Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Pierwsz raz w CRO i padło na Trogir

Nasze relacje z wyjazdów do Chorwacji. Chcesz poczytać, jak inni spędzili urlop w Chorwacji? Zaglądnij tutaj!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
andrzej29
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) andrzej29 » 04.07.2011 08:53

Czekam na dalszy rozwój relacji.
franko
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) franko » 04.07.2011 08:59

Podłączyłem się i ja.
PZDR.
brokers7
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) brokers7 » 04.07.2011 09:37

i ja także :-)
karola5
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) karola5 » 04.07.2011 16:10

Ja tez czekam tym bardziej ze za tydzien wyjazd z Gdanska i tez do Trogiru:)
CROissanty
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) CROissanty » 04.07.2011 19:07

Zasiadamy i my :)
Z uśmiechami na buziach wspominamy naszą wyprawę do Budapesztu
Paweł71
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Paweł71 » 04.07.2011 19:32

Witam ponownie i dziękuję za zainteresowanie
Nastał trzeci dzień podróży, już nie mogliśmy się doczekać wjazdu do Chorwacji.
Po piątej obudził mnie rumor , myślę sobie ewakuacja czy co ? Wyjrzałem przez okna a na dole tłum wyjeżdżających. Pomyślałem czemu oni tak gonią , wiedziałem że korki na granicy , ale żeby aż tak , Ja planowałem wyjazd o 7 do Trogiru mam jakieś 500 km . Same autostrady ,planowałem być na miejscu koło 13.
O dziwo korek na samej granicy nie był duży . dzięki mobilom z Polski wiedziałem który pas idzie szybciej , który się blokuje. ( pamiętając o swoim sprzęgle ). Na dłużej utknąłem w Zagrzebiu na bramkach. spowodowane było wypadkiem. Na radiu słyszałem ludzi którzy wyjechali o 5, więc ich dogoniłem. Jestem pod wrażeniem w jakim tempie Chorwaci zrobili drogi , tunele ,mosty,
Potem mimo kilku stłuczek ( odniosłem wrażenie że było ich nadzwyczaj dużo ) obyło się bez większych korków i ukazał nam się

Obrazek

zjazd z autostrady pusty

Obrazek

Jeszcze parę kilometrów i

Obrazek

Po 15 dojechaliśmy , nawet nie wiecie jaką poczułem ulgę którą mogę nazwać jako ulga nr 1

Obrazek

Obrazek

Niby wiedziałem gdzie to jest wszystko jasne ale niestety zgubiłem się na wąskich uliczkach Okrugu.
Ostre podjazdy sprawiły że już wszyscy usłyszeli , że z samochodem jest coś nie tak . Dźwięk stał się wyraźniejszy. Właścicielka bardzo miło nas powitała ( butelka wina i słodycze ). Wyglądało tak jak na zdjęciach osobne wejście

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

i widok z tarasu na morze

Obrazek

Obrazek

Jedyne co się nie zgadało to brak internetu. Nawet nie chciało mi się oglądać samochodu stwierdziłem że i tak nic nie zobaczę. starałem się nie myśleć aby nie psuć wakacji ulga nr jeden działa . Po rozpakowaniu pierwsza kąpiel i zwiedzanie okolicy.
Nawet nie wiem kiedy skończył się dzień ...
rafii
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) rafii » 04.07.2011 20:14

Też byłem w zeszłym roku na początku lipca na Ciovo, ale w Slatine.
Pozwolisz, że poczytam Twoją relację. 8)
Paweł71
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Paweł71 » 04.07.2011 20:20

rafii napisał(a):Też byłem w zeszłym roku na początku lipca na Ciovo, ale w Slatine.
Pozwolisz, że poczytam Twoją relację. 8)

Jasne będzie mi bardzo miło :D
p28piotr
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) p28piotr » 04.07.2011 20:22

Witam
pozwolisz że i ja przysiądę się do czytania tej relacji z racji tego chodzi mi po głowie wyjazd w ten rejon w tym roku
Paweł71
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Paweł71 » 05.07.2011 18:56

