napisał(a) ankas » 02.06.2008 13:53
Namiotu w Chorwacji nie rozbijesz bądź gdzie, bo nie wolno a poza tym kempingów jest takie mnóstwo, że jest w czym wybierać (jest multum informacji w internecie-np.
www.camping.hr,
www.campingcroatia.net lub szukaj polecanych na forum).
Co do rozbijania się u gospodarzy-znaczna część kempingów w Chorwacji to właśnie małe przydomowe kempingi na kilka lub kilkanaście namiotów.
My byliśmy pod namiotem dwukrotnie w Chorwacji (w tym roku niestety ze względu na "nowego w rodzinie" - kwatera) i subiektywnie mnie bardziej podobało się na południu. Byliśmy na Peljesaczu (camp Adriatic w Mokalo/k. Orebicza) i w okolicach Primostenu (również camp Adriatic).
Te dwa mogę z czystym sumieniem polecić (byliśmy z 4-letnim dzieckiem). Parę dni stacjonowaliśmy również w okolicach Zadaru, który chcieliśmy zwiedzić (już nie pamiętam nazwy kempingu-chyba w miejscowości Privlaka, ale tam podobało nam sie zdecydowanie mniej-pomijam prysznice "wrzuć monetę").
Jeśli jednak wolicie duuże pola, duuużo rozrywek, duuuzo atrakcji na miejscu dla dzieciaków, to polecam camping w Zatonie lub kempingi na Istrii (znajomi jeżdżą co roku do Park Umag i też sobie chwalą). Poza tym tam jest bliżej.
Ja wolę kameralniej i z pięknymi widokami na morze, kiedy rano wychodzę z namiotu.
Radze przegrzebać forum, a jeśli masz jakieś pytania - śmiało.
udanego debiutu pod namiotem