Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Pierwsza połowa sierpnia. Kto w okolice Omisiu?

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
KasiaN
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) KasiaN » 17.06.2006 15:21

Wyjeżdżam z rodzina w sobotę 29.07 i nocujemy w Oekotelu. Potem jedziemy do Plitvic, żeby z rozmachem zacząć pobyt w Chorwacji. Potem do Omisiu. Czy ktos w tym samym czasie wybiera się z okolic Warszawy? :)
ahugon
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) ahugon » 18.06.2006 12:18

Wyjeżdżam 21/22. 07 do Marusici ze znajomymi; jadę drugi raz (2004 w Trogir). Poporzednin razem objechałem prawie wszystko w promieniu 50 km. Warto pojechać do Splitu, jest sporo ciekawych rzeczy do obejrzenia. Z Trogiru są organizowane wycieczki łajbą po trzech wyspach; w sumie dzień z głowy ale atrakcje takie sobie. Byłem też w parku Krk - warto pojechać. Teraz pozostaje mi zwiedzić najbliższe okolice, czyli Makarska i Omis - ponoć ładnie jest właśnie w tym drugim mieście. Nie wiem gdzie jest ten nocleg, o którym piszesz.
KasiaN
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) KasiaN » 18.06.2006 14:30

Ach gdybym to ja wiedziała. Jedziemu w ciemno. Mam nadzieje że się nie zawiedziemy. Też mam zamiar zwiedzić wodospady Krka, a co więcej to się okaże
ahugon
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) ahugon » 18.06.2006 15:42

Z pewnością mile Wam zapadnie w pamięci ten wyjazd. Z innych Twoich postów wiadomo o sześciolatku. Trzeba chyba będze przynajmniej jemu/jej kupić specjalne buty do wody. Nie szukaj ich w W-wie, tam na miejscu kupisz za kilkanaście kun na każdym targowisku. No i udanego wypoczynku!!!
marmatmm
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) marmatmm » 18.06.2006 20:34

Wtedy to ja wracam z Omisa konkretnie Namira .
Omis i okolice to super miejsce jadę tam już 4 raz .
712margolcia
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) 712margolcia » 18.06.2006 21:32

ahugon napisał(a):Wyjeżdżam 21/22. 07 do Marusici ze znajomymi; jadę drugi raz (2004 w Trogir). Poporzednin razem objechałem prawie wszystko w promieniu 50 km. Warto pojechać do Splitu, jest sporo ciekawych rzeczy do obejrzenia. Z Trogiru są organizowane wycieczki łajbą po trzech wyspach; w sumie dzień z głowy ale atrakcje takie sobie. Byłem też w parku Krk - warto pojechać. Teraz pozostaje mi zwiedzić najbliższe okolice, czyli Makarska i Omis - ponoć ładnie jest właśnie w tym drugim mieście. Nie wiem gdzie jest ten nocleg, o którym piszesz.

Jadę z rodzinką do Marusici od 5- 19.08. Będziemy pierwszy raz w cro.
ahugon
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) ahugon » 19.06.2006 18:27

(712margolcia)...ja akurat wracam 5/08 więc pewno miniemy się na autostradzie. A możesz zdradzić w której lokalizacji? Ogólnie zdjęcia się pokrywają z rzeczywistością..
jolam15
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) jolam15 » 19.06.2006 20:42

Ja byłam Podgorze!! było super jednak po tygodniu aczeło mi się troche nudzić.....jednak z powodu noclegów zostalismy 2 tyg. W tym roku jedziemy , a przynajmniej chcemy jechać do Omisia.Jednak podobno tam ze względów "jadranki" jest trochę ruchliwie.
Jednak wiem to tylko z cudzuch opowieści.
Ma może ktoś namiary na jakiś fajny 3 os.apartament???
:D
ilonap
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) ilonap » 20.06.2006 10:40

Witam !!! My równiez wyjeżdzmy do Omisia 29 lipca Będzie to nasz drugi pobyt w tej miejscowości ostatnio bylismy tam 2 lata temu.
Pozdrawiam
jolam15
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) jolam15 » 20.06.2006 20:25

ilonap napisał(a):Witam !!! My równiez wyjeżdzmy do Omisia 29 lipca Będzie to nasz drugi pobyt w tej miejscowości ostatnio bylismy tam 2 lata temu.
Pozdrawiam

Czy macie jakies namiary na fajny apartament?
adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl
Danka
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Danka » 21.06.2006 08:10

jolam15 napisał(a):Ja byłam Podgorze!! było super jednak po tygodniu aczeło mi się troche nudzić.....jednak z powodu noclegów zostalismy 2 tyg. W tym roku jedziemy , a przynajmniej chcemy jechać do Omisia.Jednak podobno tam ze względów "jadranki" jest trochę ruchliwie.
Jednak wiem to tylko z cudzuch opowieści.
Ma może ktoś namiary na jakiś fajny 3 os.apartament???
:D

Omis to urokliwe miasteczko , byłam tam 3 lata temu i bardzo miło wspominam urlop.Jest to miasto o dużym ruchu , ze względu na Jadrankę biegnącąprzez środek miasta , tworzącyh się korków w sezonie i dużej ilości turystów. Więc jeżeli ktoś lubi spokój i dzikie plaże to napewno tam nie odpocznie .
namiary na apartament prześlę na e-mail , tylko wątpie , żeby były wolne
pozdrawiam
KasiaN
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) KasiaN » 22.06.2006 20:16

Bardzo się ciesze ilonap. My jedziemy spod warszawy dokładnie z Leszna. Po drodze nocujemy w oekotelu, a potem na jeden dzień do Plitvic. Stamtąd do Omisiu. Moze gdzies się spotkamy. Dzieki za wskazówki o butach. Do wyjazdu jeszcze ponad miesiąc a ja już szaleje. Skupuję mapy, przewodniki a mój mąż tylko patrzy z ukosa :D
lui
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) lui » 23.06.2006 22:09

Też jedziemy w okolice Omisza, a dokładnie do Marusici, 4.08. - 19.08. Wybiramy się pierwszy raz do Chorwacji, ale już nie możemy się doczekać. :D :D :D
Jest nas czworo, w tym dwoje nieletnich.
Może się gdzieś nad Adriatykiem spotkamy? :lol:
KasiaN
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) KasiaN » 26.06.2006 12:37

Ja jestem bardzo za. Myslę że upały nie pozwolą siedziec ciągle w tym samym miejscu. Podaje swojego maila jakby co :D adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone