Witam serdecznie.
Na imię mam Andrzej,wraz z żoną Marleną
we wrześniu planujemy wyjazd do Chorwacji.
Będzie to nasz pierwszy wyjazd do tego państwa.
Z racji tego,że planujemy zabrać również nasze 2 córeczki( 2,5 roku i 16 miesięcy)postanowiliśmy wynająć campera- Mobilvettę M71.
W sumie będą 4 os dorosłe( 30,35,60,65 lat i 2 dzieci.
Wyjazd z okolic Łodzi.
Nie mamy sprecyzowanych planów.
Założenia są takie, żeby zatrzymywać się w 3 miejscach(kempingi).
Na każdym kempingu "pomieszkać 3-4 dni,poleżakować,zwiedzić najbliższą okolicę i w następne miejsce.Tak mniej więcej pół na pół-trochę nygusowania i trochę zwiedzania:-)
Koniecznie chcemy załapać wodospady.
Wstępnie udało mi się zaplanować początek naszej wyprawy.
Planujemy wyjazd z Łodzi jakoś rano...6-9.......
Cel Plitvickie Jeziora.
Plan jest taki,żeby dojecha PJ w nocy/nad ranem,kimnąć się ze 3 godzinki(2 kierowców,więc nie będzie tak męcząco) na parkingu przed wejściem i ok 9 rano do 14-15 zaliczyć wodospady.
Następnie wyruszyć na Zaton bei Nin i tam zostać może 2-3 dni...dalej jeszcze nie wiem Docelowo Makarska.......chyba
I tutaj ,prośba do Was:
Czy można zaparkować kamperka na parkingu przed wejściem (najprawdopodobniej wejście nr2...tak coś wyczytałem na forum i się tam parę godzin przespać,jeśli dotarlibyśmy tam w nocy powiedzmy o 3-4 ? Czy nikt się nie doczepi?
Takie rozwiązanie jest dla nas korzystne jeszcze z jednego powodu:
otóż moi rodzice i dzieciaczki....nie wiem,czy dadzą radę wędrować kilka godzin,więc zawsze mogliby się wrócić i poczekać na miejscu.
Czy jeśli wejdę wejściem nr 2 to gdzie wyjdę?I jak dotrę z powrotem do miejsca,z którego wystartowałem czyli do kamperka?
Czy ten parking jest wliczony w cenę biletu?
Orientacyjnie,ile czasu mogę jechać z Łodzi do Plitvickich?Nie licząc postojów..sama podróż?
Wycieczka ma być po prostu .......piękna
Chcemy mieć wspaniałe wspomnienia,piękne zdjęcia i trochę również wypocząć.....chociaż częściowo.
Bardzo dziękuję za propozycje i rady....