napisał(a) Katarzyna Głydziak Bojić » 31.03.2009 17:13
adusia napisał(a):E tam ja nikogo nie chcę wkręcać! Jadę żeby odpocząć i zwiedzać a że nie lubię wypoczywać w ciszy(może to uzależnienie pracowe) to chcę żeby coś się działo. Działo ale nie w sensie dyskoteki a np rafting, jak już przeczytałam,dużo ciekawych miejsc do zwiedzania itd.
Nie znoszę biernego odpoczynku i dlatego napisałam o tej cichości
pozdrawiam wspomagających bardzo serdecznie
Ok, teraz wszystko jasne. Powiem tak: dokądkolwiek byś się nie wybrała (w którykolwiek z regionów: od Istry po południową Dalmację) wszędzie znajdziesz multum zajęć, miejsc do zobaczenia itp.
Zrće na Pagu wymieniłam dlatego, że rzeczywiście zrozumiałam, iż szukasz "imprezowni"... pomyłka, ale nie znaczy, że stacjonując na Pagu zabrakłoby Ci miejsc do zwiedzania czy okazji to aktywnego wypoczynku....
To samo dotyczy Makarskiej (i całej Makarskiej Riviery), ale i, jak już wspomniałam, każdego innego miejsca na Hr wybrzeżu (czy na wyspach, które wbrew stereotypowym opiniom, nie "ograniczają" turysty w żaden sposób).... Kwestia pomysłu i przede wszystkim decyzji: co dokładnie chcesz robić i który region najbardziej Cię "przyciąga".
Janusz Bajcer napisał(a):.... "Ribářská Fešta" ...
...to chyba z jakiejś czeskiej stronki...ten "ptaszek" nad "r" i podwójny akcent... w jednym słowie....
Pozdrawiam