napisał(a) Dziadek Maciek » 13.04.2006 11:02
Moje koszty na 2 osoby na 2 tyg to 3-3.5 tys zł, zawsze wrzesien, diesel, apartament, jedzenie kupowane na miejscu (z Polski tylko na drogę i 2/3 dni pierwsze). Czasami gotujemi sami, czasami idziemy do konoby. Ja stosuję proste przeliczenie--1000/1200 to koszt auta, ok 800/1000 apartament, ok 1000 to jedzenie i podstawowe zwiedzanie. Jeśli zaszaleję i np. wypożyczam łódkę to oczywiście wydam więcej, jeśli mam słabszą pogodę i jeżdzę więcej to tez wydam więcej. Niektórzy piszą, że można w 2 os na 2 tyg zmieścić się w 2.5 tys zł, ja nie mogę, a nie żyjemy ponad stan. Można zabrać jedzenie z Polski, ale też kosztuje i jest "normalne", a my lubimy poznawać kuchnię miejscową. Można jechać w np 2 pary jednym autem, ale my już z tego wyrośliśmy, to dla nas są małe oszczędnosci, a jakie zobowiązanie i kłopoty na miejscu. Można nie nocować na trasie, ale to tylko ok 100 zł taniej, a przecież jestem na urlopie i wolę być wypoczęty, wyspany. Byliśmy w Cro już 6 razy i wiemy jak tam żyć, jak kupować i jak oszczędzać i dlatego brak mi wiary w te 2.5 tys i życie na luzie.
Pozdrowienia