Pozdrawiam
Bartek
.png)
.png)
wilkor napisał(a):Witajcie tak jak w temacie wybieram się pierwszy raz w swoim życiu w tak daleką trasę. Prosiłbym o pomoc tzn, posiadam już ubezpieczenie na podróż, assistance ale nie jestem pewny co do trasy. Mapy googla proponują mi Czechy, Austria, Słowenia, Chorwacja. Przeczytałem trochę o złej nawierzchni w Czechach więc postanowiłem zmienić ją o Słowację na Bratysławę, Wiedeń. Według tego co udało mi się zauważyć to w Słoweni powinienem wykupić winietę ponieważ autostradą jadę aż do zjazdu z autostrady A1 na Crni Kal. 30Euro to nie jest mała kwota ale czy w moim przypadku warto omijać płatne drogi na Słoweni?, obawiam się też kosmicznie płatnych tuneli ale wydaję mi się że takowych nie ma na naszej trasie. Wybieram się 7 czerwca więc już tuż tuż
Pozdrawiam
Bartek
.png)
.png)
.png)
.png)
Jugosławia oknapisał(a):NIE ZGODZĘ SIĘ Z TYM JEST BARDZO PROSTY OBJAZD TEJ AUTOSTRADY MURECK-LENART-PTUJ
i wyjeżdżasz przy granicy z Chorwację droga podobna jak z Chrzanowa do Krakowa,
ja jadąc w nocy ruchu żadnego nie miałem a 30 euro to dobry obiad nad Jadranem
poczytaj wątki dotyczące objazdu autostrady w Słowenii
ALE TO ZALEŻY JAK CHCESZ JECHAĆ
wilkor napisał(a):... nie rozumiem jednak objazdu autostrady zaproponowanego przez Jugosławia okprzez Mureck-Ptuj powinienem kierować się na Zagrzeb a potem autostradą A1 na półwysep która chyba też jest płatna.
.png)
wilkor napisał(a):Dziękuje za informację odnośnie trasy przez Czechy na pewno wezmę je pod uwagę, nie rozumiem jednak objazdu autostrady zaproponowanego przez Jugosławia okprzez Mureck-Ptuj powinienem kierować się na Zagrzeb a potem autostradą A1 na półwysep która chyba też jest płatna.
.png)
Jugosławia oknapisał(a):
NIE ZGODZĘ SIĘ Z TYM JEST BARDZO PROSTY OBJAZD TEJ AUTOSTRADY MURECK-LENART-PTUJ
i wyjeżdżasz przy granicy z Chorwację droga podobna jak z Chrzanowa do Krakowa,
ja jadąc w nocy ruchu żadnego nie miałem a 30 euro to dobry obiad nad Jadranem
poczytaj wątki dotyczące objazdu autostrady w Słowenii
ALE TO ZALEŻY JAK CHCESZ JECHAĆ
wilkor napisał(a):Tak, wiem że była wałkowana i min tam dowiedziałem się, że remont zawieszenia murowany po Czechach.
.png)
.png)
Jugosławia oknapisał(a):(duże litery to krzyk?????? - jestem do tyłu z młodzieżowym slangiem)
Nie pisz bez wyraźnej potrzeby samymi wielkimi literami, ponieważ oznacza to wykrzyczenie komuś tego tekstu.
Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi