zpoe napisał(a):Kasiu co do kalkulatora Splitska banka...co to "Efektiva" i "Devize" ?
Temcza napisał(a):2010-06-23 Wypłata z bankomatu Tytuł: 7
Miasto: POREC
Adres: IKB ATM A12520/BIJELA UVA
Data i czas operacji: 2010-06-23
Oryginalna kwota operacji: 300,00 HRK
Numer karty:
-176,34 PLN
Karta PKO BP, niestety prowizja .
Temcza napisał(a):prowizja za wyplate az 10 zl,niezaleznie od kwoty.Pozdro
Dracro napisał(a):WIOLAB:
Próbowałem przeliczyć twoją tranzakcję na wszystkie możłiwe sposoby stosując różne kursy dostępne z dnia transakcji i w żaden sposób nie mogę dojść jak mógł wyjść taki przelicznik. Może banki wewnątrz tej grupy mają własne kursy, a nie te publikowane na stronach.
Wszystkim, którzy płacą kartami mBanku polecam stronę gdzie dokładnie jest wyjaśnione jak policzyć sobie, ile kosztuje wypłata za granicą.
http://www.mbank.pl/indywidualny/karty/transakcje_zagraniczne/index.html#tabs=0
WIOLAB napisał(a):jak pisałam wypłacając w banku do którego należy nasz nie płacimy prowizji.
Dracro napisał(a):Mnie wyszło 0,60zł/kn.
Przelicznik jest identyczny przy wypłacie z bankomatu jak i przy transkcjach bezgotówkowych.
BTW: kupując euro w Polsce i wymieniając je w banku w cro wyjdzoe coś 0,58zł/kn
magdach7 napisał(a):A czy może płacił ktoś lub wypłacał ze ściany kartą z mbanku?
Lider16 napisał(a):magdach7 napisał(a):A czy może płacił ktoś lub wypłacał ze ściany kartą z mbanku?
Ze ściany brałem kasę tylko kartą mBanku. Brak prowizji banku za wypłatę (nie piszę o prowizji za przewalutowanie).
Płatności - różnie. Czasem kredytówka, czasem płaska Visa elektron - tu juz nie ma róznicy.
Z trzykrotnego doswiadczenia w Chorwacji i wielokrotnego w innych krajach Europy najkorzystniej było wypłacać kasę kartą mBanku. Kurs był najlepszy - fakt - róznice były niewielkie - ale jednak