Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Pierwsz raz pod namioty do Chorwacji

Dla miłośników namiotów, przyczep i biwakowania. Standardy, ceny, ciekawe miejsca do zwiedzenia przez trampingowców.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
dantus
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) dantus » 02.06.2008 13:11

Wiatm

mamy zamiar wybrac sie do Chorwacji z nasza dwojka dzieci, to bedzie nasz pierwszy raz i mamy kilka pytan.
Czy namiot mozemy rozbijac gdzie nam sie podoba, tak jak w polsce nad rzeka i juz, czy tez tylko na placach kempingowych. Czy mozna tez rozbic sie u "gospodarza" na podworku?
Gdzie jechac, na polnoc czy tez na poludnie? Moze jakies szczegolne miejsce.
Dziekuje za cenne wskazowki i pozdrawiam.
Kir
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kir » 02.06.2008 13:33

Nie można się rozbić gdzie popadnie, do tego są kempingi.

Polecam przeczytanie Faq-u o kempigach:
forum/viewtopic.php?t=17886

Rozbić się tak "u gospodzarza nie można (to nie Polska nad morzem nie ma łąki !!!!!!!!!!!!!!!!!!) ale są kempingi przydomowe - tez polecam FAQ

Gdzie jechać - też sobie zacznij od Faq-u
forum/viewtopic.php?t=18257
forum/viewtopic.php?t=18258
forum/viewtopic.php?t=17957
forum/viewtopic.php?t=18019
i dalsze

W ogóle najpierw czytaj, potem pytaj

A jak już przeczytasz to zaznacz ten wątek do skasowania żeby posprzątać po sobie
ankas
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) ankas » 02.06.2008 13:53

Namiotu w Chorwacji nie rozbijesz bądź gdzie, bo nie wolno a poza tym kempingów jest takie mnóstwo, że jest w czym wybierać (jest multum informacji w internecie-np. www.camping.hr, www.campingcroatia.net lub szukaj polecanych na forum).
Co do rozbijania się u gospodarzy-znaczna część kempingów w Chorwacji to właśnie małe przydomowe kempingi na kilka lub kilkanaście namiotów.
My byliśmy pod namiotem dwukrotnie w Chorwacji (w tym roku niestety ze względu na "nowego w rodzinie" - kwatera) i subiektywnie mnie bardziej podobało się na południu. Byliśmy na Peljesaczu (camp Adriatic w Mokalo/k. Orebicza) i w okolicach Primostenu (również camp Adriatic).
Te dwa mogę z czystym sumieniem polecić (byliśmy z 4-letnim dzieckiem). Parę dni stacjonowaliśmy również w okolicach Zadaru, który chcieliśmy zwiedzić (już nie pamiętam nazwy kempingu-chyba w miejscowości Privlaka, ale tam podobało nam sie zdecydowanie mniej-pomijam prysznice "wrzuć monetę").
Jeśli jednak wolicie duuże pola, duuużo rozrywek, duuuzo atrakcji na miejscu dla dzieciaków, to polecam camping w Zatonie lub kempingi na Istrii (znajomi jeżdżą co roku do Park Umag i też sobie chwalą). Poza tym tam jest bliżej.
Ja wolę kameralniej i z pięknymi widokami na morze, kiedy rano wychodzę z namiotu.
Radze przegrzebać forum, a jeśli masz jakieś pytania - śmiało.
udanego debiutu pod namiotem
:)
dantus
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) dantus » 02.06.2008 19:15

@ Kir
czytam czytam i tylko glowe mi puchnie od natloku wiadomosci, przez forum ciezko sie przekopac a na stronie glownej informacje o cenach jeszcze w DM ;)

@ankas
Dzieki serdeczne za propozycje, w sumie to wlasnie zastanawiamy sie nad poludniem i raczej bedziemy szukac czegos na miejscu, kameralnego i najlepiej plaze z piaskem dla dzieci.
Pozdowienia dla magicznego Krakowa :D
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 02.06.2008 19:46

dantus napisał(a):@ Kir
czytam czytam i tylko glowe mi puchnie od natloku wiadomosci, przez forum ciezko sie przekopac a na stronie glownej informacje o cenach jeszcze w DM ;)

@ankas
Dzieki serdeczne za propozycje, w sumie to wlasnie zastanawiamy sie nad poludniem i raczej bedziemy szukac czegos na miejscu, kameralnego i najlepiej plaze z piaskem dla dzieci.

A po co czytasz stronę główną , czytaj tematy o kempingach.
Kempingów z plażami piaszczystymi w Chorwacji jest bardzo mało.
dantus
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) dantus » 03.06.2008 09:02

Janusz Bajcer napisał(a):
dantus napisał(a):@ Kir

@ankas

A po co czytasz stronę główną , czytaj tematy o kempingach.
Kempingów z plażami piaszczystymi w Chorwacji jest bardzo mało.

Dzieki Janusz, wlasnie czytam :D
Moze masz gdzies w glowie miejscowosc z plaza piaszczysta?
Leszek Skupin
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Leszek Skupin » 03.06.2008 09:09

Po co Ci piaszczysta plaża :?: 8O Do Cro jedzie się po plaże kamieniste :!: Zdecydowanie większa przejrzystość wody :!: ok 20 m :!: i to jest szok :!: spróbuj na kamienistych... nie jest aż tak niewygodnie, a zdecydowanie przyjemniej ;)

Pozdrav :papa:
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 03.06.2008 09:28

.......i najważniesze, jak zawieje wiatr to nie jesteś w ułamku sekundy oblepiona mieszanką piachu i olejku do opalania ;-)
Poza tym.....ichniejsze piaszczyste plaże to nie to samo co piaszczyste plaże nad np. Bałtykiem - zupełnie inny rodzaj piasku.
!00 % zgoda z tym co Ci Leszek powiedział - najpiękniejsze plaże w HR to te żwirowe, drobno-kamieniste, kamieniste.....i wcale nie ma ploblemów z wygodą w leżeniu na czymś takim
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 03.06.2008 09:31

dantus napisał(a):

Zaton - ale to nie kameralne miejsce.

Acha i jeszcze jedno :wink: BYKOM STOP - chodzi o polskie znaki :lol:
dantus
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) dantus » 03.06.2008 09:36

Dzięki, pewnie macie racje, ale tak to właśnie jest jak się jedzie pierwszy raz, to się nie wie, co i jak i z czym się to je. No nic wracam do czytania i zgłebiania mojej wiedyz o Chorwacji.

Przepraszam Janusz, tak mi było łatwiej i szybciej pisać bo nie mam polskiej klawiatury, już sie poprawiam.
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 03.06.2008 09:40

dantus napisał(a):Dzięki, pewnie macie racje, ale tak to właśnie jest jak się jedzie pierwszy raz, to się nie wie, co i jak i z czym się to je. No nic wracam do czytania i zgłebiania mojej wiedyz o Chorwacji.

Przepraszam Janusz, tak mi było łatwiej i szybciej pisać bo nie mam polskiej klawiatury, już sie poprawiam.

Jak to nie masz - jak teraz widzę , że masz :wink: :lol:
zebra--34
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) zebra--34 » 03.06.2008 11:48

Janusz Bajcer napisał(a):
dantus napisał(a):

Zaton - ale to nie kameralne miejsce.

Janusz, co masz na myśli że Zaton to nie kameralne miejsce - wygląda zachęcająco na pierwszą wizytę w Chorwacji. :wink:
Leszek Skupin
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Leszek Skupin » 03.06.2008 12:05

Bo dla takich widoków zjeżdża się tam masa ludzi :lol:

Obrazek
dantus
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) dantus » 03.06.2008 12:41

Leszek Skupin napisał(a):Bo dla takich widoków zjeżdża się tam masa ludzi :lol:

Obrazek

No dzieki Leszek, teraz juz na pewno tam nie pojedziemy, żona nie pozwala :wink:

@Janusz
ale zebyś wiedział ile wysiłku to wymaga pisać po polsku na klawiaturze QWERTZ :lol:
zebra--34
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) zebra--34 » 03.06.2008 12:56

Leszek Skupin napisał(a):Po co Ci piaszczysta plaża :?: 8O Do Cro jedzie się po plaże kamieniste :!: Zdecydowanie większa przejrzystość wody :!: ok 20 m :!: i to jest szok :!: spróbuj na kamienistych... nie jest aż tak niewygodnie, a zdecydowanie przyjemniej ;)

Pozdrav :papa:

Faktycznie, niezłe kamyki, 8O , przejrzyście i zapowiada się przyjemnie :lol:
Następna strona

Powrót do Kempingi

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone