Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Pięknie i tanio - Camp Tomas Primosten 2014

Nasze relacje z wyjazdów do Chorwacji. Chcesz poczytać, jak inni spędzili urlop w Chorwacji? Zaglądnij tutaj!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Pakula
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Pakula » 09.07.2014 15:25

fiechu napisał(a):
Pakula napisał(a):Łał, dostaliście 400 kun rabatu?? tak mi wyszło z obliczeń.Auto macie spore to i spalanie chyba też?

Oj chyba źle liczysz.
Mi wyszedł rabat 84 kuny.
8 nocy po 120 kun z klimatycznym
1 noc po 164 kuny z klimatycznym
to razem 1124 kuny a zapłaciliśmy 1040.
Generalnie policzone mieliśmy po 120 kun za nocke.
Co do auta - silnik nie za duży 3.3L.
Nowa sekwencja i zaladowana do komputera mapa z mniejszym podawaniem gazu.
Efekt:
szalu nie ma nie ma co cisnąć gazu w podloge bo czuć że silnik przerywa powyżej 3 tys obrotów ale za to spalanie 12L.
Jak nigdy cała drogę przepisowo a na autostradach nie wiecej jak 120km/h.

No tak byliście w tym tańszym okresie,a jak auto zagazowane to też inaczej.
Ciekawe ile mój spali S-max 2.2 diesel(5 osób i trumna na dachu)
fiechu
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) fiechu » 09.07.2014 19:13

Dzień czwarty.

Czas na poranną kąpiel.
DSC_0515 (Kopiowanie).JPG

DSC_0538 (Kopiowanie).JPG

DSC_0539 (Kopiowanie).JPG

My do wody a żona z aparatem biegała po okolicy..........
DSC_0540 (Kopiowanie).JPG

DSC_0541 (Kopiowanie).JPG

DSC_0543 (Kopiowanie).JPG

DSC_0546 (Kopiowanie).JPG

DSC_0550 (Kopiowanie).JPG

DSC_0553 (Kopiowanie).JPG

DSC_0557 (Kopiowanie).JPG

DSC_0558 (Kopiowanie).JPG

DSC_0559 (Kopiowanie).JPG

DSC_0560 (Kopiowanie).JPG

DSC_0565 (Kopiowanie).JPG

DSC_0566 (Kopiowanie).JPG

DSC_0569 (Kopiowanie).JPG
agata26061
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) agata26061 » 09.07.2014 20:26

Cieszę się, że ktoś mnie utwierdza w tym, że można za nieco ponad 3tys. spędzić super wakacje w Cro. Grunt to umieć rozdzielić fundusze, a wszystko się uda. My też nie jesteśmy z tych co to mają po kilka dobrych tysięcy na wyjazd, ale ważne jest żeby się dobrze bawić! Noo, i to jeszcze z rodzinką.
Bije od Was wszystkich taka przyjemna sympatia, że aż się chce Was oglądać :D
Pozdrawiam :)
Roland90
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Roland90 » 09.07.2014 22:02

Raz mnie się zdarzyło spędzić dwutygodniowe wakacje pod namiotem ( nie w Polsce tylko w dużo cieplejszym i przyjaznym kraju ) i jakoś nie mam ochoty tego powtarzać. Teraz to camper to ostateczności. Potrzebuje jednak więcej swobody do życia i intymności. Dlatego optuje za apartamentem.
Wychodzi (po odjęciu noclegów+ benzyny) 1700zł na jedzenie i zwiedzanie .Swoją drogą ceny za nocleg niezbyt wygórowane ( i tylko dlatego można przemyśleć ten aspekt) . Nie wiem skąd ja wytrzasnąłem informacje ,że campingi w Chorwacji kosztują porównywalnie z apartamentem. Campera mam od kogo pożyczyć . więc problemu brak . Na dodatek mogę przyjechać sam camperem i nie będzie chyba problemu z tym.Dwa szybkie pytania co do campu rozumiem ,ze relacja z miejsca biwakowania , wiec było tam Wifi i drugie pytanie o lodówkę (dokładniej Refigerator jeśli dobrze to rozumiem, bo początkowo myślałem ,że chodzi o dostęp do prądu ) , można tam wyznając lodówkę o co w tym chodzi? Jak było z prądem jakiś licznik czy wliczony w cenę?
Ostatnio edytowano 09.07.2014 22:09 przez Roland90, łącznie edytowano 1 raz
fiechu
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) fiechu » 09.07.2014 22:04

agata26061 napisał(a):Cieszę się, że ktoś mnie utwierdza w tym, że można za nieco ponad 3tys. spędzić super wakacje w Cro. Grunt to umieć rozdzielić fundusze, a wszystko się uda. My też nie jesteśmy z tych co to mają po kilka dobrych tysięcy na wyjazd, ale ważne jest żeby się dobrze bawić! Noo, i to jeszcze z rodzinką.
Bije od Was wszystkich taka przyjemna sympatia, że aż się chce Was oglądać :D
Pozdrawiam :)

Jasne, że się da - trzeba tylko w miare pilnować budżetu i kupować czesto lody :D :D :D :D
Nas poniosło tylko raz kiedy poszliśmy na naszą 11 rocznice ślubu do knajpki w Trogirze i zaszaleliśmy - zjedliśmy nasz wstęp na wodospady Krka - ale o tym bedzie później.
No cóż wodospady zobaczymy w przyszłym roku.
fiechu
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) fiechu » 09.07.2014 22:11

Roland90 napisał(a):Raz mnie się zdarzyło spędzić dwutygodniowe wakacje pod namiotem ( nie w Polsce tylko w dużo cieplejszym i przyjaznym kraju ) i jakoś nie mam ochoty tego powtarzać. Teraz to camper to ostateczności.
Wychodzi (po odjęciu noclegów+ benzyny) 1700zł na jedzenie i zwiedzanie .Swoją drogą ceny za nocleg niezbyt wygórowane. Nie wiem skąd ja wytrzasnąłem informacje ,że campingi w Chorwacji kosztują porównywalnie z apartamentem. Campera mam od kogo pożyczyć . więc problemu brak . Na dodatek mogę przyjechać sam camperem i nie będzie chyba problemu z tym.Dwa szybkie pytania co do campu rozumiem ,ze relacja z miejsca biwakowania , wiec było tam Wifi i drugie pytanie o lodówkę (dokładniej Refigerator jeśli dobrze to rozumiem, bo początkowo myślałem ,że chodzi o dostęp do prądu ) , można tam wyznając lodówkę o co w tym chodzi? Jak było z prądem jakiś licznik czy wliczony w cenę?

Więc tak:
- o dziwo wifi jest i to bezpłatne
- Refigerator to opłata za prąd tak przynajmniej było nam to liczone
- lodówka jest w recepcji i o ile jest miejsce to można z niej korzystać ( z reguły pełna browarów)- my korzystaliśmy tylko z zamrażalnika żeby zmrozić wkłady - bez dodatkowych opłat
- co do prądu brak liczników płacisz za przyłącze i korzystasz
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 09.07.2014 22:55

Roland90 napisał(a): Nie wiem skąd ja wytrzasnąłem informacje ,że campingi w Chorwacji kosztują porównywalnie z apartamentem.

Jeśli pojedziesz na drogi kemping, cena pobytu będzie porównywalna z apartamentem.
Darek podał cennik taniego kempingu.
W pobliżu jest inny.
Porównaj sobie cennik :wink:
fiechu
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) fiechu » 09.07.2014 23:06

Janusz Bajcer napisał(a):
Roland90 napisał(a): Nie wiem skąd ja wytrzasnąłem informacje ,że campingi w Chorwacji kosztują porównywalnie z apartamentem.

Jeśli pojedziesz na drogi kemping, cena pobytu będzie porównywalna z apartamentem.
Darek podał cennik taniego kempingu.
W pobliżu jest inny.
Porównaj sobie cennik :wink:

Ha Ha Ha to miał być mój camp z planu A.
Tak się mogę przyznać, mając za sobą zeszłoroczny pobyt na Galebie w Omisiu i teraz z Tomasa, że chyba bardziej nam pisane są mniejsze campy.
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 09.07.2014 23:09

Tylko plan A nie zmieściłby się w kwocie 3200 :wink:
fiechu
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) fiechu » 09.07.2014 23:10

Janusz Bajcer napisał(a):Tylko plan A nie zmieściłby się w kwocie 3200 :wink:

:D bez szans :D
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 09.07.2014 23:13

fiechu napisał(a):Więc tak:

I CRR nad Jadranem grało :wink: :lol: :idea:
fiechu
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) fiechu » 09.07.2014 23:17

Janusz Bajcer napisał(a):
fiechu napisał(a):Więc tak:

I CRR nad Jadranem grało :wink: :lol: :idea:

Grało Grało ale nie dzięki wifi, które zostało uruchomione 3 dni przed naszym wyjazdem tylku dzięki tele2.
Pakula
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Pakula » 10.07.2014 08:49

Grało Grało ale nie dzięki wifi, które zostało uruchomione 3 dni przed naszym wyjazdem tylku dzięki tele2.[/quote]

Apropo tele 2,powiedz mi jak to jest.Kupujesz kartę sim do telefonu?
Daj wiecej szczegółów.
Eunike1984
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Eunike1984 » 10.07.2014 09:05

Melduję się :)
Spóźniona, ale nadrobiłam zaległości ;)
Czekam na więcej.
Pozdrawiam.
fiechu
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) fiechu » 10.07.2014 15:05

Pakula napisał(a):Grało Grało ale nie dzięki wifi, które zostało uruchomione 3 dni przed naszym wyjazdem tylku dzięki tele2.

Apropo tele 2,powiedz mi jak to jest.Kupujesz kartę sim do telefonu?
Daj wiecej szczegółów.[/quote]
Idziesz do punktu tele2 i mowisz, ze potrzebujesz mobilny internet do telefonu.
Informują Cię, że 1 giga to koszt 50 kun a 3 giga to 90 kun i 20 kun za karte sim.
Karta do telefonu( ja mam 2 wejścia sim) i wifi na reszte urządzeń.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Nasze relacje z podróży

Pięknie i tanio - Camp Tomas Primosten 2014 - strona 4
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone