Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Pierwsz raz pod namioty do Chorwacji

Dla miłośników namiotów, przyczep i biwakowania. Standardy, ceny, ciekawe miejsca do zwiedzenia przez trampingowców.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 03.06.2008 18:09

dantus napisał(a):

@Janusz
ale zebyś wiedział ile wysiłku to wymaga pisać po polsku na klawiaturze QWERTZ :lol:

Jest na sposób, aby sobie ułatwić :lol: polszczyzna
Piszesz tekst bez ogonków, polszczyzna poprawia :lol:
Kopiujesz , wklejasz do posta - i sprawa prosta.

Kemping Zaton to dość duży kemping ok. 20 ha (na Istrii są jeszcze większe)
i jest to taki kompleks turystyczno - wypoczynkowo - rozrywkowy.
Oprócz kempingu są tam apartamenty w szeregowcach, duża ilość różnych boisk sportowych, baseny, sklep i restauracja, butiki, stragany owocowe.
W pobliżu jest "Saturnus" - największa dyskoteka na chorwackim wybrzeżu.
Na plaże przyjeżdżają goście z kwater a weekendy Chorwaci z pobliskiego Zadaru.
No i jest to wg rankingów najlepszy ... i jeden z najdroższych kempingów w Chorwacji.
Jedna rzecz jest tam za darmo - głośny koncert cykad
(ale jak mawiał Pawlak - idzie przywyknąć :wink: :lol: )
dantus
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) dantus » 03.06.2008 19:07

Janusz Bajcer napisał(a):
dantus napisał(a):

@Janusz
ale zebyś wiedział ile wysiłku to wymaga pisać po polsku na klawiaturze QWERTZ :lol:

Jest na sposób, aby sobie ułatwić :lol: polszczyzna
Piszesz tekst bez ogonków, polszczyzna poprawia :lol:
Kopiujesz , wklejasz do posta - i sprawa prosta.

Kemping Zaton to dość duży kemping ok. 20 ha (na Istrii są jeszcze większe)
i jest to taki kompleks turystyczno - wypoczynkowo - rozrywkowy.
Oprócz kempingu są tam apartamenty w szeregowcach, duża ilość różnych boisk sportowych, baseny, sklep i restauracja, butiki, stragany owocowe.
W pobliżu jest "Saturnus" - największa dyskoteka na chorwackim wybrzeżu.
Na plaże przyjeżdżają goście z kwater a weekendy Chorwaci z pobliskiego Zadaru.
No i jest to wg rankingów najlepszy ... i jeden z najdroższych kempingów w Chorwacji.
Jedna rzecz jest tam za darmo - głośny koncert cykad
(ale jak mawiał Pawlak - idzie przywyknąć :wink: :lol: )

pewnie że można, tylko wiesz to miłe lenistwo :lol:
To ten Zaton dla nas odpada, my szukamy czegoś małego, kameralnego. Może znasz jakiś mały kamping, tai rodzinny u gospodarza, blisko plaży, gdzie młode mogą popływać? Młode w wieku 6 lat :D
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 03.06.2008 19:46

dantus napisał(a):To ten Zaton dla nas odpada, my szukamy czegoś małego, kameralnego. Może znasz jakiś mały kamping, tai rodzinny u gospodarza, blisko plaży, gdzie młode mogą popływać? Młode w wieku 6 lat :D

Znam :wink: - zapraszam na relację :lol: :papa:
piotrulex
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) piotrulex » 04.06.2008 08:43

my tez kiedys bylismy autkiem pod namiotem pierwszy raz. duzo czytalem, troche pytalem i bylo na tyle swietnie ze w pozniejszych latach tez ten kierunek obieralismy ...

Polecam duzo czytac
Zibuś
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Zibuś » 04.06.2008 08:54

dantus napisał(a):To ten Zaton dla nas odpada, my szukamy czegoś małego, kameralnego. Może znasz jakiś mały kamping, tai rodzinny u gospodarza, blisko plaży, gdzie młode mogą popływać? Młode w wieku 6 lat :D

Mam wrażenie, że na Puncie zamelduje się kolejny cromaniak :)
dantus
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) dantus » 04.06.2008 09:44

Zibuś napisał(a):

Mam wrażenie, że na Puncie zamelduje się kolejny cromaniak :)

Hahaha jakbyś zgadł, przekonaliście mnie, pojedziemy w tamtą strone.
Dziękuję wszystkim za cenne informacje, jak dobrze pójdzie to za tydzień będę zdawał relacje :D
Mamy zamiar wyjechać jutro w nocy. Domyślam się że w tym terminie nie muszę rezerwować miejsca.
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 04.06.2008 10:09