Witam ponownie drogich czytelników
Tak jak szybko wieczorem odleciałem tak szybko wstałem. Rodzinka spała w najlepsze, a ja z bólem głowy jakbym wypił wiadro " Karlovacko ". Niebo bezchmurne pogoda piękna , na dworze upał , już upał. W mieszkaniu przyjemna temperatura. Wybór lokalu z klimą był dobrym rozwiązaniem. Pozwoliłem wszystkim się wyspać w końcu wakacje i trzy dni jazdy.
Zjedliśmy śniadanie i planujemy pierwszy dzień wczasowania. Oczywiście nie może zabraknąć kąpieli.Z plaży Copacabana najsłynniejszej plaży na Ciovo odpływają stateczki do Trogiru , więc stwierdzamy że samochód zostaje . Spacerkiem przemierzamy naszą wyspę.

Obrazek

udając się do Trogiru .
Popłynęliśmy stateczkiem .

Obrazek

Obrazek

Trogir pięknym miastem jest i kropka ,wąskie uliczki mają swój klimat które żyją własnym życiem. Porę na zwiedzanie wybraliśmy chyba nie odpowiednią ,było jeszcze za ciepło. Ale " jedna kuglica jagoda " przynosi ulgę. Lody mają super , trafiliśmy w małym ryneczku na sprzedawcę który doskonale mówił po polsku. Kilka fotek z Trogiru

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Pusto tu jakoś

Obrazek

Na nastęny spacer po Trogirze udalismy się wieczorem , I wtedy miasto ożyło

Obrazek

Dzień upłyną typowo wakacyjnie. Oprócz zwiedzana obowiązkowa kąpiel na naszej plaży i błogie leniuchowanie. Wieczorem kolacja na tarasie z winkiem zakupionym na ryneczku w Trogirze , i podziwianie uroków zatoczki
W poniedziałek miałem w planie ruszyć samochód i udać się do wodospadów Krka. Stwierdziłem mam assistance jak stanę to będę się martwił , miałem już namierzony warsztat na Ciovo .
grzegorzgg
Plażowicz
Samochód ....a dobry i spokojny wypoczynek

Nieprzeczytany postnapisał(a) grzegorzgg » 05.07.2011 22:24

Czytam i ogladam twoja relacje jak niezla sensacje -czekam na nastepne odcinki.... :lol: Nie znam konca opowiesci moge tylko dodac ze pare lat temu padla mi brtva glave ( uszczelka pod głowica) i przedluzylismy pobyt w Zadarze na campingu o 8 dni-tyle bujali sie z naprawa - a co przy tym zepsuli tez nadaje sie na niezly "kryminał" :hearts:
d@rkoś
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) d@rkoś » 06.07.2011 03:41

Witaj
Ja też zasiadam w czytelni
W tym roku podążam na Ciovo więc czekam na c.d 8O
witpol
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) witpol » 06.07.2011 11:02

Witam, też melduję się do czytelni.
Miło będzie powspominać Trogir, który odwiedziłem 3 lata temu. Czekam na dalszą relację oraz zdjęcia
2salamandra22
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) 2salamandra22 » 06.07.2011 11:26

ja też w tym roku slatine na Ciovo i Trogir pełnymi garściami. Czytam...
Krzysztof8382
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Krzysztof8382 » 06.07.2011 18:42

karola5 napisał(a):Ja tez czekam tym bardziej ze za tydzien wyjazd z Gdanska i tez do Trogiru:)

Witam,
My za miesiąc planujemy swój pierwszy wyjazd do CRO dokładnie do Trogiru.
Proszę po powrocie opisać relacje z podróży (na co zwrócić uwagę po drodze - korki, remonty i inne utrudnienia.) Oraz sam Trogir co zwiedzać, może jakieś dobre restauracje.
Z góry dziękuję za info i życzę udanych Wakacji.
Pozdr.
moje gg 1561716 lub mail adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Nasze relacje z podróży

Pierwsz raz w CRO i padło na Trogir - strona 2
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone