Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Pierwsze plany...od czegoś trzeba zacząć.Kto podpowie ?

Miejsce na najczęstsze pytania i rady dla osób początkujących i zapoznających sie z realiami wyjazdu do HR. Jeśli jedziesz pierwszy raz, nie wiesz co zabrać, jaką trasę wybrać ... to tutaj szukaj pomocy.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
golibroda
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) golibroda » 21.08.2013 11:33

Gdzie są takie Żony co wszystko zaplanują, zorganizują, a ja tylko będę kierownicą kręcił ? Podawać dane kontaktowe .... :mrgreen:

Ja przez całe życie planowałem sam za całą rodzinę, także mój pierwszy wyjazd (od A do Z) za daleką granicą.
A gdzie ? A Chorwacja w lipcu tego roku :) z pięknymi wrażeniami i wspomnieniami wyjazdu w ciemno :mrgreen:

I to wszystko dzięki cro.pl które "namiętnie" studiowałem dwa miesiące przed wyjazdem. I tak napakowany informacjami wyruszyłem w drogę, podróż życia. Teraz z dumą mogę powiedzieć, że cały trud się opłacił i tylko leniwi nie znajdą odpowiedzi na forum na swoje wątpliwości ....

Teraz leżąc na kanapie, rozzuchwalony udanym wyjazdem planuje wakacje na przyszły rok począwszy od wyjazdu zimowego :)

A forum o Chorwacji przybliża mnie do głównej nagrody w "Wielkiej grze" w temacie "Logistyka i pobyt po Chorwacku" albo "Zagubiony Polak w drodze na wymarzone wakacje w HR" :oczko_usmiech:

Czytajcie a będzie Wam dane .... tutaj jest wszystko ....

P.S.
Pozdrawiam "Żony Organizatorki" bo wiem jaki to trud, aby wyprawić całą rodzinę na turystyczne wakacje :papa:
toomas
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) toomas » 21.08.2013 11:33

Jolanda napisał(a):Co prawda nie znam całej Chorwacji :D
ale znalazłam swoje miejsce na ziemi Rogożnica
cisza ,spokój ,dobra baza wypadowa ,fajne plaże ...betonowe i żwirkowe (Sepurine )przyjazna dzieciom :D
ale ,decyzja wiadomo należy wyłącznie do Ciebie :D
Miłego planowania :papa:

Witam w klubie :) My Rogożnice odwiedzaliśmy już 2 razy. W tym roku mieliśmy świetny apartament prawie nad wodą (Uvala Lozica). Rogoznice polecam.
2mk2
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) 2mk2 » 21.08.2013 11:48

Możesz dać namiary na priva: adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl
Wybieram się do Rogoźnicy na początku września :-)

z góry dzięki :-)
Apsik
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) Apsik » 21.08.2013 12:25

[quote="golibroda"]Gdzie są takie Żony co wszystko zaplanują, zorganizują, a ja tylko będę kierownicą kręcił ? Podawać dane kontaktowe .... :mrgreen:

golibroda z tym planowaniem w pojedynkę wszystkiego, to jak sam pewnie wiesz, nie zawsze jest kolorowo, szczególnie w momencie gdy coś się np. rypnie /brzydko mówiąc :wink: i wtedy wszyscy obwiniają Ciebie (czyt. planującego)!
Ale to przecież Chorwacja, więc tu się nic nie może rypnąć :oczko_usmiech:

Jeszcze tylko...10 DDW :hut: :mrgreen:
golibroda
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) golibroda » 21.08.2013 12:51

No fakt, niektórzy maja spokojną głowę, a "Planer" obciążoną przez cały wyjazd :)

A co do obwiniania należy stosować jedną zasadę. Nie interesowałeś(aś) się, to się teraz nie kapryś, nie grymaś i wypoczywaj na moich zasadach. A potknięcia są w naturze człowieka, bo nikt nie jest wszechwiedzącą encyklopedią (nawet w encyklopedii są błędy - bo i ten dokument tworzą omylni ludzie). A po drodze różne rzeczy się mogą zdarzyć czego najlepszy planista nie przewidzi :)

Lepiej rozwiązać migiem na miejscu jak szybko się da, bo obwinianie doprowadza delikatnie mówiąc do niesnasek rodzinnych i co się z tym wiąże, zepsutego urlopu.

Bo Polacy mają taki swój sport narodowy "narzekanie". Na wybory nie pójdą, a do krytykowania i wymądrzania potem są pierwsi :evil:

Udanego urlopu Asiu, ja mam tylko 350 DDW 8O :!: W przyszłym roku jedziemy razem - bo jak zaplanujemy na dwie głowy, to będzie wyjazd wszech czasów :mrgreen:

P.S.
Ale jak tak się zaplanuje i wszystko wypali to jaka jest satysfakcja i duma - zazwyczaj odczuwana przez planistę, a nie doceniana przez uczestników :oczko_usmiech:
Apsik
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) Apsik » 21.08.2013 13:31

Święta (świetna!) racja!! :D
Ja generalnie się niestresuję narzekaniami mojego męża, gdyż ponieważ nie ma ich aż tak dużo, żeby popsuć mi wypad :) a córuchnie to wszystko jedno, byle było morze :wink:
Piszę się na ten wspólny wyjazd!! Wyszedł by istny plan doskonały :oczko_usmiech:
golibroda
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) golibroda » 21.08.2013 14:23

Trzymam za słowo, :mrgreen: ale męża zapytaj się na wszelki wypadek :oczko_usmiech:
Apsik
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) Apsik » 21.08.2013 14:33

luuuzik :mrgreen:
z mężem jak z dzieckiem (za rękę i do baru :lol: )
golibroda
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) golibroda » 21.08.2013 15:34

To dobrze,że masz dwie ręce ... zaprowadzisz nas obu .... i odwieziesz w drodze powrotnej taczką :)
Apsik
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) Apsik » 21.08.2013 15:40

hehe dobre :lol:

chyba trzeba zmykać, bo nas w końcu autorka pogoni :D
a taka przyjemna konwersacja...
golibroda
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) golibroda » 21.08.2013 15:57

Święta racja, zapraszam na PW lub e-mail :mrgreen:

A autorkę przepraszamy i kłaniamy się nisko :oczko_usmiech:
ana89
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) ana89 » 21.08.2013 16:35

autorki proszę nie przepraszać, autorka uwielbia takie konwersacje :D :D

PS no chyba, że nie będę mogła do Was dołączyć to strzelę focha :p

Apsik widzę, że nasze dzieci w tym samym wieku :) No i mówisz nadpobudliwe ? NO SKĄD JA TO ZNAM :D Może umówimy się na jakąś małą rozróbę w przyszłym roku w cro ? ;)
Apsik
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) Apsik » 21.08.2013 21:24

Ana i to jest kolejny genialny pomysł! :mrgreen:
Żałuję właśnie, że w tym roku jedziemy sami, wiadomo w grupie raźniej :( głównie chodzi mi o córę, bo ona bardzo towarzyska jest (po mamusi oczywiście :twisted: )
W przyszłym roku wypad do Cro planujemy na lipiec. Tzn. planujemy planować, bo przecież jeszcze teraz urlop przed nami :P No i chcemy zapuścić się nieco niżej w Południową Dalmację.
Może faktycznie uda się jakoś zgrać/zgadać co do wspólnego wyjazdu :D

Nie wiem tylko co na to golibroda, bo On też jest chętny na wspólny wyjazd :oczko_usmiech:
blanka123
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) blanka123 » 21.08.2013 21:34

podajcie mi namiary na nocleg jakies sprawdzone na adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl dzieki :)
ana89
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) ana89 » 21.08.2013 22:05

Apsik dokładnie w grupie raźniej...moje dziecko też baaaaardzo towarzyskie (coś mi się wydaje, że te nasze pociechy to ten sam "typ" :p ) .Niestety na wakacjach jest "skazany" tylko na nasze towarzystwo bo znajomych jak na lekarstwo, a Ci którzy są to nie bardzo "wakacyjni" . Więc temat spokojnie do obgadania :boss:

Póki co to czekam niecierpliwie na Twoją relację, ah jak ja Ci zazdroszczę ! :mrgreen:

A co do kolegi golibrody to...chyba nie będzie miał nic przeciwko jeśli dołączy do grona jeszcze jedna planistka :mrgreen:

Kurcze ale się rozmarzyłam, jak małe dziecko, a tu jeszcze tyle trzeba czekać... :roll:
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Chorwackie ABC

Pierwsze plany...od czegoś trzeba zacząć.Kto podpowie ? - strona 4
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone
Jakie dane przetwarzamy i w jakim celu?

Serwis internetowy Cro.pl Chorwacja Online wykorzystuje pliki cookie i pokrewne technologie, które umożliwiają i ułatwiają Ci korzystanie z jego zasobów (np. utrzymują sesję użytkownika). Ponadto, pliki cookie mogą być założone i wraz z innymi metodami zbierania preferencji wykorzystywane przez naszych zaufanych partnerów w celu wyświetlenia Ci reklam spersonalizowanych oraz do celów statystycznych. Korzystając z serwisu wyrażasz jednocześnie zgodę na wykorzystanie plików cookie i treści spersonalizowane, możesz jednakże wyłączyć niektóre z plików cookies. Ewentualnie, możesz wyłączyć pliki cookie w opcjach swojej przeglądarki internetowej.

Jeśli masz u nas konto, możemy również przetwarzać wprowadzone przez Ciebie dane, które zostały zapisane w Twoim profilu (e-mail oraz nick użytkownika są niezbędne do posiadania konta, pozostałe dane są wprowadzane dobrowolnie). Nie musisz się jednak martwić, jakiekolwiek dane wprowadzone przez Ciebie do bazy cro.pl nie będą bez Twojej zgody przekazane innym podmiotom (poza sytuacjami, które są wymagane przez prawo) i służą jedynie do korzystania z serwisu cro.pl. Nie odsprzedamy więc Twojego e-maila ani innej zapisanej w profilu danej żadnemu zewnętrznemu podmiotowi. Szczegółowe informacje znajdziesz w polityce prywatności oraz Regulaminie.

akceptuję, przejdź do serwisu
ustawienia cookies