TAASIOREK napisał(a):Witajcie!
Czytając wypowiedzi na tym forum odniosłam wrażenie, że będziecie mi w stanie pomóc w wyborze miejscowości, którą naprawdę warto w Chorwacji zobaczyć. Liczyłabym na podpowiedzi osób, które były w danej miejscowości, mają doświadczenie i mogą napisać: jak tam dojechać, czy lepiej skorzystać z usług biur podróży czy też samemu można znaleźć kwatery, jakie są orientacyjne koszty takiego pobytu itp.
Dodam tylko tyle, że jadą 4 dorosłe osoby i 2,5-letnie dziecko. chcielibyśmy zobaczyć coś ciekawego oraz trochę ponurkować (w miarę możliwości)
Pozdrawiam i z góry dziękuję za odpowiedzi
oj Kasia, Kasia
na forum szukasz zamiast sie kolegi ze studiow spytac
Bosze, jaki ten swiat jest maly
nie pamietam czy pokazywalem Ci fotki z ostatnich wakacji, kilka na stronie
www.rumianki.ao.pl
domyslam sie ze koszty nie sa najwazniejsze wiec im dalej na poludnie tym ladniej (wiecej na paliwko lecz w zasadzie to pobyt wyjdzie taniej). klima w autku jest wiec mozna na luzaku jechac tam gdzie gory lacza sie z morzem. nurkowac mozna wszedzie bo woda czysta. im wiecej skal tym lepiej do nurkowania bo woda nie zmacona lecz znow dla Martynki nie specjalnie bo se w piasku nie pobawi - piachu w tym kraju raczej niewiele - ma to swoje uroki jak lezysz nasmarowana oliwka i mocniej dmuchnie wiatr
proponuje jechac wlasnym autkiem i nic wczesniej nie rezerwowac, na miejscu zawsze sie cos znajdzie i chociaz zobaczysz co to jest i ile tak napawde jest do plazy - no chyba ze ktos z forumowiczow poleci cos w miejscowosci ktora zaakceptujecie - czy ekipa taka sama jak na Dominikanie?
Ja tylko po drodze polecilbym Plitwickie Jeziora w chorwacji a jesli bedziecie jechali przez Slowenie to Jaskinie w miejscowosci Postojna. Nie wiem czy we Wiedniu bylas - ciekawe miasto
mam jakis przewodnik paskala wiec zanim cos kupisz czy zaplanujesz musimy sie spotkac - troche zdjec tez mamy
my do cro wybieramy sie dopiero w 2008 jak nasza tez bedzie miala okolo 2,5 roku - ten kraj naprawde wciaga - blisko, niedrogo, milo, spokojnie, czysta woda z 24 stopnie, w nocy temperatura powietrza nie spada ponizej +20, ladne widoki, pyszna rakija i takie tam - np i sprawa dla nas bardzo wazna - mozna opalic sie bez paskow od majtek czy stanika
jak przeczytasz wiadomosc to prosze o szybki telefon w celu potwierdzenia identyfikacji