Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Pierwsze Wakacje W Chorwacji

Miejsce na najczęstsze pytania i rady dla osób początkujących i zapoznających sie z realiami wyjazdu do HR. Jeśli jedziesz pierwszy raz, nie wiesz co zabrać, jaką trasę wybrać ... to tutaj szukaj pomocy.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
TAASIOREK
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) TAASIOREK » 15.05.2006 13:23

Witajcie!

Czytając wypowiedzi na tym forum odniosłam wrażenie, że będziecie mi w stanie pomóc w wyborze miejscowości, którą naprawdę warto w Chorwacji zobaczyć. Liczyłabym na podpowiedzi osób, które były w danej miejscowości, mają doświadczenie i mogą napisać: jak tam dojechać, czy lepiej skorzystać z usług biur podróży czy też samemu można znaleźć kwatery, jakie są orientacyjne koszty takiego pobytu itp.
Dodam tylko tyle, że jadą 4 dorosłe osoby i 2,5-letnie dziecko. chcielibyśmy zobaczyć coś ciekawego oraz trochę ponurkować (w miarę możliwości)

Pozdrawiam i z góry dziękuję za odpowiedzi
Krystof
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Krystof » 15.05.2006 15:00

Taasiorku,
zgłaszasz pytanie za mało konkretnie... Określ dokładniej swoje preferencje i możliwości. Jeśli tego nie zrobisz, to ile miast, ilu forumowiczów, tyle będzie odpowiedzi. Albo nie będzie ich wcale...
Poszperaj w przewodniku, popatrz na mapę - wybierz region i pytaj dalej. Twojemu kryterium odpowiada, póki co, 99% miast na wybrzeżu :) k.
toudee
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) toudee » 15.05.2006 15:28

Przypuszczam, że decyzję będziesz musiała podjąć sama - oczywiście wśród miejsc preferowanych przez forumowiczów są tzw. "pewniaki" gdzie można spędzić wspaniały urlop, ale i tych będzie sporo. W "tym temacie" forum zbyt w podjęciu decyzji Ci nie pomoże. Sądzac po tym, że chcecie jechać z małym dzieckiem pewnie niezbędny będzie bezproblemowy dostęp do plaży.
Ja dotychczas takowy (piaseczek) spotkałem na Rabie (Kampor) i na Mali Losinj (Čikat). Na pozostałych żwirek do skałki.
Co do wyjazdu - biuro czy też samodzielny wyjazd było już o tym na forum - biuro to wygoda dojazdu, samodzielny dojazd to niezależność, to tak w skrócie (argumenty za i przeciw można mnożyć).
Koszty to też sprawa płynna wszystko zależy od tego gdzie chcecie mieszkać (piszesz o kwaterach więc chyba apartament - są jeszcze pokoje), jak spędzać czas, generalnie jakie środki chcecie przeznaczyć na wyjazd.
Zapraszam na moją stronę www.mojachorwacja.boo.pl trochę relacji z moich pobytów w CRO (w relacjach z ubiegłego roku są również wydatki jakie ponieśliśmy).
Generalnie za ubiegłoroczny pobyt (13 dni) na Rabie i Krku zapłaciliśmy ok. 3000 zł za dwie osoby (liczę wszystko - zakupy w kraju, ubezpieczenia itd w tym moje nurkowania).

Darek1 napisał;
...opracowałeś bardzo fajną stronę...

Dzięki starałem się :D :D
Ostatnio edytowano 16.05.2006 07:35 przez toudee, łącznie edytowano 1 raz
darek1
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) darek1 » 15.05.2006 19:46

Toudee, opracowałeś bardzo fajna i ciekawa stronę , gratuluje
piotrulex
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) piotrulex » 15.05.2006 21:09

TAASIOREK napisał(a):Witajcie!

Czytając wypowiedzi na tym forum odniosłam wrażenie, że będziecie mi w stanie pomóc w wyborze miejscowości, którą naprawdę warto w Chorwacji zobaczyć. Liczyłabym na podpowiedzi osób, które były w danej miejscowości, mają doświadczenie i mogą napisać: jak tam dojechać, czy lepiej skorzystać z usług biur podróży czy też samemu można znaleźć kwatery, jakie są orientacyjne koszty takiego pobytu itp.
Dodam tylko tyle, że jadą 4 dorosłe osoby i 2,5-letnie dziecko. chcielibyśmy zobaczyć coś ciekawego oraz trochę ponurkować (w miarę możliwości)

Pozdrawiam i z góry dziękuję za odpowiedzi

oj Kasia, Kasia

na forum szukasz zamiast sie kolegi ze studiow spytac :lol:

Bosze, jaki ten swiat jest maly 8O

nie pamietam czy pokazywalem Ci fotki z ostatnich wakacji, kilka na stronie

www.rumianki.ao.pl

domyslam sie ze koszty nie sa najwazniejsze wiec im dalej na poludnie tym ladniej (wiecej na paliwko lecz w zasadzie to pobyt wyjdzie taniej). klima w autku jest wiec mozna na luzaku jechac tam gdzie gory lacza sie z morzem. nurkowac mozna wszedzie bo woda czysta. im wiecej skal tym lepiej do nurkowania bo woda nie zmacona lecz znow dla Martynki nie specjalnie bo se w piasku nie pobawi - piachu w tym kraju raczej niewiele - ma to swoje uroki jak lezysz nasmarowana oliwka i mocniej dmuchnie wiatr :)

proponuje jechac wlasnym autkiem i nic wczesniej nie rezerwowac, na miejscu zawsze sie cos znajdzie i chociaz zobaczysz co to jest i ile tak napawde jest do plazy - no chyba ze ktos z forumowiczow poleci cos w miejscowosci ktora zaakceptujecie - czy ekipa taka sama jak na Dominikanie?

Ja tylko po drodze polecilbym Plitwickie Jeziora w chorwacji a jesli bedziecie jechali przez Slowenie to Jaskinie w miejscowosci Postojna. Nie wiem czy we Wiedniu bylas - ciekawe miasto

mam jakis przewodnik paskala wiec zanim cos kupisz czy zaplanujesz musimy sie spotkac - troche zdjec tez mamy

my do cro wybieramy sie dopiero w 2008 jak nasza tez bedzie miala okolo 2,5 roku - ten kraj naprawde wciaga - blisko, niedrogo, milo, spokojnie, czysta woda z 24 stopnie, w nocy temperatura powietrza nie spada ponizej +20, ladne widoki, pyszna rakija i takie tam - np i sprawa dla nas bardzo wazna - mozna opalic sie bez paskow od majtek czy stanika :D

jak przeczytasz wiadomosc to prosze o szybki telefon w celu potwierdzenia identyfikacji
AgaKon
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) AgaKon » 24.05.2006 23:23

toudee świetna stronka

Powrót do Chorwackie ABC

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone
Jakie dane przetwarzamy i w jakim celu?

Serwis internetowy Cro.pl Chorwacja Online wykorzystuje pliki cookie i pokrewne technologie, które umożliwiają i ułatwiają Ci korzystanie z jego zasobów (np. utrzymują sesję użytkownika). Ponadto, pliki cookie mogą być założone i wraz z innymi metodami zbierania preferencji wykorzystywane przez naszych zaufanych partnerów w celu wyświetlenia Ci reklam spersonalizowanych oraz do celów statystycznych. Korzystając z serwisu wyrażasz jednocześnie zgodę na wykorzystanie plików cookie i treści spersonalizowane, możesz jednakże wyłączyć niektóre z plików cookies. Ewentualnie, możesz wyłączyć pliki cookie w opcjach swojej przeglądarki internetowej.

Jeśli masz u nas konto, możemy również przetwarzać wprowadzone przez Ciebie dane, które zostały zapisane w Twoim profilu (e-mail oraz nick użytkownika są niezbędne do posiadania konta, pozostałe dane są wprowadzane dobrowolnie). Nie musisz się jednak martwić, jakiekolwiek dane wprowadzone przez Ciebie do bazy cro.pl nie będą bez Twojej zgody przekazane innym podmiotom (poza sytuacjami, które są wymagane przez prawo) i służą jedynie do korzystania z serwisu cro.pl. Nie odsprzedamy więc Twojego e-maila ani innej zapisanej w profilu danej żadnemu zewnętrznemu podmiotowi. Szczegółowe informacje znajdziesz w polityce prywatności oraz Regulaminie.

akceptuję, przejdź do serwisu
ustawienia cookies