W tym terminie nie musisz rezerwować - szczęśliwej podróży i danych wakacji w Świętym Piotrze :lol:
dantus
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) dantus » 04.06.2008 10:28

Janusz Bajcer napisał(a):W tym terminie nie musisz rezerwować - szczęśliwej podróży i danych wakacji w Świętym Piotrze :lol:

Nie bedę dziekował, żeby nie zapeszyć :wink:
A tak przy okazji, na mapach google sa dość dobre zdjęcia satelitarne okolicy, nie wiem jak bardzo aktualne, ale można domy rozpoznać.
Zibuś
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Zibuś » 04.06.2008 20:12

dantus napisał(a):
Janusz Bajcer napisał(a):W tym terminie nie musisz rezerwować - szczęśliwej podróży i danych wakacji w Świętym Piotrze :lol:

A tak przy okazji, na mapach google sa dość dobre zdjęcia satelitarne okolicy, nie wiem jak bardzo aktualne, ale można domy rozpoznać.

Rzeczywiście można rozpoznać domy Mitre, Antego i innych Juriśic`ów.
dantus jedziesz na tydzień ? Toż to króciutko :wink: Jak wrócisz napisz co i jak w Petarze no i oczywiście o kontroli na granicach.
Powodzenia i pozdrawiam Zibuś
dantus
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) dantus » 05.06.2008 10:03

Zibuś napisał(a):
dantus napisał(a):

Rzeczywiście można rozpoznać domy Mitre, Antego i innych Juriśic`ów.
dantus jedziesz na tydzień ? Toż to króciutko :wink: Jak wrócisz napisz co i jak w Petarze no i oczywiście o kontroli na granicach.
Powodzenia i pozdrawiam Zibuś

Niestety tylko na tydzień, nie dostałem wiecej urlopu. Trochę martwi mnie pogoda, ale może nie będzie padać.
My jedziemy z niemiec i juz wiem, że ze względu na mistrzostwa będzie kontrola na granicy austri, co i jak będzie na granicy chorwackiej napisze :D
ankas
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) ankas » 05.06.2008 14:34

Co masz na myśli mówiąc "kontrola na granicy"??? My planujemy wyjazd - trasa Kraków-Cieszyn-Słowacja-Austria - 29.06 (a więc w wieczór, kiedy będzie finał ME - chyba że Polska będzie grać w finale, to 30.06 :) ).
Mają być jakieś ekstra kontrole? Też będą rekwirować słoiki z mięsem czy co?
ankas
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) ankas » 05.06.2008 14:43

Sorki-cofam pytanie. Już znalazłam na forum. Ale i tak ciekawa jestem relacji tych, co pojadą w trakcie trwania Euro. Może nie skończy się to jakimiś korkami na granicach i przeszukiwaniem aut. Poza tym moi synowie (7-letni i roczny) raczej na pseudokibiców nie wyglądają...
dantus
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) dantus » 05.06.2008 15:01

ankas napisał(a):Mają być jakieś ekstra kontrole? Też będą rekwirować słoiki z mięsem czy co?

Hahaha no nie, mam nadzieje że nie. Chodzi o to że mają paszporty (dowody) sprawdzać. Wracamy za tydzień więc napisze jak było :D
dantus
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) dantus » 17.06.2008 14:52

Witam po przerwie.
Wróciliśmy z Chorwacji było pięknie, pogoda się udała i cały wyjazd też.
Przejechaliśmy granice bez żadnych problemów, na austriackiej było zwężenie i tyle, lekko zwolniłem.
Na Słoweńskiej dają ulotki odnośnie winiety, a na chorwackiej żadnych kontroli nie było.
Zatrzymaliśmy się u Bozko , oprócz nas była tylko jedna para na całym kempingu i cała plaża dla nas :D
Płaciliśmy tylko 12€ za dobe (4 osoby, samochód i namiot), opłacało się. Najpierw chciał 14 ale po chwili wrócił i mówi że 12 8O , czemu nie.
Dziękuję wszystkim za polecenie tego kempingu. Pozdrawiam i miłego wypoczynku.
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 17.06.2008 17:08

No to super, że wszystko było super. :lol:

Czyli jak - w przyszłym roku "powtórka z rozrywki" :?: :wink: :lol:
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Kempingi

Pierwsz raz pod namioty do Chorwacji - strona 2
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone