właśnie booking mnie zniechęca do Włoch
Chorwacja jest tańsza z tego co widzę, nie?
northwest napisał(a):a jest jakiś tani prom z Chorwacji do Włoch?
Da się jeszcze za darmo przejechać przez Słowenię?
northwest napisał(a):
northwest napisał(a):Nie, nie robię sobie jaj. Jeśli odniosłeś takie wrażenie to przepraszam bardzo.
Sprawdzałem noclegi na bookingu i miałem takie "szczęście" że gdzie nie sprawdziłem, to były dużo droższe niż w Chorwacji - i dlatego napisałem że "zniechęca".
Jeśli chodzi o Włochy i Chorwację to nie byłem w żadnych z tych 2 krajów.... Przewodnik już mam
Tylko przewodnik, przewodnikiem... Na "żywo" dużo rzeczy wygląda inaczej.... Dlatego dopytuję Was
Dziękuję za pomoc i przepraszam jeśli kogokolwiek zirytowałem.
Te linki które otrzymałem od Was do forum - znalazłem też sam. Tylko nie wiedziałem czy to wszystko jest aktualne....
Studiuję w takim razie dalej forum i będę dopytywał. Bardzo dziękuję za pomoc narazie ))
northwest napisał(a):Sprawdzałem noclegi na bookingu i miałem takie "szczęście" że gdzie nie sprawdziłem, to były dużo droższe niż w Chorwacji - i dlatego napisałem że "zniechęca".
northwest napisał(a):Te linki które otrzymałem od Was do forum - znalazłem też sam. Tylko nie wiedziałem czy to wszystko jest aktualne....
Studiuję w takim razie dalej forum i będę dopytywał. Bardzo dziękuję za pomoc narazie ))
Lednice napisał(a):northwest napisał(a):
Kup przewodnik po Włoszech i po Chorwacji, poczytaj,
dowiedz się coś o obu państwach, nie zadawaj takich durnych pytań
Mam wrażenie, że sobie robisz jaja, a nie szukasz na serio pomocy
Lednice napisał(a):PS: jestem bardzo szczęśliwy Lubię ludzi zdecydowanych, a olewam "bezrobotnych500" frustratów
Krzychooo napisał(a):W ponad dwa tygodnie można zobaczyć spory kawałek Chorwacji (zwłaszcza że plażowania w kwietniu nie będzie pewnie za wiele).
Skoro ma to być objazdówka, teoretycznie można codziennie nocować w innym miejscu, ale ja na Twoim miejscu wybrałbym sobie ze 3-4 miasteczka, zatrzymał się w każdym na 2-4dni i stamtąd robił krótkie wycieczki do okolicznych atrakcji. Raczej miasteczka właśnie (nie wioski), bo w przypadku niepogody można się poszwendać po knajpkach czy uliczkach, a nie gapić się na bure morze... A pogoda może być np. taka: Klik.
Przykładowy plan:
D1-2: Zagrzeb
D3: PN Jezior Plitvickich
D4-6: Dubrownik i okolice (Srd, Cavtat, Kupari, Lokrum)
D7-9: Peljesac i Korcula (Ston, Orebic, Trpanj, szczyt Sveti Ilija, miasto Korcula)
D10-13: Dalmacja Środkowa (Trogir, Split, Klis, Primosten, Szybenik, ewentualnie PN Krka)
Plan ambitny, ale moim zdaniem do zrobienia. Pozdrawiam
klerjeser napisał(a):Włochy, nie obrażając Chorwacji ,to jeśli chodzi o zabytki, liga znacznie wyżej.
Powrót do Ceny, usługi, przepisy, porady różne