poczatku pazdziernika? jest cos otwarte? jakies kluby bary ? sa jacys turysci jeszcze?
KrzychuZiom
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) KrzychuZiom » 10.03.2013 10:51

Ja wam Polecam Makarską :) mi się bardzo podobało , wieczorami wyskoczyć na piwko , posiedzieć , albo Ciovo też fajnie :) grupki siedzą i piją flaszeczki na plaży , wesoło - coś się dzieje ;)

Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone